שתף קטע נבחר

ערפאת, אל תתערב

השיחות בטאבה היו בסך הכל תשדיר בחירות של ברק באדיבות הרשות הפלסטינית. הערבים בישראל החליטו להחרים את הבחירות, ומוטב שאישי הציבור ברשות לא יתערבו

ב-1967 הצליחה ישראל להכריע את המלחמה בשישה ימים. 34 שנים מאוחר יותר ניסו הישראלים והפלסטינים להכריע את הסכסוך ההיסטורי ביניהם, שנמשך יותר ממאה שנים, בשישה ימים. כצפוי, השיחות בטאבה נכשלו. ההצהרה הלא משותפת של שני השחקנים המרכזיים בשיחות, שלמה בן עמי ואבו-עלא, נועדה לשדר לעם היושב בציון בכלל, ולערבים הישראלים בפרט, כי אם ברק ייבחר לראשות הממשלה, יש סיכוי להביא לקץ הסכסוך. השיחות בטאבה הן, לכל היותר, תשדיר בחירות גרוע של ברק, שהופק באדיבות הרשות הפלסטינית. הרשות אינה מסתירה את רצונה העז שהוא ישאר ראש ממשלה.
התערבות הרשות הפלסטינית בהצבעה של הערבים הישראלים החלה לפני אוסלו. בבחירות 1992 ניסו ערפאת ואנשיו להורות לערבים להצביע עבור מפלגה ערבית. הכישלון היה מוחץ. אבל בבחירות האלה הפכה ההתערבות לגסה מאוד. כמעט מדי יום אנחנו סופגים הצהרת תמיכה גלויה בברק מכיוון הרשות, שלשיטתה בחירת שרון היא בכייה לדורות. על הערבים להציל את האזור ממלחמה כוללת.
עם כל הכבוד וההערכה שאנחנו רוחשים לאחינו ברשות הפלסטינית, איננו שותפים במשחק הזה, ועליהם להפסיק עם מכבש הלחצים שהם מפעילים על הציבור הערבי. הערבים בישראל כבר החליטו להחרים את הבחירות, וניסיונות לשנות את ההחלטה עלולים להביא לקרע בקרבם, דבר שאף אחד אינו מעוניין בו, לרבות הרשות הפלסטינית. צריך להזכיר לרשות שאירועי אוקטובר השחור בתוך הקור הירוק היו אקט של הבעת סולידריות עם אחינו בגדה המערבית וברצועת עזה, שסבלו מהברוטליות של צבא הכיבוש הישראלי, בפיקודו המיניסטריאלי של ברק.
בבחירות הקודמות ניהלה הרשות הפלסטינית מסע אינטנסיבי כדי שהמועמד הערבי לראשות הממשלה, עזמי בשארה, יפרוש מהמירוץ, ויסלול את הדרך לניצחון ברק. זה אכן קרה, אבל ברק לא עושה שלום. אדרבא, הוא ראש הממשלה הישראלי הראשון מאז אוסלו שלא נסוג משום גרגר עפר פלסטיני, ולא חתם על אף הסכם. זאת ועוד: הוא ניסה לכפות על הצד הפלסטיני אל הלאווים שלו, דבר שהביא לפרוץ האינתיפאדה.
הבעיות של הערבים אזרחי ישראל אינן מונחות על שולחן המשא ומתן עם הפלסטינים. לדוגמה: סוגיית האסירים הביטחונים מקרב ערביי ישראל שנמקים בבתי הכלא, ושנשלחו לבצע את משימותיהם על ידי הפרטנר ערפאת או מי מטעמו, לא הועלתה על ידי הצד הפלסטיני בשיחות עם ישראל. ישראל טוענת כי מדובר בעניין פנימי ישראלי, שכן הם אזרחי המדינה. באופן פרדוקסלי, השאלה שאינני מצליח למצוא לה תשובה היא מדוע ברק וממשלתו, באותו נימוק, לא מפסיקים את התערבות הרשות הפלסטינית בבחירות?


זוהיר אנדראוס, עורך העיתון הערבי-ישראלי כל אל-ערב

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים