שתף קטע נבחר

 

לראשונה: מצרים חשפה מנהרה עשויה מברזל

בניסיון להילחם בהטבעת המנהרות, בנו המבריחים מרצועת עזה מנהרה עם דפנות מברזל בעובי של כ-40 סנטימטרים. כוחות הביטחון המצריים פוצצו אותה. הערכות במצרים: מדובר בקטע אחד מתוך מערכת של 17 מנהרות

גורמי ביטחון מצריים סיפרו הבוקר (יום ו') כי משמר הגבול המצרי גילה לראשונה מערכת מנהרות תת-קרקעית מברזל. מנהרה ראשונה מסוג זה התגלתה בעומק של עשרה מטרים באזור צפון מעבר רפיח המחבר בין רצועת עזה לחצי האי סיני. הכוחות המצריים פוצצו את המנהרה באמצעות כמויות גדולות של חומרי נפץ.

 

הגורמים שצוטטו בסוכנות הידיעות הפלסטינית "מען" סיפרו כי בעת שהזרימו את מי הים באזור הגבול כדי להשמיד את המנהרות, כפי שנעשה לאחרונה, הם גילו כי האדמה לא קולטת את המים שחוזרים אל פני האדמה בגלל חסם כלשהו שלא מאפשר להם לחלחל.

 

במהרה חיל ההנדסה המצרי חפר באדמה וגילה מנהרה מברזל בעומק של עשרה מטרים. מבדיקה של אותה מנהרה עלה כי כל הדפנות שלה עשויות מברזל בעובי של כ-40 סנטימטרים. אותם גורמים העריכו כי הקמת מנהרה מסוג זה היא יקרה מאוד. בנוסף התגלה כי המנהרה משתרעת כ-200 מטרים לתוך השטח המצרי, והיא עדיין נמצאת בתהליכי בנייה. אורך המנהרה בצד הפלסטיני עומד על 70 מטרים.  

 

הצפת מנהרות בחודש ספטמבר

הצפת מנהרות בחודש ספטמבר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

על פי המידע שמצוי בידי המודיעין המצרי מערכת מנהרות ברזל שמוקמת מהצד הפלסטיני ומוערכת ב-17 מנהרות מיועדת עבור ה"התנגדות" (חמאס וארגונים חמושים נוספים) כדי להיאבק בפרויקט המצרי החדש להרוס את המנהרות בין מצרים לרצועת עזה באמצעות הזרמת מי ים.

 

בפורטל החדשות המצרי "אל-מיסראווי" דיווחו מפי גורמי ביטחון בכירים במצרים כי חמאס הקצתה תקציב גדול עבור בניית המנהרות התת קרקעיות מברזל וכי המימון הוא מקטאר. זאת לפי מידע שהגיע למנגנוני הביטחון במדינה.

 

בחמאס הביעו לא אחת תרעומת על שיטת הטבעת המנהרות וטענו כי היא מהדקת עוד יותר את הסגר על רצועת עזה כאשר מעבר רפיח טרם נפתח באופן סדיר. גם נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן, יריבו המר של נשיא מצרים א-סיסי, ביקר אותו בחריפות על נקיטת האמצעים המדוברים.

 

נשיא מצרים מצדו הבהיר גם בפגישותיו עם יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן בחודשים האחרונים כי הצעדים שננקטים נעשים כדי לאבטח את הגבול בין מצרים לרצועת עזה ולמען הביטחון הלאומי המצרי והפלסטיני. לדבריו, הצעדים אינם יכולים לפגוע ב"אחינו הפלסטינים ברצועת עזה".  

סדקים באדמה באזור שבו הוטבעו מנהרות ()
סדקים באדמה באזור שבו הוטבעו מנהרות



 

תמונות שפורסמו בזמן האחרון מאזור הגבול כבר מראות כי סדקים מתחילים להיפער באדמה בעקבות הזרמת מי הים והנזקים הסביבתיים בדרך. דוקטור יובל ארבל, רכז נושא המים בארגון "אקופיס-ידידי כדור הארץ", אמר ל-ynet בזמנו כי "קשה להבין משהו ברור מהתמונות, אך ברור שאם ממוטים את המנהרות באופן מסיבי תהיה לכך השפעה בשקיעת קרקע וסדקים בפני השטח ולעתים אף קריסה והתמוטטות לצד פגיעה בתשתיות".

 

הוא ציין עוד כי "זה שמציפים את המנהרות במי ים יגרום לנזק נוסף לאקוויפר באזור, כלומר מי הים המלוחים מחלחלים וממליחים את מי התהום".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
מנהרה של חמאס
צילום: רויטרס
מומלצים