שתף קטע נבחר

 

יעלון עקץ את איזנקוט: "ראש אויבנו זו איראן"

יממה לאחר שהרמטכ"ל אמר כי יש הזדמנויות בהסכם עם טהרן והגדיר את חיזבאללה כאיום החמור ביותר, חלק שר הביטחון על הדברים, והדגיש: "אני מעדיף את דאעש על איראן". לאחר מכן התייחס לביקורת של השר בנט נגד הממשלה, והזהיר מבלי לציין את שמו מ"סיסמאות ומרדף אחרי לייקים"

 

שר הביטחון יעלון: תוקף את בנט ועוקץ את איזנקוט    (צילום: גו לייב )

שר הביטחון יעלון: תוקף את בנט ועוקץ את איזנקוט    (צילום: גו לייב )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מחלוקת בצמרת הביטחונית. שר הביטחון משה יעלון אמר אמש (יום ג') בנאומו בכנס של המכון למחקרי ביטחון לאומי (INSS) בתל אביב כי "ראש אויבנו זו איראן, אחרי ששמעתי פה קולות שאומרים דברים אחרים". יעלון כיוון ככל הנראה את דבריו לרמטכ"ל גדי איזנקוט שאמר אתמול בכנס כי "יש הזדמנויות בהסכם עם איראן, חיזבאללה - האיום החמור ביותר". שר הביטחון הוסיף ואמר: "אם הברירה היא בין איראן לדאעש אני מעדיף את דאעש". ynet העביר את הדברים בשידור חי.

  

שר הביטחון התייחס גם לביקורת החריפה שהשמיע הבוקר שר החינוך נפתלי בנט על מדיניות הממשלה שבה הוא עצמו יושב. "שמעתי סיסמאות גם מהקבינט וגם פה בכנס - למה לא נעשה חומת מגן 2", אמר יעלון. "הייתי בחומת מגן שהייתה אחרי שנים שבהם לא נכנסנו לשטחי A בגלל אוסלו. היום, כשיש ידיעה על מחבלים, גם בבית חולים בשכם או בחברון, אנחנו מכניסים כוח קטן. לא צריך אוגדות.

 

"סיסמאות שומעים מפה ועד הודעה חדשה. 'למה לא תעשו סגר?', 'תחנקו אותם!'  אנחנו לא רוצים לדחוף אותם לטרור. שמעתי גם סיכול ממוקד. סיכול ממוקד עושים כאשר אנחנו לא שולטים. גם היום שמעתי על 'חוסר יצירתיות', שומעים רעיונות מהקבינט ויוצאים החוצה ומספרים אותם. גם ב'צוק איתן' זה היה – זו תרבות שלטונית רעה, חסרת אחריות, ילדותית ועדיף שתיפסק. זה חייב להיפסק. מנהיגות זה אחריות ולא מרדף אחרי כמה לייקים בפייסבוק".

 

הנאום האופוזיציוני של נפתלי בנט    (צילום: גו-לייב)

הנאום האופוזיציוני של נפתלי בנט    (צילום: גו-לייב)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

יעלון התייחס גם למחנה הסוני בעולם הערבי שכולל, בין היתר, את סעודיה, איחוד האמירויות, כווית ועוד. "המחנה הזה, במידה רבה, יש לנו ולו אינטרסים משותפים ואויבים משותפים", אמר שר הביטחון. "איראן, האחים המוסלמים וגורמי הג'יהאד העולמי - הם אויבים משותפים לנו ולהם".

 

לדבריו, "בשביל יחסים היום אינטרסים הם הדבר החשוב ביותר. יותר מוועידות שלום והסכמים. אינטרסים זה הדבר החשוב ביותר, ואני מקווה שהמערב יידע לנצל זאת כהזדמנות, כי יש פה מחנה שהיה רוצה להישען על הובלה אמריקנית. לעיתים הוא מאוכזב מזה שארה"ב רואה את איראן כשחקן מרכזי באזור בכלל ובסוריה בפרט. הוא מאוכזב מזה במידה רבה".

שר הביטחון יעלון, הערב (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
שר הביטחון יעלון, הערב(צילום: מוטי קמחי)
 

שר הביטחון אמר כי איראן תבצע עסקאות נשק בהיקף של עשרות מיליארדי דולרים שיממנו עוד את שלוחותיהם באזור. "זה משטר סורר עם כוונות להגמוניה אזורית", אמר יעלון. "בלבנון יש לאיראן את חיזבאללה כשליח עם יכולות וטו שיכול להחליט לצאת למלחמה בלי לשאול את ממשלת לבנון. הרמטכ"ל תיאר זאת היטב פה. תשתית טרור איראנית היום קיימת בחמש יבשות: באסיה, באפריקה, באירופה בדרום וגם בצפון אמריקה. ההסכם החזיר את השעון הטכנולוגי משלושה חודשים לשנה. אם איראן תרגיש בטוחה כלכלית היא יכולה לפרוץ לפצצה גם קודם".

