שתף קטע נבחר
 

מגנזיום: למה חשוב ליטול - בעיקר בגיל המבוגר

המינרל החשוב שמאזן את לחץ הדם, שומר על העצמות והמפרקים, מחזק את המוח, מונע התכווצויות לא רצוניות ומרגיע מיגרנות. למה כדי לכם להגדיל את מינון המגנזיום שלכם ואיך לעשות את זה

רוב המבוגרים במדינות המערב סובלים מחוסר במגנזיום בגופם. מגנזיום הינו מינרל מרכזי בגוף האדם, החיוני לתפקודו היומיומי, וכן לפעילות תקינה של הלב ולייצור אנרגיה. המגנזיום מסייע ליותר מ-300 תהליכים ביוכימיים שונים בגופנו, חסרונו בגוף משפיע כמעט על כל המערכות החל מהפרעות קצב בלב והפרעות בלחץ הדם, ירידה בצפיפות העצם, פגיעה במפרקים, התכווצויות שרירים בלתי רצוניות הגורמות לכאבים וחרדות, סוכרת, מיגרנות וכן אובדן תיאבון ודיכאון. תופעות אלה ונוספות מחמירות עם העלייה בגיל ונפוצות מאוד בגיל מבוגר.

 

עוד בתזונה במדור 60 פלוס:

רעבים כל הזמן? 5 נשנושים בריאים לימים קרים

תזונה מרפאה: למה כדאי לעבור לטבעונות גם בגיל מבוגר

 סופר שייק: 3 מתכוני שייק נגד מחלות ודלקות

גם מיגרנה. חוסר במגנזיום (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
גם מיגרנה. חוסר במגנזיום(צילום: shutterstock)
  

3 סיבות למחסור במיוחד אצל מבוגרים

הסיבה המרכזית והעקרית הגורמת למחסור במגנזיום אצל מבוגרים רבים ברחבי העולם היא השינוי התזונתי שהתרחש בעשור האחרון. כאשר רבים עברו למזון מעובד הדל במינרלים וויטמינים. וכך כמות המגנזיום היומית הנצרכת קטנה מהכמות בה משתמש הגוף ומידי יום המחסור בגוף גדל, והתופעה רק המתגברת ומתעצמת עם העלייה בגיל.

 

סיבה נוספת  לכך שאותו מינרל חשוב חסר דווקא בגיל מבוגר, נובעות מתרופות משתנות שמבוגרים רבים נאלצים ליטול, בדרך כלל עקב מחלות שונות. כך למשל תרופה לטיפול ביתר לחץ דם, עשויה לגרום לאובדן משמעותי של מגנזיום, כתופעת לוואי.

 

בנוסף, בגילאים מבוגרים יורדת יכולת ספיגת המגנזיום בגוף, מה גם שכמוסות המגנזיום הנמכרות גורמות לעיתים לתופעות לוואי במערכת העיכול, הגורמות למבוגרים רבים להפסיק את נטילתן.

 

למגנזיום השפעה על המוח

היתרונות של המגנזיום בגוף רבים ושונים. מחקרים מראים, כי עליה ברמות מגנזיום מגבירה את יכולת הלמידה והזיכרון, וכן מעלה את היכולת הקוגניטיבית בכל הגילאים. 

 

ניתן להשתמש בתוספי מגנזיום בגיל מבוגר ובכך להאבק בתופעות של אובדן זיכרון ודמנציה, תופעות היכולות להיות מעוכבות או אף להשתפר באמצעות צריכה מוגברת של מגנזיום.

 

שומר על צפיפות העצם

מגנזיום הוא מינרל המעורב גם בחילוף החומרים של העצם. הוא תורם ליצירתה, ואף תורם בעקיפין לשיפור פעילות ההורמונים המווסתים את צפיפות העצם. לפיכך נטילת מגנזיום בגיל מבוגר חשובה במיוחד לשמירה על צפיפות העצם, היות והשפעתו עליה דומה לזו של סידן.

 

מחקרים נוספים מראים כי מי שקיבלו מגנזיום בכמות רבה יותר, בין עם במסגרת התזונה או על ידי תוספי תזונה, נהנו מצפיפות עצם גבוהה יותר. מגנזיום חיוני בדיוק כמו הסידן אך אין לכך מודעות. חשוב לקחת בנוסף למגנזיום וסידן ויטמינים ייחודיים המשפרים את הספיגה (ויטמין D ) ואת חוזק העצמות (ויטמין 2K ).

 

מסייע ללב ולשרירים

מגנזיום מוכר גם כמסייע לפעילות תקינה של שרירי הגוף, כולל שריר הלב ושרירי כלי הדם. כמות תקינה של מגנזיום בגוף נדרשת, על מנת להבטיח שמירה על לחץ דם תקין, לפיכך שמירה על כמות תקינה של מגנזיום חשובה בגיל מבוגר גם מהאספקט הזה.

עלים ירוקים מכילים הכי הרבה מגנזיום (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
עלים ירוקים מכילים הכי הרבה מגנזיום(צילום: shutterstock)
 

איפה יש מגנזיום?

מזונות בהם יש רמה גבוהה של מגנזיום הם ירקות ועלים ירוקים. במיוחד תרד אבל גם בזילקום, ארטישוק, פטרוזליה,שמיר, קייל ועוד. 

 

כמו כן מגנזיום יש גם בגרעינים, קטניות, מוצרי סויה, במיוחד קמח סויה וטופו, שקדים, אגוזי פקאן, ערמונים, אגוזי קשיו ואגוזי ברזיל. גם בדגנים מלאים, סובין, נבט חיטה, דוחן, אורז חום, כוסמת, גריסים ואפילו בבננות, אבוקדו ושוקולד מריר.

 

על פי המלצות התזונה המינון המומלץ לגברים לצריכת מגנזיום ליום הוא כ-350 מ"ג, ולנשים ליום כ-300 מ"ג. כמו כן חשוב לשים לב לצריכת הסידן כאשר מגבירים את צריכת המגנזיום. ומומלץ להתייעץ עם רופא לפני נטילת תוסף תזונתי ו/או עלייה בצריכת מגנזיום כחלק מהתפריט היומי. 

 

8 סימנים שחסר לכם מגנזיום:  

 

הכותב הינו רוקח ראשי בחברת "נוה פארמה"  

 





 

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מגדלי הים התיכון
צילום: shutterstock
אגוזי ברזיל עשירים במגנזיום
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים