תעלומה: סימני עינויים על גופת איטלקי בקהיר
גופתו של ג'וליו רג'ני, סטודנט בן 28, נמצאה בצד כביש ראשי ועליה סימני דקירה רבים, כוויות מסיגריה וסימנים נוספים של עינויים. ראש ממשלת איטליה ביקש מנשיא מצרים להשיב את הגופה ולהשתתף בחקירת המקרה
מי רצח את ג'וליו? ראש ממשלת איטליה מתיאו רנצי שוחח היום (יום ה') עם נשיא מצרים עבד אל-פתאח א-סיסי וביקש ממנו להשיב במהרה לארצו את גופתו של סטודנט איטלקי שנמצאה בפאתי קהיר. הגופה נמצאה אתמול לצד כביש ראשי ועליה סימני דקירות רבים, כוויות מסיגריה וסימנים נוספים של עינויים.
עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ
רנצי גם ביקש מא-סיסי "גישה מלאה מקרוב של הנציגים שלנו להתפתחויות בחקירה ולמצוא את אלה שאחראים לפשע הנורא הזה ולהעמידם לדין", סיפר מקור בממשלת איטליה.
איטליה: "רוצים חקירה משותפת, רוצים את האמת"
עם מציאתה הועברה גופת הסטודנט האיטלקי למכון לרפואה משפטית בקהיר. גורמים במדינה הערבית מסרו כי המשטרה פתחה בחקירת הפרשה. "מה שאנחנו בטוח עושים זה לבקש מהממשלה המצרית לאפשר לרשויות האיטלקיות לבצע חקירה משותפת, להשיב את גופת הילד למשפחתו מהר ככל האפשר, לשתף פעולה. אנחנו רוצים את האמת לגבי מה שקרה", אמר שר החוץ האיטלקי פאולו ג'נטילוני לערוץ הטלוויזיה RIA.
השלטונות במצרים הודיעו כי יחקרו את הנושא והערב אמורים לשמוע הגורמים המשפטיים הרלוונטיים באזור גיזה עדויות של אזרחים מצרים ושל נערה ספרדייה שגרו ליד הסטודנט האיטלקי.
בשנה שעברה: דאעש חטף קרואטי וערף ראשו
בשנה שעברה חטפו אנשי "המדינה האיסלאמית" (דאעש) אזרח קרואטי מפאתי קהיר ולאחר מכן ערפו את ראשו. עם זאת, תקריות מסוג זה נדירות ובמרכז קהיר הייתה נוכחות משטרתית גדולה כשרג'ני נעלם.ארגוני זכויות אדם טוענים שמשטרת מצרים עוצרת לעתים קרובות אזרחים גם כשאין הוכחות חותכות לגבי מעורבותם בפשיעה, והם מוכים ועוברים עינויים בבתי הסוהר. מצרים מכחישה את הטענות לאלימות משטרתית.
אף שפרשת מותו של הסטודנט האיטלקי עדיין לא ברורה, היא עשויה לחבל במאמצי מצרים לשדר יציבות במדינה כדי למשוך אליה תיירים זרים והשקעות זרות אחרי כמה שנים של חוסר יציבות פוליטית ופיגועי טרור רבים ששיאם היה בהפלת המטוס הרוסי בחצי האי סיני באוקטובר האחרון על ידי דאעש.
על פי קורות החיים של רג'ני, הוא דיבר ארבע שפות וזכה בכמה מלגות לימוד. הוא היה דוקטורנט ומחקר התמקד באיגודי סחר במצרים לאחר מהפכת 2011.
גורמי טרור איסלאמיסטיים הרגו מאות שוטרים וחיילים מאז שהצבא הדיח את הנשיא מוחמד מורסי מ"האחים המוסלמים" ב-2013 לאחר מחאות ענק נגד משטרו. אותם טרוריסטים גם פגעו לא פעם באזרחים מערביים.
כמו במקרים אחרים מהעבר, גם הפעם מתנהל במצרים קרב בין כלי תקשורת שמזוהים עם המשטר לבין אלה שלא. בשעה שכלי תקשורת ממלכתיים במצרים דיווחו ששגריר המדינה ברומא זומן לשיחת הבהרה, רשת אל-ג'זירה הקטארית דיווחה שאיטליה מחתה בפני מצרים על התקרית.