 

יעלון התייחס גם ללחימה הרוסית בסוריה. "הרוסים חשבו שתוך שלושה חודשים הם יספיקו להגיע לנהר הפרת וירחיבו את שליטת אסד. זה לא כל כך עובד", אמר יעלון שציין כי הצבא הרוסי לא השיג את היעד וגם אינו מגיע להישגים ברמת הגולן. "יש כן הישג בלחימה מול דאעש שארה"ב מובילה", אמר יעלון. "דאעש סופג תבוסות לא פשוטות בעיראק ובסוריה. אנחנו מאמינים שדאעש יובס בסופו של דבר מבחינה טריטוריאלית אחר המכות שהוא סופג, גם לאור התקיפות של מאגרי הנפט שלו". לדבריו, "צריך לחזק כוחות מקומיים עם 'מגפיים על הקרקע' כמו שהכורדים עושים".

 

גורמים בסביבתו של השר בנט אמרו בתגובה לדברי יעלון כי "למען ביטחון אזרחי ישראל, בנט ימשיך לומר את אשר הוא מאמין, גם אם יהיה מי שלא יאהב את הדברים. כך היה בצוק איתן וכך יהיה גם בעתיד".

 

איזנקוט, אתמול: יש גם הזדמנויות בהסכם הגרעין    (צילום: גו-לייב)

איזנקוט, אתמול: יש גם הזדמנויות בהסכם הגרעין    (צילום: גו-לייב)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מוקדם יותר שרת המשפטים איילת שקד התייחסה בנאומה למצבם של הכורדים באזור והשמיעה התבטאות חריגה מחברת ממשלה. "הגיעה השעה לקדם מהלכים שיתקנו את העוול שביסס את הכורדים בתור העם הגדול ביותר בעולם שאין לו מדינה", אמרה שקד. "עלינו לקרוא באופן גלוי להקמתה של מדינה כורדית, שתחצוץ בין ישראל לאיראן ולטורקיה, תבצר את מעמדם של הגורמים המתונים באזור ותתרום באופן ניכר לעצירת הסחרור המשיחי קיצוני. זהו אינטרס עולמי מוסרי ואסטרטגי מובהק".

 

לדבריה, "עד שזה יקרה עלינו לבנות עם הכורדים גשרים מדיניים, כלכליים ותרבותיים, ולראות בהם שותפים אסטרטגיים לחזית משותפת. זה הזמן לרקום תהליך של שיתופי פעולה, עם הכורדים בתורכיה ועם אחיהם באזור כולו".

 

השרה שקד מביעה תמיכה בכורדים    (צילום: גו לייב )

השרה שקד מביעה תמיכה בכורדים    (צילום: גו לייב )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

גם יו"ר האופוזיציה יצחק הרצוג נשא נאום בכנס והתייחס לגל הטרור. "אנחנו נמצאים באינתיפאדה שלישית", אמר הרצוג. "אם נמשיך ונתכחש לאמת, זו עלולה להיות האינתיפאדה החמורה מכל. אבל אצלנו ממשיכים לחלום חלומות. החלומות הרומנטיים של גורמים מהשמאל שמחר בבוקר נושיט יד לשלום ומיד הפלסטינים ילחצו אותה לשלום, הם חלומות באספמיה. יש יותר מדי שנאה ויותר מדי הסתה.

 

"החלומות המשיחיים של גורמים מהימין שמחר תקום כאן מדינה אחת מן הים לירדן ותהיה הבית הלאומי של שני העמים, עם 6 מיליון פלסטינים ו-6 מיליון יהודים זה לא חלום. זה סיוט", אמר הרצוג. "גם חלום הבלהה של ראש הממשלה נתניהו ש'ינהל את הסכסוך' התפוצץ ודקר את כולנו".

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)
   

אחר הצהריים נאם בכנס שר הפנים לשעבר גדעון סער ותקף את המדיניות של ממשלות ישראל בשנים האחרונות. "במו ידינו אנחנו מאבדים את ירושלים, מבלי שנורית ירייה אחת. כדי לשמור על ירושלים עם רוב יהודי אנו נדרשים לפעול מיד, ללא דיחוי", אמר סער. "המשימה הלאומית החשובה והדחופה ביותר היא הבטחת הרוב היהודי בירושלים המאוחדת".

 

ראש המכון למחקרי ביטחון לאומי, האלוף במילואים עמוס ידלין, אמר בדברים שנשא לסיכום הכנס כי "הכנס השנתי התשיעי הציג גם את מצב האומה וגם את מצב האזור והמערכת הגלובלית. הפכנו את הכנס לפלטפורמה משמעותית לדיונים אסטרטגיים אודות האיומים העדכניים על ישראל. בימים הקרובים נגבש את תובנות הכנס לכדי מסמך שיציג את אסטרטגיית העל של ישראל ונגיש אותו למקבלי ההחלטות ולציבור בישראל. כולם הגיעו לכאן לשמוע ולהשמיע. אלו שלא הגיעו התכתבו עם מה שקרה כאן כפי ששמענו".


פורסם לראשונה 19/01/2016 19:25

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
שר הביטחון משה יעלון, הערב
צילום: מוטי קמחי
מומלצים