סמדר הרן על חיסול קונטאר: "צדק היסטורי"
אלמנתו של דני הרן, שנרצח בשנת 1979 על-ידי סמיר קונטאר יחד עם בתה, מברכת על הדיווחים שלפיהם הוא חוסל על-ידי ישראל בדמשק: "יש דין ויש דיין". אחיו של הרן: "כל כלב בא יומו". אחיו של השוטר אליהו שחר שנרצח בפיגוע ההוא: "ידעתי שהוא חי על זמן שאול"
"נעשה צדק היסטורי. יש דין ויש דיין". כך הגיבה הבוקר (א') בשיחה עם ynet סמדר הרן, אלמנתו של דני הרן ז"ל שנרצח עם בתם בשנת 1979, למשמע הדיווחים על חיסול בכיר חיזבאללה ומי שפיקד על חוליית ההרג סמיר קונטאר.
הלילה דיווחו כלי תקשורת ערביים, בהם גם רשת אל-מנאר של חיזבאללה, כי בכיר הארגון קונטאר חוסל בתקיפה של חיל האוויר בפרברי דמשק. לפי הדיווחים, בהפצצה נהרגו עוד שמונה אנשים לפחות, בהם בכיר בארגון שתכנן פיגועים נגד ישראל בגולן הסורי. בדומה לתקיפות קודמות שיוחסו לישראל בסוריה, גם הפעם נשמרת העמימות ובמערכת הביטחון שותקים ומסרבים להתייחס.
"הצדק נעשה אף שלא ניתן לעשות צדק עם הקורבנות, במהלך כל אותן שנים שבהן קונטאר ישב בכלא", אמרה האלמנה ל-ynet. "העובדה שהוא שוחרר על ידי המדינה, ובסופו של דבר חוסל על ידי המדינה, מעידה על כך שיש דין ויש דיין. במיוחד לאור העובדה שבשנים שעברו מאז שהוא השתחרר הוא עסק בטרור, זמם ופעל נגדנו".
סמדר הרן הוסיפה כי "מאוד כאב לי כשהוא השתחרר. עברתי תקופה קשה מאוד וכואבת. אבל מנגד חשוב לי להראות שהמשפחה שהוא תקף, שנותר ממנה שריד אחד – השריד הזה צמח והפריח ענפים. זה בעיניי מאוד ישראלי וציוני. והעיר הזו, נהריה הקטנטונת שהוא תקף, הפכה לעיר פורחת ומשגשגת".
רוני קרן, אחיו של דני הרן ז"ל, אמר כי הוא מרגיש תחושה של סגירת מעגל. "יש פה תחושה של נחמה קטנה, אבל זה לא מוריד מהכאב שום דבר", סיפר האח ל-ynet. לדבריו, התגובות בקבוצת הוואטסאפ המשפחתית היו תגובות של סיפוק. "אמרו שהגיע הזמן, שכל כלב בא יומו. אני מקווה שזה יעביר את המסר: שמי שרוצח יהודים בארץ ישראל ובעולם כולו, סופו יהיה כמו זה של סמיר קונטאר והמרצחים מינכן. זו כנראה השפה היחידה שמבינים במזרח התיכון".
עוד אמר האח: "כל מה שקשור בעניין מעורר בנו את הרגע הנתעב שבו אחי ושתי הבנות שלו נרצחו". קרן הוסיף כי "סמיר קונטאר מעולם לא התחרט על מעשיו, למרות כל השנים שעברו. תמיד מתעורר בנו מחדש הכאב על רצח אחי ובנותיו. חיכיתי לרגע הזה שבע שנים, מאז שקונטאר שוחרר. חיכיתי לרגע הזה פעמיים, פעם אחת במישור האישי ופעם אחת - כדי לדעת שכמשימה שעל צה"ל לבצע, הוא עשה זאת".
יורם שחר, אחיו של השוטר אליהו שחר, שנרצח אף הוא במתקפה ב-1979, אמר הבוקר: "לא היה לי ספק שכוחות הביטחון יגיעו אליו, ידעתי שהוא חי על זמן שאול". האח הצר על כך "שלא נשארו עוד כמה אנשים איתנו שיהיו שמחים מזה, כמו אימא שלי, כמו אח שלי, כמו עוד הרבה בני משפחה שלא נמצאים איתנו".
יורם שחר סיפר כי היה בן 16 כשאחיו נהרג. "שמעתי את הבשורה הזאת ברדיו. הייתי באוטובוס, שמעתי שנהרג שוטר וישר הבנתי שזה אח שלי", סיפר לאולפן ynet. קונטאר לדבריו "הרס משפחות. הוא הרס את משפחת הרן, הוא הרס אותנו. אימא שלי נפטרה מצער. יש ילד שבכלל לא הספיק לראות אותו". הוא ציין עוד כי "זה יום מאוד מאוד מרגש בשבילי, הצדק נעשה, הצדק יצא לאור".
על עסקת שחרורו של קונטאר אמר כי התנגד לה בכל מאודו, וציין: "ידעתי שהשחרור הזה הוא שחרור למוות שלו, שחרור על מנת להרוג אותו. ידעתי שהוא לא יישאר בחיים, לא פקפקתי לרגע. כל רוצח צריך לדעת שזה יהיה הסוף שלו. שיזכרו את זה אלה שרוצים לפגוע בנו".
בתו של שחר, קרן, הייתה תינוקת בעת הרצח וכיום כבת 40: "כל ההערכה לצה"ל. חשוב לי להזכיר שאבי היה איש כוחות הביטחון הראשון שהגיע למקום לעזור והציל. הוא לא נרצח 'על הדרך'. צריך לתת לו את מלוא הכבוד".
צבי רגב, אביו של חלל צה"ל אלדד רגב ז"ל, שגופתו הועברה לישראל (ביחד עם גופת חלל צה"ל אהוד גולדווסר ז"ל) בתמורה לשחרור קונטאר, אמר במשדר המיוחד באולפן ynet כי הוא חש הקלה בעקבות חיסול רוצח משפחת הרן. "הגיע יומו של הכלב הזה ואני מאוד מקווה שגם בחיי יגיע יומו של הכלב השני (נסראללה). מה שהפריע לי זה שהוא היה בכלא וקיבל אפשרות לעשות תואר ותנאים של חמישה כוכבים".
קונטאר: הזרוע המבצעת של חיזבאללה
קונטאר נחשב במערכת הביטחון לגורם מוביל בניסיונות של חיזבאללה לייצר רצועת אחיזה בגבול עם ישראל ברמת הגולן כ"תמורה" לסיוע של מזכ"ל הארגון חסן נסראללה לצבאו של נשיא סוריה בשאר אסד.
כתב אל-מנאר בדמשק דיווח כי באזור החיסול היו לאחרונה תקיפות רבות של כוחות המורדים, שלפי הדיווח משתפים פעולה עם ישראל. ברשת טענו כי המורדים סיפקו לישראל מידע שסייע לאתר את מיקומו של קונטאר. עוד דווח כי על המבנה שבו שהה קונטאר נורו שלושה טילים והרוגים נוספים נותרו מתחת להריסות. לפי רשת אל-מיאדין המזוהה עם חיזבאללה, התקיפה הישראלית לכאורה בוצעה אמש בשעה 22:15.
ב-1979, בעת שהיה קונטאר בן 16, הוא חדר ביחד עם שלושה מחבלים אחרים בסירת גומי מלבנון. הארבעה ירדו לחוף בנהריה, רצחו ביריות את השוטר שחר ופרצו לדירתה של משפחת הרן. הם לקחו כבני ערובה את דני הרן ובתו בת הארבע עינת, ואילו האימא סמדר הסתתרה עם בתה בת השנתיים, יעל.
האב דני והבת עינת נלקחו לחוף, שם החל קרב יריות עם השוטרים. קונטאר ירה למוות בדני הרן ובאכזריות שלא תתואר רוצץ בקת הרובה את גולגולתה של עינת הקטנה ורצח גם אותה. בבית המשפחה נחנקה למוות יעל בת השנתיים, בעת שאמה סמדר ניסתה להשתיקה. בחילופי הירי נהרגו שוטר נוסף ושניים מחברי החוליה של הרן.
קונטאר שוחרר במסגרת עסקה שנחתמה בין ישראל לבין חיזבאללה בשנת 2008, ובתמורה הוחזרו לישראל גופותיהם של אלדד רגב ואודי גולדווסר. בשנים האחרונות הוא הפך לגורם מרכזי בניסיון של חיזבאללה ושל איראן להקים תשתית ברמת הגולן נגד ישראל. הממשל האמריקני הכניס אותו לרשימת המבוקשים הבינלאומיים. בהודעה האמריקנית נאמר כי בעקבות שובו ללבנון "הוא הצטרף לחיזבאללה ומאז הוא אחד מהדוברים הגלויים והפופולריים של הארגון. מאז שובו, קונטאר ממלא גם תפקיד מבצעי של עזרה לאיראן וסוריה בבניית תשתית של החיזבאללה ברמת הגולן".
ביולי 2014 פורסם כי מוופק בדריה, שאנשי אופוזיציה למשטרו של בשאר אסד טענו כי היה "יד ימינו של סמיר קונטאר", נהרג בפיצוץ מכוניתו בגולן הסורי. העיתון "אל-אחבאר", המזוהה עם חיזבאללה ומקורב למשטר הסורי, ציטט גורמים שטענו כי "סוכני מוסד" חיסלו את בדריה. עם זאת, באופוזיציה אמרו כי הוא נהרג בקרבות מול המורדים.
גם לאחר מכן גורמי אופוזיציה סוריים היו בטוחים כי הוא מעורב עד צוואר בפעילות של חיזבאללה ושל הדרוזים הנאמנים למשטר נגד ישראל ונגד המורדים. לפי הטענות, מהשנה שעברה הוא ניסה לגייס את בני העדה הדרוזית - הן בגולן והן באזורים אחרים - להקמת מיליציה דרוזית שתילחם עבור המשטר, אך לא בהצלחה יתרה. באותה התארגנות היו חברים גם 120 מאנשי ה"שביחה" (הכנופיות של אסד), ויש המכנים אותה "ההתנגדות הסורית לשחרור הגולן". שעלאן שלפי הדיווחים חוסל בתקיפה היה שייך לאותה התארגנות.