שתף קטע נבחר
 

דאבוס 2016: "ישראל - אחת המדינות הלא שוויוניות בעולם המערבי"

בדו"ח שהוכן לרגל ועידת הפורום הכלכלי העולמי בדאבוס, דורגה ישראל במקום ה-25 מתוך 60 ברשימת המדינות הטובות בעולם, "עם פערים משמעותיים בין העשירים והעניים". בצד החיובי מונה הדו"ח את ההתקדמות הטכנולוגית של ישראל, ענפי היהלומים, ההייטק והתרופות

ישראל דורגה במקום ה-25 ברשימת המדינות הטובות בעולם, שפורסמה לכבוד ועידת הפורום הכלכלי העולמי שיצאה לדרך בדאבוס. הרשימה מנסה לדרג את המדינות לפי האופן שבו הן נתפסות בעולם.

 

כתבות נוספות בערוץ הכלכלה

 

הדירוג התבסס על סקר בקרב 16,200 אנשי עסקים וציבור מובילים, שדירגו 60 מדינות לפי שורה של קריטריונים, ביניהם קיימות, השפעה תרבותית, יזמות והשפעה כלכלית. הסקר הוא מיזם משותף בין המגזין U.S. News & World Report, חברת ייעוץ המותגים BAV קנסולטינג מניו יורק ובית הספר למינהל עסקים באוניברסיטת פנסילבניה.

 

בדו"ח מציינים, כי כלכלת השוק של ישראל היא מתקדמת מבחינה טכנולוגית, ויהלומים מלוטשים, ציוד הייטק ותרופות הן בין תחומי הייצוא העיקריים. "המדינה מפותחת היטב במונחים של תוחלת חיים, חינוך, הכנסה לנפש ומדדים אחרים בתחומי הפיתוח האנושי", נכתב עוד. "אך היא גם אחת מהכלכלות הלא השוויוניות בעולם המערבי, עם פערים משמעותיים בין העשירים והעניים".

 

במקום הראשון דורגה גרמניה, שכלכלתה היא בין הגדולות בעולם והיא אחת מהיצואניות והיבואניות המובילות בעולם. אחריה מדורגות קנדה, בריטניה, ארה"ב ושבדיה. ארה"ב אמנם מסתפקת במקום הרביעי, אך היא מוגדרת על ידי הדו"ח כמדינה המשפיעה ביותר. אוסטרליה, יפן, צרפת, הולנד ודנמרק סוגרות את העשירייה הראשונה.

 

"ממשלות חכמות, מתחשבות ואחראיות מקדישות תשומת לב מיוחדת לדימוי ולמוניטין של המדינה, מכיוון שדימוי טוב יותר מוביל לעלייה בהשקעות הזרות הישירות, ובתיירות", אומר מרטין סורל, מנכ"ל הפורום הכלכלי העולמי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים