שתף קטע נבחר
 

7 חידושים חשובים בעדכון נובמבר של ווינדוס 10

מיקרוסופט הפיצה את העדכון המאסיבי הראשון עבור מערכת ההפעלה הטרייה שלה, ויש בו כמה וכמה תוספות מעניינות

העדכון הגדול הראשון עבור חלונות 10 שהושקה רק לפני קצת יותר מחודשיים כבר הופץ. אותו עדכון, שנשא בעבר  את שם הקוד "TH2", נקרא כעת על ידי מיקרוסופט (ב-Windows Update) "עדכון נובמבר". ואם נשים את האטימולוגיה בצד, זהו עדכון בסדר גודל מאסיבי יותר מהרגיל.

 

עוד כתבות באתר HWzone :

ל-Leagoo הסינית יש סמארטפון שהוא המכשיר המשני המושלם

דיווחים: דור כרטיסי המסך החדש של AMD מתרכז בשיפור יעילות הביצועים

הטאבלט העוצמתי של Xiaomi זמין לרכישה

 

חברת מיקרוסופט הצהירה שחלונות 10 צפויה להישאר בשוק זמן רב מאוד, והיא תזכה לגרסאות ועדכונים שונים במהלך השנים הבאות. עדכונים בסדר גודל שכזה, בין היתר. העדכון הנוכחי מורכב בעיקר מאסופה של פיצ'רים שהיו אמורים להגיע כבר מלכתחילה, אך מפאת חוסר זמן נדחו לשלב מאוחר יותר.

 

 (מתוך אתר HWzone) (מתוך אתר HWzone)
(מתוך אתר HWzone)

 

העדכון זמין כבר עכשיו למשתמשי חלונות 10 דרך Windows Update באופן הדרגתי, כך שאם הוא אינו מופיע, זה יקרה בקרוב. אם המחשב שודרג לחלונות 10 לפני פחות מחודש ימים, עדכון נובמבר לא יהיה זמין לפני כן - על מנת לאפשר חזרה לגרסה קודמת של חלונות 8.1 או 7. למרות זאת, מיקרוסופט מאפשרת לשדרג את הגרסה באופן ידני או להוריד קובץ ISO המגיע עם העדכון החדש.

 

1. מכניסים צבעים חדשים 

כמו בכל עדכון גדול, השינויים מתחילים מעל פני השטח - במראה הממשק, והולכים עד מתחת למכסה המנוע, אגב. במבט ראשוני מאוד לא ניתן לצפות בשינויים האלו, אבל ברגע שתתחילו בשימוש בממשק עצמו תוכלו לראות כמה וכמה נקודות נעימות לעין.

 

חלונות, להוציא את ממשקי ההגדרות למיניהן, מופיעים כעת כמו במערכות קודמות עם הדגשת הצבע הנבחר למעלה, ולא אפרוריות וחסרות חיים יותר. והפעם, בניגוד למה שנעשה בחלונות 8, צבע הטקסט יודע להתאים את עצמו לרקע, כך שלא תראו טקסט שחור על גבי רקע שחור, דבר שלי אישית הפריע בחלונות 8.

 

 (מתוך אתר HWzone) (מתוך אתר HWzone)
(מתוך אתר HWzone)

 

בכדי לעזור למראה יותר חדשני ויחודי לחלונות 10, תפריטים העולים מלחיצה ימנית בעכבר חולקים סגנון אחיד בגוון שחור-אפור. שינוי מינורי, אך אי אפשר להתווכח עם העובדה שזה נראה טוב.

 

 (מתוך אתר HWzone) (מתוך אתר HWzone)
(מתוך אתר HWzone)

 

2. תפריט התחל גמיש יותר 

בממשק ניתן לראות כמה וכמה אופציות חדשות, חלקן שימושיות למדי. הבולט מבינהן הוא תפריט התחל, שמקבל שדרוג קטן מתבקש: ניתן לעצב כעת את תפריט האריחים בתפריט התחל בצורה מעט יותר יעילה, כשבמקום לבחור באריח גדול או קטן, כעת ניתן לבחור גדלים נוספים בדומה לחלונות 8.1, כגון אריחים זעירים מאוד או בינוניים. כמו כן, הוגדל מספר האריחים המקסימלי בתפריט התחל מ-512 ל-2048. אנחנו מאחלים בהצלחה במיצוי יכולת זו.

 

 (מתוך אתר HWzone) (מתוך אתר HWzone)
(מתוך אתר HWzone)

 

3. ריבוי חלונות - חכם יותר

Aero Snap, ממשק ריבוי החלונות הידידותי שנמצא איתנו כבר מחלונות 7 ועוזר למשתמשים למצות את כל שטח המסך, הוא כעת יותר חכם ויעיל. כאשר תצמידו חלונות ותבקשו להקטין את גודלו של אחד מהם, הממשק יחלק מחדש את הגודל הזמין עבור שאר החלונות שבמערך.

