נטפליקס מגיעה ל-130 מדינות, גם לישראל
בתערוכת CES בלאס וגאס הודיעה נטפליקס על הרחבת השירות למדינות רבות בעולם - כולל ישראל. המחיר החל מ-7.99 דולר בחודש. אחד ממייסדי החברה: "בעזרת האינטרנט, אנחנו מעניקים כוח בידי הצרכנים לצפות בכל זמן, בכל מקום בכל מכשיר"
רעידת אדמה בטלוויזיה: נטפליקס הודיעה הערב (יום ד') על הפעלת השירות ב-130 מדינות נוספות, ביניהן ישראל. כך מסרו נציגי החברה בתעורכת CES בלאס וגאס. המחיר אמור להיות 7.99 דולר בחודש לחבילה הבסיסית, 9.99 דולר בחודש לחבילה הסטנדרטית ו-11.99 דולר בחודש לחבילת פרימיום. בין הסדרות שניתן לראות בנטפליקס: בית הקלפים, כתום זה השחור החדש, מראה שחורה, משפחה בהפרעה ועוד. מיד לאחר ההודעה זינקה מניית נטפליקס בבורסה בניו-יורק בלמעלה מ-7%.
מבדיקה ראשונה עולה כי הספריה שמוצעת במזרח התיכון מצוצמצת יותר ובית הקלפים, לדוגמה, כלל לא נמצאת בה.
"היום אתם עדים להולדתה של רשת טלויזיה אינטרנטית גלובלית", אמר ריד הסטינגס, אחד ממייסדי החברה. "עם ההשקה הזו, צרכנים מסביב לעולם - מסינגפור וסנט פטרסבורג, מסן פרנסיסקו ועד סאו פאולו - יוכלו להנות מתוכניות טלויזיה וסרטים בו זמנית - בלי לחכות יותר. בעזרת האינטרנט, אנחנו מעניקים כוח בידי הצרכנים לצפות בתכנים שלנו בכל זמן, בכל מקום בכל מכשיר".
נטפליקס החלה את דרכה כשירות מבוסס דפדפן שדרש מהמשתמשים בו לחבר פיזית את המחשב לטלוויזיה בסלון כדי לצפות בתכנים. היום החברה מציעה דרכים נוחות מאלה לצפות בתכנים על המסך הגדול שבבית. עם זאת, בכמה מהאופציות חלק מהפיצ'רים מוגבלים, כמו תמיכה ברזולוציית 720p בלבד או ללא HD כלל, אודיו סטריאופוני בלבד במקום דולבי 5.1 או תמיכה מוגבלת בהצגת כתוביות. על-פי הנתונים לחברה כ-43 מיליון מנויים בארצות-הברית ו-26 מיליון במדינות אחרות ברחבי העולם.
הסדרות שכבר שודרו בישראל כמו בית הקלפים וכתום זה השחור החדש אמורות להמשיך ולהיות משודרות בישראל באותן פלטפורמות ששודרו עד עכשיו וכך גם העונות הבאות. השאלה הגדולה היא מה יקרה עם הסדרות החדשות שמפיקה ותפיק ענקית התוכן האמריקנית וכפי שזה נראה כרגע - הן לא יוצעו למכירה כדי למשוך לקוחות לשירות עצמו.
בהודעת החברה נמסר שהשירות יורחב למדינות באירופה, באסיה, באפריקה ובאמריקה הלטינית. על-פי החברה, השירות יופעל מעתה ב-190 מדינות, אבל המדינה המאוכלסת בעולם - סין, איננה כלולה ברשימה. בנטפליקס אמרו כי היא מפעילה שירות ב-17 שפות שונות כולל ערבית וקוריאנית.
לאחר ההכרזה ניתן גם להוריד את האפליקציה של נטפליקס גם בישראל. יש לציין כי עד כה כמה ישראלים עקפו את החסימה של נטפליקס באמצעות שימוש ב-IP אמריקני ובכך נהנו מהתכנים.