אישום: "סיכן פלסטינים" - והפר תנאי שחרור
חנוך גנירם (19) חויב להישאר בערבים בביתו באזור הר חברון או בבית הוריו. הוא נעצר במכונית עם אביו ואחיו בחזרה מחתונה. סנגורו: "כתב האישום מקומם". היום חלה התפתחות משמעותית נוספת בחקירת פשע טרור יהודי חמור
לבית משפט השלום בירושלים הוגש בחודש שעבר כתב אישום נגד חנוך גנירם (19), מאזור הר חברון, שהפר את תנאי מעצר הבית שהוטל עליו במסגרת צו הרחקה שהוצא נגדו על ידי אלוף פיקוד מרכז רוני נומה. על פי סנגורו, הוא נתפס מפר את הצו כשחזר מחתונה ושהה במכונית עם אביו ואחיו. בינתיים, היום (ג') חלה התפתחות משמעותית נוספת בחקירת אחת מפרשיות הטרור היהודי החמורות שאירעו בעת האחרונה. על הפרשה ועל שמות המעורבים בה מוטל צו איסור פרסום.
על פי כתב האישום, ב-19 באוקטובר הוציא אלוף הפיקוד נגד גנירם צו הרחקה מאזור יהודה ושומרון, "לאחר שעיין בחומר מודיעיני מהימן ואיכותי המצביע על מעורבות בפעילות בלתי חוקית ואלימה המסכנת תושבים פלסטינים ורכושם, ולאחר ששוכנע כי טעמים ביטחוניים כבדי משקל מחייבים זאת, וכי הדבר נחוץ והכרחי לשם שמירה על ביטחון האזור ועל הסדר הציבורי מפני הסיכון הכבד והמשמעותי הטמון בפעילותו האסורה".
על פי הצו, היה על גנירם להישאר בביתו או בבית הוריו בשעות החשיכה, וכן היה עליו לדווח למשטרה מידי ערב על מיקומו. הצו התיר לו לצאת לתחום מדינת ישראל ובחזרה אך ורק דרך כביש מספר 60 לכיוון דרום, דרך מעבר מיתר בלבד. למרות זאת, ב-28 באוקטובר בשעה 22:00 בלילה שהה גנירם ברכב בכביש 38 יחד עם אביו ואחיו. הוא נלקח למעצר.
סנגורו של גנירם מטעם ארגון "חננו", עו"ד דוד הלוי: "מדובר בכתב אישום מקומם. הוא עומד לדין בטענה שהפר מגבלה שהוטלה עליו בהליך אנטי-דמוקרטי בעליל, ללא משפט וללא ראיות, ומבלי שיש ביכולתו להתגונן אותו צו. בית משפט השלום דחה על הסף את הבקשה לעצור את מרשי וערר שהגישה המשטרה נדחה אף הוא".
עו"ד בן גביר, שייצג את גנירם בבית המשפט המחוזי, מסר: "מדובר בצווים אנטי-דמוקרטיים שהוצאו, משל ישראל הייתה מדינת עולם שלישי. אם יש ראיות צריך להגיש כתב אישום, אך אם אין הפתרון הוא לעזוב הצעירים הללו ולא להוציא צווים אנטי-דמוקרטיים. טוב עשה בית המשפט המחוזי שדחה ערר המדינה. אם למשטרה יש חומר נגד גנירם, שיגיעו איתו ולא עם טענות על הפרת הוראה חוקית".
אתמול פורסם על התפתחות משמעותית שנרשמה באחת מפרשיות הטרור היהודי החמורות שאירעו בשנים האחרונות. על הפרטים מוטל צו איסור פרסום. במשטרה ובשב"כ אופטימיים בנוגע לסיכוי להביא לפענוח הפרשה ולהגיש כתב אישום. ההתפתחות הזו נולדה כתוצאה משיתוף פעולה בין אגף החקירות בשב"כ, החטיבה היהודית בשב"כ, היחידה לפשיעה לאומנית של מחוז ש"י, פרקליטות המדינה וגם היועץ המשפטי לממשלה.
עו"ד אריאל עטרי, המייצג חשודים בעבירות טרור יהודי, אמר היום ל-ynet כי גם בעבר המשטרה טענה שיש לה ראיות בפרשות שונות, ובסופו של דבר התברר שלא כך: "אני מוכן לשלם המון כסף כדי לדעת מה שב"כ עושה כדי לאסוף ראיות. בינתיים אני יכול לספר רק על העצות שאני נותן ללקוחות שלי. אני מעמיד אותם על הזכות שלהם לשתוק בחקירה או לומר אמת, הכול לפי העניין. אני מסביר להם שעמידה על הזכויות שלהם חיונית על מנת שהאמת תצא לאור וכדי למנוע מצבים שבהם חשודים מוסרים גרסאות שקריות לגבי אירועים שלא היו ולא נבראו".