שתף קטע נבחר
 

מחיר הנפט הקורס יוצר הזדמנות השקעה?

מאז המשבר הפיננסי של 2008 לא נרשמה נפילה דרמטית כזו במחיר הנפט לרמה של 36 דולר לחבית. גוברות הערכות שימי הזוהר של הנפט חלפו מבלי לשוב עוד ובבנק האמריקני גולדמן זאקס סבורים כי העולם יצטרך להתרגל לרמה של 20 דולר לחבית. מהן הזדמנויות ההשקעה?

השאלה הגדולה שמטרידה את המשקיעים כרגע היא עד כמה נמוך מחיר הנפט עוד מסוגל לרדת? ביום שלישי האחרון החל מומנטום של מימושים חזקים בשוק הנפט, שהגיע אמש (ו') לשפל של 7 שנים במחירו של הזהב השחור כאשר מחירה של החבית צלל מתחת ל-36 דולר - רמה שלא נראתה מאז דצמבר 2008.

 

לכתבות נוספות בנושא:

 

התחזיות ל-2016 מיטלטלות בין אופטימיות רבה לבין פסימיות קיצונית המכוונת לירידה דרמטית במחיר הנפט שעשוי לגעת ברמה של 20 דולר לחבית (כך על פי התחזית האחרונה של הבנק האמריקני גולדמן זאקס). תחזיות אופטימיות יותר רואות עצירה ברורה במגמת הירידה וטיפוס הדרגתי של המחיר מעלה.

 

אין עוד סיכוי ל-150 דולר

המשקיעים בנפט רואים את התחזיות להמשך ירידה במחירה של החבית כתחזיות שחורות ופסימיות, בניגוד מוחלט לצרכנים בעולם שדווקא נהנים מירידה במחיר הדלק. בבית ההשקעות "טופ אלפא" מביעים את אותה פסימיות באשר לכיוון מחיר החבית ולהערכתם נפילה במחיר לרמה של 30 דולר היא לא רחוקה ואף תיתכן ירידה חמורה מזו.

 

הביקושים החלשים לנפט לעומת ההצפה בהיצע גוררים הידרדרות מתמשכת במחיר הנפט. ב"טופ אלפא" מציינים כי "התפתחות טכנולוגית המאפשרת הפקת נפט מפצלים ואיתור מאגרים חדשים בעומקים גדולים יותר הביאה להגדלת המלאים בעולם של הזהב השחור, אם מוסיפים לזה את הגידול בשימוש באנרגיה ירוקה, מוצאים שימי הזוהר של חבית נפט אשר נסחרה ב- 150 דולר אינם יחזרו עוד".

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

מפיקות הנפט בלחץ

בשבוע שעבר התכנס ארגון אופ"ק (הכולל את מפיקות הנפט הגדולות במפרץ הפרסי), אך לא יצאה מהוועידה שום בשורה באשר לצמצום תפוקת הנפט והתערבות במחיר המדרדר. ארגון אופ"ק (בהנהגתה של סעודיה) קיבל החלטה שלא לחתוך בכמות הנפט המופקת ע"י מדינות הארגון - כמות הנאמדת בכ-30 מיליון חביות נפט ליום. וכך המשיך מחיר הנפט במגמה השלילית ונסחר השבוע ברמות שלא נראו מאז המשבר הפיננסי הגלובלי ב-2008.

 

הירידה במחיר הנפט פוגעת במדינות היצואניות הגדולות הנשענות על הההכנסות מנפט ובחברות האנרגיה. ההפסדים והגירעונות הנגרמים בשל צלילת המחיר, מביאים למשיכות גדולות של כספים מקרנות השקעה. על פי דיווח של ה"פיינשל טיימס", מנהלי הקרנות רשמו הפסד בסכום כולל של לפחות 19 מיליארד דולר רק השנה בשל הירידה במחיר הנפט. בבנק האמריקני ג'י.פי מורגן מעריכים כי סכום זה עשוי לעלות אף ללמעלה מ-50 מיליארד דולר.

 

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 

המשקיעים נחשפים לנפט דרך השקעות במניות האנרגיה עצמן, בתעודות סל או בקרנות נאמנות המחזיקות במניות בסקטור הנפט והגז. בתוך גל התחזיות השחורות, יש דווקא כלכלנים שמזהים הזדמנויות טובות להשקעה.

 

יצויין כי מניות האנרגיה ספגו מהלומות בשל הירידה במחיר החבית. על רקע הצלילה במחירו של הזהב השחור, סקטור האנרגיה בוול סטריט הציג ביצועים חלשים מאוד במדד 500 S&P בשנת 2015 ונפל בלמעלה מ-22% השנה. אך, כאמור, למרות הנפילה של מניות האנרגיה, יש כבר מי שמוצא פוטנציאל לרווח במספר חברות.

 

אילו מניות מומלצות?

דארן וולפברג, מומחה מטעם הבנק האמריקני BNP Paribas פרס את תחזיתו למחיר הנפט באתר CNBC והדגיש את ההזדמנות. "הייתי מנצל את החולשה של מניות הסקטור כדי הגדיל חשיפה למניות הסקטור ברבעון הבא". וולפברג מכוון בעיקר למניות שמחלקות דיבידנדים גבוהים ומצביע על שתי מניות מומלצות לקנייה – שתי חברות אנרגיה ענקיות בתעשיית הנפט - מניית אקסון מובייל ומניית שברון.

 

וופברג צופה כי הביקושים החלשים לנפט לעומת ההצפה בהיצע ימשיכו לגרור את מחיר הנפט מטה גם בשנה הבאה כך שמחירה של חבית נפט ייסחר בטווח של 35-45 דולר, רמת מחירים המוכרת מאז חודש אוגוסט.

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

למרות המימושים החזקים שהובילו לצלילת מחיר הנפט למתחת ל-36 דולר לחבית, בבנק יוליוס בר דבקים בהערכה כי מחיר הנפט יתאושש ל-50 דולר לחבית בטווח הארוך יותר, עם זאת מציינים כי ייתכן שהתאוששות זו תיארך יותר זמן מהצפוי.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים