שתף קטע נבחר

יאללה קרנבל: היעדים של תחילת 2016

בלי שהרגשנו 2015 כבר כמעט מאחורינו - עם כל הטיולים והחוויות, וזה בדיוק הזמן להתחיל ולתכנן לאן לנסוע בחודשים הראשונים של 2016. ריכזנו עבורכם את 7 ההמלצות השוות ביותר

בשיתוף החברה הגיאוגרפית

 

סוף ינואר: הקרנבלים של אמריקה הלטינית

אין עוד מקום שמח בעולם כמו אמריקה הלטינית. המוזיקה, הצבעים, הססגוניות ששוטפים את המדינות כל השנה מתרכזים לשבוע אחד שבו הכל מותר. ולא מדובר רק בקרנבלים המפורסמים של ברזיל (שגם שם בכל עיר מתקיים קרנבל שונה) אלא כמעט בכל מדינה ביבשת כולה תמצאו את המקומיים חוגגים את הקרנבל - בצפון ארגנטינה, בקולומביה, בטרינידד וטובגו בפנמה ואיפה לא. במילה אחת: שווה.

 (צילום: באדיבות החברה הגיאוגרפית) (צילום: באדיבות החברה הגיאוגרפית)
(צילום: באדיבות החברה הגיאוגרפית)

מרס-אפריל: בוצואנה (Botswana)

אחת המדינות הפחות מוכרות אך מהעשירות ביותר (והבטוחות ביותר) באפריקה תחגוג השנה 50 שנות עצמאות, וזה בדיוק הזמן להכיר אותה. מהדיונות עוצרות הנשימה של מדבר קלהרי (Kalahari) ועד לדלתת אוקוונגו (Okavango), מדלתות הנהרות הגדולות בעולם שאינן נשפכות אל הים (אלא שוקעות באדמות פנים המדינה).

 (צילום: מולה יפה) (צילום: מולה יפה)
(צילום: מולה יפה)

בדלתה תוכלו למצוא מגוון עצום של בעלי חיים. כמעט כל משפחת החתולים, פילים, ג'ירפות, היפופוטמים, קרנפים, צבועים ועוד ועוד ועוד. הדובדבן שבקצפת בטיול לבוצואנה הוא הלודג'ים הייחודיים והמפנקים, שקשה להאמין שקיימים דברים כאלו. אז לפני שהיא מתחילה להתמלא תיירים כמו שכנותיה קניה וטנזניה - זה הזמן לבקר בה.

 

פברואר: קרב התפוזים באיווריאה, צפון איטליה (Ivrea)

לא רבים נוסעים לצפון איטליה בחודשי החורף שלא לשם סקי, אבל הנה דווקא רעיון נפלא לתוספת קצרה לחופשה המסורתית, עיקוף קטן לעיירה איטלקית טיפוסית ומקסימה אשר מקיימת מסורת רבת שנים (מימי הביניים) של קרנבל קטן ומיוחד.

 (צילום: באדיבות החברה הגיאוגרפית) (צילום: באדיבות החברה הגיאוגרפית)
(צילום: באדיבות החברה הגיאוגרפית)
 

במשך שלושה ימים מתקיימות בעיירה תחרויות בין קבוצות שונות שפשוט זורקות תפוזים אחת על השניה (שנה שעברה ייבאו לקרנבל מעל 150 טון של תפוזים). הקרנבל מבטא מסורת מקומית ארוכת שנים של מרידה באי צדק ובסמכות שרירותית של תושבי המקום. בסופו של הקרנבל מתקיימת תהלוכת "אבל" חגיגית שבסופה מברך מושל העיר את המשתתפים בברכה מסורתית: "להתראות בשנה הבאה בשעה אחת אחר חצות".

 

מרס: איי הוואי (Hawaii) והפסטיבל בהונלולו

אולי אחד המקומות היפים ביותר בעולם שעדיין לא נכבשו על ידי השוק הישראלי. ארבעה איים מרכזיים (ועוד כמה קטנים יותר) עמוסים בנופים עוצרי נשימה של הרי געש, לבה רותחת, יערות, וחופי ים מושלמים. אם יוצאים גם קצת מהמסלול השחוק ומהמקומות הבנאליים מגיעים לפנינות חמד, שאם הן טובות לג'יי ג'יי אברהמס בשביל הסדרה אבודים, הן טובות גם לנו.

