שתף קטע נבחר

אינטרנט בטיסה: מה יש למי וכמה עולה?

חברות התעופה הישראליות עדיין לא שם (אבל בדרך), אך חברותיהן מהעולם שטסות לישראל כבר מטמיעות אינטרנט אלחוטי בקווים. אז לאיזו חברה הפריסה הרחבה ביותר, כמה זה יעלה לכם ומי מציעה את השירותים בחינם? בדיקת ערוץ החופש של ynet

רבים מאיתנו מחכים לו בכיליון עיניים ובהקשה חסרת תועלת על מסכי המגע, אחרים עדיין נחרדים מהעובדה שמטוס שלם ישוחח בטלפון או יפעיל אפליקציות רעשניות. אבל הטכנולוגיה כבר מעבר לפינה, ואינטרנט אלחוטי במטוסים הוא כבר לא חלום עתידני אלא עובדה בשטח.

לאחרונה פורסמה רשימת החברות שמציעה את הפריסה הרחבה ביותר של חיבורי אינטרנט אחלוטיים בטיסותיהן, אבל עוד לפני כן בדקנו את המצב הנוכחי של האינטרנט האלחוטי בטיסות חברות התעופה הישראליות.

 

אל על בדרך לאינטרנט מלא בטיסותיה

ביוני 2014 החלה אל על להפעיל את ה"דרים סטרים", אפליקציה לשידור תכני וידאו מוקלטים לנוסעי טיסות החברה. האפליקציה, אותה יש להוריד מראש לפני הטיסה, מאפשרת צפייה במגוון תכנים אך עדיין לא פועלת בכל מטוסי החברה. שירותי אינטרנט אלחוטי מלאים בתשלום צפויים להיכנס למטוסי אל על בתוך כחודשיים, כלומר במהלך הרבעון השני של 2016.

המערכת של אל על. בקרוב גם אינטרנט מלא ()
המערכת של אל על. בקרוב גם אינטרנט מלא

בחברות התעופה הישראליות האחרות, ישראייר וארקיע, אינטרנט בטיסות או מערכת דומה ל"דרים סטרים" היא עדיין בגדר חלום. גורמים ב"ישראייר" ידעו לספר ל-ynet כי הם מודעים לצורך ועובדים על מוצר עתידי כלשהו בעתיד הקרוב, אך לא פירטו במה מדובר. בחברת ארקיע עוד רחוק היום בו תוכלו לגלוש במטוסי החברה. שירותי אינטרנט אלחוטי אולי יוכנסו למטוסי האיירבוס החדשים שרכשה לאחרונה, אך בשלב זה העניין איננו ודאי.

 

אמריקה כבר מחוברת

ומה קורה בעולם? האמת, המצב טוב הרבה יותר מאשר אצלנו. חישוב הפריסה הרחבה ביותר שפורסם לאחרונה כאמור, נעשה בשיטת ה-ASM או Available seat miles. לא נלאה אתכם בדרך החישוב, אך נספר כי בראש הבדיקה שערכה חברת Routehappy העצמאית משמח למצוא חברה שטסה לישראל - חברת דלתא האמריקנית, שלה פריסת האינטרנט המוטס הגדולה בעולם. החברה גובה סכום התחלתי של 16$ ל-24 שעות של חיבור אינטרנט בשמיים, כך שאם תבצעו טיסות המשך (קונקשן) ארוכות עם החברה, לרוב לא תזדקקו לרכוש מנוי נוסף. לנוסעים המתמידים מוצע מנוי חודשי מוזל. שירות סטרימינג של תכנים מוצע בטיסות החברה בתשלום חד פעמי של הורדת אפליקציה יעודית, בסכום של 1.95$.

דלתא. הפריסה רחבה בעולם ()
דלתא. הפריסה רחבה בעולם

מתחרתה של דלתא, חברת יונייטד שטסה אף היא לישראל, מתגאה בכיסוי של כמעט 100% ממטוסיה באינטרנט אלחוטי, ומרבית טיסות החברה לישראל אכן מצוידות בחיבור לאינטרנט. עם זאת, החברה לא מאפשרת לקיים שיחות טלפון או שיחות וידאו באמצעות אפליקציות כדוגמת וואטסאפ, פייסבוק ואחרות.

 

יונייטד מאוד לא אוהבים לפרסם את מחיר האינטרנט שהם גובים. המחיר מתחיל מ-2$ לשעה, אך על פי פרסומים רשמיים של החברה הוא "משתנה מטיסה לטיסה". בנוסף, מציעה החברה שירות סטרימינג של תכנים בתשלום גבוה יחסית של 5.99$ לטיסות עד שעתיים ו-7.99$ לטיסות ארוכות משעתיים. רכישה של ארבע נקודות חיבור ומעלה תוזיל את העלות ל-4.99$.

 

אירופה מדביקה פערים

חברת לופטהנזה הגרמנית גם כן נחשבת לאחת ממצטיינות ה-WIFI, ומציעה חיבור אלחוטי במרבית טיסותיה. החברה השיקה את שירות FlyNet כבר לפני כשנתיים, ולצד החיבור האינטרנטי מציעה גם חיבור סלולרי עבור הודעות SMS או MMS למי שעוד משתמש בכאלה.

סימון האינטרנט האלחוטי במטוסי לופטהנזה (צילום: עמית קוטלר) (צילום: עמית קוטלר)
סימון האינטרנט האלחוטי במטוסי לופטהנזה(צילום: עמית קוטלר)

חיבור אינטרנט מלא בלופטהנזה יעלה 9 אירו לשעה, או 14 אירו לארבע שעות. אם טיסתכם ארוכה ותרצו לרכוש מנוי ליממה תשלמו על כך 17 אירו, בדומה לסכום שגובה דלתא. החברה מציעה שירותי סטרימינג כולל טלוויזיה בשידור חי ללא תשלום. השירות כרוך בהורדת אפליקציה יעודית.

 

חברת Swiss תשמיש את האינטרנט המלא בטיסותיה במהלך קיץ 2016, במטוסי הבואינג החדשים 777 של החברה בקווים מציריך להונג קונג, לוס אנג'לס, סאן פרנסיסקו וגם לתל אביב. במטוסים האחרים של החברה השירות עדיין לא קיים.

האינטרנט האלחוטי של SWISS (צילום: SWISS) (צילום: SWISS)
האינטרנט האלחוטי של SWISS(צילום: SWISS)

החברה תציע מספר מסלולים בכמה רמות מחיר: שימוש קל ב-20 מגה יעלה 9 פרנקים שוויצרים שהם 8.1 אירו, 50 מגה במחיר של 19 פרנקים שהם 17.1 אירו, או 120 מגה במחיר 39 פרנקים, שהם 35 אירו. נוסעי המחלקה הראשונה בחברה יזכו לקבל גלישה בנפח 50 מגה בחינם.

 

טורקיש איירליינס, אחת החברות העסוקות באזורנו, מציעה מערכת סטרימינג משוכללת בשם Planet, עשירה בתכנים - גם כאלה המשודרים בשידור חי דרך אפליקציה לסמארטפונים וטאבלטים של הנוסעים בכל המחלקות, ללא תשלום.

שלטי האינטרנט בטיסות טורקיש איירליינס
שלטי האינטרנט בטיסות טורקיש איירליינס

שירותי האינטרנט המלאים של טורקיש ניתנים בחינם בטיסותיה הארוכות של החברה, אך באלה הקצרות הם אינם קיימים בכל הטיסות.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אינטרנט בטיסה. כבר לא חלום
מומלצים