 

 (מתוך אתר HWzone) (מתוך אתר HWzone)
(מתוך אתר HWzone)

 

4. קורטנה יודעת לקרוא פתקים 

בעוד שקורטנה, לצערנו הרב, עדיין אינה רלוונטית למשתמש הישראלי, אי אפשר להתעלם מהשינויים שנעשים בה. כעת העוזרת האישית חכמה יותר. נתחיל מזה שהיא יודעת כעת לקרוא פתקים - פתקים שנכתבו באופן ויזואלי ולא טקסטואלי.

 

 (מתוך אתר HWzone) (מתוך אתר HWzone)
(מתוך אתר HWzone)

 

כמובן שזה לא נגמר כאן. עושה רושם שמיקרוסופט משקיעה מאמצים רבים בלהמשיך ולפתח את קורטנה, ואף להפוך אותה לנגישה לאזורים ושפות נוספים - נכון לעדכון זה השפה העברית וישראל עדיין מחוץ לתחום, ואנחנו עדיין מקווים לראות אותה גם אצלנו בקרוב.

 

השינויים הנוספים אצל קורטנה ממשיכים ביכולת לעשות בה שימוש ללא צורך בחשבון Microsoft, תצוגה של מסמכי PDF באמצעות Microsoft Edge, ועוד כמה אפשרויות הנוגעות לפן הסלולרי של קורטנה, כגון שליחת הודעות SMS ישירות ממנה, סנכרון היסטורית השיחות והתרעות על שיחות שלא נענו.

 

5. מצא את המכשיר שלי 

מיקרוסופט לוקחת את השיטה המוכרת ממכשירי סלולרי מסוג אנדרואיד ו-iOS ומצרפת גם את מערכת ההפעלה חלונות לרשימה של מערכות ההפעלה שיעזרו לכם למצוא את המכשיר שלכם - במקרה שהוא אבד או נגנב. במקרה הזה, השימוש באופציה זו הופך לשימושי למדי - אנחנו בספק שתאבדו את הלפטופ שלכם, אך אם הוא נגנב – תוכלו לקבל את מיקומו המדוייק.

 

כמובן שכמו במקבילה הסלולרית, שירותי מיקום צריכים ליהיות דולקים וחשבון Microsoft צריך ליהיות פעיל בעת שימוש באפשרות זו. באמצעות התחברות לחשבון שלכם ממחשב אחר, יתקשר זה עם מיקומו האחרון או הנוכחי של המכשיר שלכם.

 

המדריך: איך להתקין את חלונות 10?    (צילום: ניצן דרור ואורי דוידוביץ')

המדריך: איך להתקין את חלונות 10?    (צילום: ניצן דרור ואורי דוידוביץ')

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

6. Microsoft Edge בעלייה

כמו קורטנה, מיקרוסופט ממשיכה לשפר במרץ גם את הדפדפן החדש שלה, ה-Edge. בעדכון זה, הדפדפן זוכה לתמיכה ויציבות משופרים, ואף לכמה אופציות בסיסיות מאוד שלא נכללו עד כה בדפדפן, כגון שמירת רכיבים מדפי אינטרנט וסנכרון אוטומטי של סיסמאות.

 

עם זאת, למרות החוסר בפיצ'רים בסיסיים דוגמת אלו עד כה, Edge מקבל גם משהו שימושי שלא נמצא בדפדפנים האחרים, והוא מאפשר כעת "הצצה" ללשוניות אחרות הפתוחות ברקע בעת מעבר עכבר עליהן. בעת עבודה עם לשוניות מרובות ניתן בהחלט לומר שאני מוצא את זה שימושי.

 

7. מהירות ויציבות 

שמרנו את הטוב לסוף: החלק החשוב ביותר הנעשה בעדכונים דוגמת אלו הוא עבודה מתחת לפני השטח, כלומר תיקון באגים ובעיות יציבות אחרות. עוד לפני שנכנס להצהרות עצמן, ניתן להרגיש כבר מתהליך העליה של מערכת ההפעלה ועד לעבודה שוטפת שיפור במהירות.

 

כאשר ניגשים להצהרות של מיקרוסופט עצמה, מקבלים מעט יותר מושג: העדכון החדש מציג שיפור בזמן עליה של כ-30% בהשוואה לחלונות 7 על אותה מערכת. כמו כן, לא קיבלנו מספרים, אך אותה מהירות שהורגשה קודם הובטחה כשיפור בביצועי המערכת לעומת הגרסה הבתולית שלה.

 

נקודה מעניינת נוספת נוגעת לשיתוף הפעולה בין אינטל ומיקרוסופט: יחד עם המוזכרים למעלה, משתמשים העושים שימוש במעבדי Skylake החדשים מקבלים שיפור במהירות של עד 50% אחוזים, על הנייר לפחות. הסיבה לכך היא תמיכה של חלונות 10 בטכנולוגיה בה מעבדי Skylake עושים שימוש הנקראת Speed Shift.

 

 (מתוך אתר HWzone) (מתוך אתר HWzone)
(מתוך אתר HWzone)

 

בדיקות שנעשו אכן מראות על שיפור ניכר בביצועים בשילוב מעבד Skylake וחלונות 10 המעודכנת, אם כי הגיעו לאחוז שיפור חלקי של עד כ-25% בניגוד ל-50% המוצהרים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים