שתף קטע נבחר

 

מהפך בארגנטינה: איש אופוזיציה נבחר לנשיא

12 שנות שלטון השמאל הפרוניסטי בהנהגת משפחת קירשנר באו לסיומן: מאוריסיו מאקרי מהימין השמרני גבר בסיבוב השני על סגן הנשיא לשעבר דניאל סיולי, בן חסותה של הנשיאה היוצאת כריסטינה פרנדדס דה קירשנר

המנצח הגדול. מאוריסיו מאקרי (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
המנצח הגדול. מאוריסיו מאקרי(צילום: gettyimages)

 

מהפך גדול במדינה הדרום אמריקנית - תמו 12 שנות שלטון השמאל הפופוליסטי בהנהגת משפחת קירשנר: איש האופוזיציה ומועמד קואליציית הימין השמרני, מאוריסיו מאקרי, נבחר הלילה (יום ב') לנשיא ארגנטינה ואמר "זהו עידן חדש". מושל מחוז בואנוס איירס וסגן הנשיא לשעבר דניאל סיולי - הודה שהפסיד בסיבוב השני בבחירות לנשיאות.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

נשיא ארגנטינה הנבחר, מאוריסיו מאקרי, נשא את נאום הניצחון שלו בפני תומכיו. "תודה שהאמנתם בי, אני פה בגלל הבחירה שלכם", אמר, "היום יום היסטורי, זהו עידן חדש". יריבו, דניאל סיולי, ברך אותו. "העם הארגנטיני בחר נשיא חדש, מאוריסיו מאקרי, שאותו ברכתי הרגע בטלפון", אמר לתומכיו כשהוא נראה מותש. אחרי שנספרו רוב הפתקים, מאקרי מוביל עם 53% מהקולות.

 

הנשיאה הארגנטינאית לא הייתה יכולה להתמודד לכהונה נוספת בשל הגבלות החוקה, אבל היא העמידה במרוץ לנשיאות את סיולי כמועמד מטעמה. אלא שסיולי, למרות הסקרים המרשימים והתמיכה מצד הנשיאה, קיבל בסיבוב הראשון 36.7 אחוזים מהקולות מול 34.5 אחוזים של מאקרי, אך תוצאה זו לא הספיקה לו כדי לנצח והוא נגרר לסיבוב שני נגד מאקרי, ראש העיר בואנוס איירס בן ה-56. טרם הבחירות העריכו במטהו של מאקרי שהוא ינצח בסיבוב השני בפער של חמישה עד שמונה אחוזים.


תמיכת הנשיאה קירשנר לא עזרה לו. דניאל סיולי, מועמד מפלגת השלטון (צילום: AP) (צילום: AP)
תמיכת הנשיאה קירשנר לא עזרה לו. דניאל סיולי, מועמד מפלגת השלטון(צילום: AP)

מקור במטהו של סיולי אמר לסוכנות הידיעות רויטרס שגם במטה מועמד מפלגת השלטון לא צפו לו ניצחון בימים שקדמו לבחירות. אם תוצאות המדגמים אכן יאושרו הרי שתהיה זו הפעם הראשונה אחרי יותר מעשור שהאופוזיציה מנצחת בקרב על הנשיאות את מועמד הפרוניסטים.

 

"ארגנטינה יוצאת לדרך חדשה"

מאקרי הוא בנו של אחד האנשים העשירים ביותר בארגנטינה, וניהל קריירה ארוכה בעולם העסקים בטרם נכנס לפוליטיקה בארצו. בבחירות לנשיאות הוא

עמד בראש קואליציית "בואו נשנה" והגיע לסיבוב השני לנשיאות כשהוא נהנה מהובלה בטוחה בסקרים. במהלך קמפיין הבחירות שלו הוא הבטיח להביא השקעות חדשות לכלכלה החולה ולהילחם בפשיעה ובשחיתות במדינה.

 

"זה מרגיש כמו חלום", אמרה הרופאה בת ה-43 ד"ר אנחלה טורס ממטהו של מאקרי. "ארגנטינה חדשה יוצאת לדרך שתהיה טובה יותר בכל מובן".

 

לא הייתה יכולה להתמודד לכהונה שלישית. קירשנר (צילום: AFP) (צילום: AFP)
לא הייתה יכולה להתמודד לכהונה שלישית. קירשנר(צילום: AFP)

קירשנר, מנהיגה שנויה במחלוקת, שלטה בארגנטינה במשך שתי כהונות (שמונה שנים) לאחר שבעלה נסטור קירשנר, שכיהן כנשיא המדינה במשך ארבע שנים פרש מהנשיאות ב-2007. ב-2010 הוא הלך לעולמו.

 

קירשנר מותירה אחריה חברה מפולגת בין אלה שתמכו במדיניות הפרוטקציוניסטית (קביעת מגבלות וחסמים על הסחר עם מדינות זרות כדי להגן על התעשייה המקומית) שלה ובהגנה של זכויות העובדים לבין אלה שהאשימו את מדיניותה באחריות על האינפלציה הגבוהה, על החוב הממשלתי העצום ועל הצמיחה הכלכלית האיטית.

 

סיולי נחשב לפוליטיקאי מתון בתוך התנועה הפרוני סטית. במהלך קמפיין הבחירות הוא איבד ככל הנראה את המצביעים ממעמד הביניים לאחר שהתקשה לצאת מצלה את הפטרונית שלו, נשיאת המדינה קירשנר. "סיולי לא הצליח להבדיל את עצמו מפרננדס אז האנשים הפסיקו לראות בו כאדם עם סגנון אחר והלכו לצד של מאקרי", אמר הפרשן הפוליטי מארייל פורנוני.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
מכה לנשיאה היוצאת. קירשנר
צילום: AFP
מומלצים