 (צילום: גילי חסקין) (צילום: גילי חסקין)
(צילום: גילי חסקין)
 

הכיף בהוואי שניתן לבקר בה כל השנה אך בחודש מרץ מתקיים פסטיבל ססגוני ומיוחד שמושך אליו מטיילים רבים בעיקר מארה"ב, אירופה והמזרח הרחוק. תהלוכות צבעוניות שוטפות את הרחובות, דוכני עבודות יד מיוחדים, מופעי רחוב בכל פינה והופעות מוזיקה חיות ילווו אתכם במהלך ימי שהותכם.

 

ינואר: אתיופיה וחגיגות הטימקט

בשנים האחרונות אתיופיה תופסת יותר ויותר את מקומה בתור אחד היעדים המרתקים של אפריקה. כמו רוב מדינות אפריקה הקדמה המערבית פסחה עליה וטיול בה הוא כמו חזרה אחורה במנהרת זמן לתנאי חיים שרובנו כלל לא הכרנו. לצד תרבות עשירה ומגוונת, אתיופיה מציעה למטייל שווקים ססגוניים, עולם חי עשיר ונופים ייחודיים ומגוונים.

 (צילום: בני פירסט) (צילום: בני פירסט)
(צילום: בני פירסט)

חגיגות הטימקט המתקיימות בצפון המדינה כל שנה בינואר הינן הארוע הדתי החשוב ביותר באתיופיה. על פי המאמינים, אל אקסום (שם הכי כדאי להיות בתקופת החגיגות) הועבר לאחר חורבן בית המקדש ארון הברית. במהלך החגיגות, יוצאים המאמינים בטקסים ססגוניים, ומוציאים את העתקי ארון הברית מכל הכנסיות ברחבי המדינה וצועדים אל מקווה מים קרוב להטבילם באופן סימלי, סמל להטבלתו של ישו בירדן.

 

מרס: חגיגות פטריק הקדוש

אחת החגיגות הססגוניות והשמחות בעולם נחגגות לכבודו של הקדוש פטריק אשר הביא את בשורת הנצרות לאירלנד. החגיגות כבר אינן נחלתן הבלעדית של האירים אלא נחגגות כמעט בכל מקום בעולם (ניו יורק, מדריד, יפן ואפילו בתל אביב), אבל כמו (כמעט) תמיד, אין כמו המקור וכדאי לפחות פעם אחת לחגוג את החגיגות היכן שהכל התחיל.

 (צילום: באדיבות החברה הגיאוגרפית) (צילום: באדיבות החברה הגיאוגרפית)
(צילום: באדיבות החברה הגיאוגרפית)

באירלנד עצמה החגיגות נמשכות שלושה ימים רצופים והכי כדאי להגיע לדאבלין שם תהנו ממופעי רחוב, זיקוקים, דוכנים ותהלוכת ענק של יותר ממיליון וחצי איש.

 

פברואר-מרס: פסטיבל הלימון במנטון

עוד יעד מקסים להגיע אליו בחורף האירופי. העיירה מנטון, הנמצאת בריביירה הצרפתית, חוגגת כבר כ-80 שנה את אחד הפסטיבלים הצבעוניים והשמחים ביותר, והוא נחשב לשני בגודלו בצרפת מבחינת כמות המשתתפים (כ-250 אלף, שזה פי עשרה מגודל אוכלוסיית העיירה).

משך הפסטיבל כשלושה שבועות וכל שנה נבחר נושא אחר (החל ממדינות, דמויות מצויירות, ספרים ועוד ) ולשם כך כ-150 טון של פירות הדר משמשים לבניית פסלי ענק ומבנים הקשורים לנושא. במהלך הפסטיבל מתקיימות תהלוכות גם ביום וגם בלילה כאשר ביום האחרון של הפסטיבל מתקיים מופע זיקוקי דינור מרהיב מעל המפרץ. בנוסף במהלך ימי הפסטיבל מתקיימים סיורים מודרכים מיוחדים למפעלי ריבות, מטעי לימונים ודוכני ירידים המוכרים מוצרים כמו סבונים, ליקרים, תמרוקים ועוד, על טהרת הלימון כמובן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: באדיבות החברה הגיאוגרפית
יאללה קרנבל!
צילום: באדיבות החברה הגיאוגרפית
מומלצים