בעלי איקיוטק בן אופק הורשע בעבירות מס
אופק וחברות בבעלותו, בהן במרום הפקות ואיקיוטק, הורשעו באי הגשת דוחות לרשויות המס בין השנים 2012-2011. התביעה דורשת מאסר בפועל
בית משפט השלום בתל אביב הרשיע היום (א') את בן אופק וחברות בבעלותו, בהן חברות במרום הפקות ואיקיוטק, בעבירות מס שונות שעניינן אי הגשת דו"חות לרשויות המס בין השנים 2012-2011, לאחר שהודה במיוחס לו. ברשות המסים דורשים לגזור עליו מאסר בפועל.
פרשת איקיוטק - כתבות נוספות:
בן אופק נעצר ושוחרר עקב אי הפקדת ערבות
שימוע לעורכי-הדין של איקיוטק בוועדת האתיקה
עו"ד שגבה עבור איקיוטק: "100% מהחייבים התכחשו לחוב"
נגד אופק התנהלה חקירה משטרתית במהלך שנת 2014 בחשד להונאה וקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות לאחר שהתקבלו למעלה מ-700 תלונות נגדו ונגד החברות שבבעלותו המספקות שירותי תוכן בתשלום לסלולר באמצעות שליחת מסרונים.
מהעדויות שהצטברו במשטרה עלה כי אופק שלח מכתבי התראה למתלוננים בטענה כי מדובר במנויים של שירותי החברות שלא שילמו את חובם וכי בשיטה זו גבה במרמה, לכאורה, מיליוני שקלים. תיק החקירה הזה טרם הוכרע, אך הבוקר פורסם ב"כלכליסט" אודות הליך פלילי נוסף בו הוא מעורב הנוגע לעבירות מס שביצע לכאורה ביחד עם אותן חברות שבבעלותו.
לפי כתב האישום שהוגש לבית משפט השלום בתל אביב באוקטובר 2013, טוענים ברשות המסים כי אופק לא הגיש דו"חות במועד על פי החוק בין השנים 2012-2011. לכתב האישום צורפו 8 חברות שבבעלותו של אופק: או אם סי ניהול ואחזקות, אקסטרז, במרום הפקות, שדות פורחים שיווק והפצה, אוריון גרופ, איקיוטק דיגיטל וויז'ן, גרין דיזיין מארקט והתיאטרון הרפרטוארי תל אביב.
"הנאשמים היו חייבים להגיש דו"ח בצירוף מאזן ודו"ח רווח והפסד מאושרים על ידי רואה חשבון על ההכנסות", נכתב באישום, "הגשת דוחות במועד הקבוע בחוק חיונית לצורך בחינת חברות המס של הנאשמים והוצאת שומת אמת". פרט לעבירה של אי הגשת דין וחשבון, נאשם אופק בעבירה של אחריות מנהל.
בדיון שהתקיים לפני מספר חודשים הבהיר אופק כי רבים "מהמחדלים הוסרו" אליהם מתייחס כתב האישום הוסרו. במעמד אותו הדיון, הודה אופק ביחד עם החברות במיוחס לו.
הבוקר התייצב אופק באולמה של שופטת בית משפט השלום בתל אביב, לימור מרגולין-יחידי, ובהתאם להודאתו הוא הורשע במיוחס לו. לפי נציגת התביעה, עו"ד תהילה מורן-חגי, מאז הדיון הדיון האחרון הסיר אופק את כל המחדלים. יחד עם זאת,ציינה התובעת כי עמדת התביעה היא להשית עליו "מאסר בפועל ממש". בסך הכל דורשת התביעה לגזור על אופק עונש של 6-12 חודשי מאסר בפועל וקנס כספי בין 8,500-29,200 שקל. התובעת הוסיפה בדיון, כי "בית המשפט הבהיר בפסיקה עקבית את החומרה בה הוא רואה את עבירות המס והדגיש כי יש לתת דגש לאינטרס הציבורי".
סנגורו של אופק, עו"ד עדי ברקאי, ציין כי לא מדובר בנאשם שגרר דוחות לאורך שנים וכי מדובר על שתי שנות מס בלבד: 2011 ו-2012. לשיטת הסניגור ניתן להסתפק במאסר על תנאי במיוחד כשמדובר במי שאין לו עבר פלילי ואינו רצידיביסט ובפרט כאשר המחדלים הוסרו עוד בטרם נגזר הדין.
עו"ד ברקאי ציין, כי "בשנת 2013 מצא את עצמו הנאשם בלב משפט ציבורי, בנוסף תפסו לו את כל חומר הנהלת חשבונות, כל הספרים נתפסו והיו בידי המשטרה. הפרשה הזו ידועה, דבר לא נולד מכך. אבקש להסתפק בעונש צופה פני עתיד וקנס סימלי".
גזר הדין בעניינו של אופק יינתן בחודש הבא.