שתף קטע נבחר

 

זחאלקה על פגישת משפחות מחבלים: "אעשה זאת שוב אם זה יקדם החזרת גופות"

חבר הכנסת מבל"ד שהושעה מהכנסת לחודשיים תקף את ראש הממשלה שלדבריו מסית נגד הח"כים הערבים: "זה מראה עד כמה האיש הזה מסוכן"

 

 

ח"כ זחאלקה באולפן ynet    (צילום: אורי דוידוביץ' ואלי סגל )

ח"כ זחאלקה באולפן ynet    (צילום: אורי דוידוביץ' ואלי סגל )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

ההחלטה שקיבלה ועדת האתיקה של הכנסת, להשעות את חברי הכנסת מבל"ד שנפגשו עם משפחות מחבלים לכמה חודשים, מוכיחה מבחינתם "עד כמה ראש הממשלה מסוכן". כך אמר הבוקר (ג') ח"כ ג'מאל זחאלקה, שהושעה לחודשיים מהכנסת - להבדיל מחברי הכנסת חנין זועבי ובסאל גטאס שהושעו לארבעה חודשים.

 

לדברי זחאלקה, "זו לא אתיקה אלא פוליטיקה. הם נגררו אחרי נתניהו, שעורר סערה מלאכותית והם רצו אצו אחריו. אפילו אנשים בשמאל הצטרפו לנתניהו. אני חושב שזה מראה עד כמה האיש מסוכן".

 

לשאלה בדבר הצעד שעשו, כשנפגשו עם משפחות מחבלים ועוררו ביקורת גם בצד השמאלי של המפה הפוליטית, השיב זחאלקה: "לא נפגשנו עם מחבלים, נפגשנו עם משפחות שרוצות דבר אחד, להחזיר את הגופות של הבנים שלהם כדי לקבור אותם. נמנענו מזה חודשים ארוכים, חשבנו שאבו מאזן והרשות הפלסטינית יפתרו את זה, אבל ישראל לא הייתה מוכנה לדבר עם הרשות".

 

הוא הוסיף: "אף אחד לא עשה לנו טובה שאנחנו בכנסת, מתבטאים ופועלים. יש מכונה משומנת של תעמולה מבית נתניהו, שלצערי התקשורת הישראלית נופלת בה. זחאלקה הדגיש: "לא התהדרנו בפגישה, רק עשינו עבודה פרלמנטרית. נפגשנו עם השר. הוא אמר שיש חילוקי דעות עם המשפחות בעניין הקבורה וסדרי הקבורה".

 

לגבי תמונותיהם של חברי הכנסת בעת ביקור המשפחות שפורסמה באתר המפלגה, אמר זחאלקה כי מדובר היה בטעות ולא במטרה ליצור פרובוקציה. "הכוונה שלנו הייתה לטפל בנושא הזה בלי שום תקשורת כדי לסיים אותה, והיה אפשר לסיים אותה. פרסום מפריע לפתרון הבעיה".

 

לטענות כי הוא וחבריו מעדיפים לסייע לפלסטינים על פני סיוע לערביי ישראל, השיב הח"כ כי לא כך היא, והקביעה נובעת מדימויים שגויים בתקשורת. לצורך הדגמת דבריו הוא אף סיפר כי הוא פועל לסיוע בעניין תאונות עבודה בענף הבנייה, "אבל אין בזה תקשורת", לדבריו. 

 

בעניין גופות המחבלים סיפר זחאלקה כי נאלץ לטפל רק כיוון שאין אף אחד אחר שעושה זאת: "נכנסו לעניין הזה כי לא היה פיתרון ולא היה עם מי לדבר. יש מציאות שמייצרת הרבה בעיות, יש 300 אלף פלסטינים בירושלים המזרחית שאין להם נציגות. יש עניין הומניטרי בקבורת גופות. כל אחד יגיד לך את זה. דרך אגב, אפילו השר ארדן אמר שמגעים להחזרת גופות הם פעילות לגיטימית".

 

לדבריו, "אנחנו עושים פעילות פרלמנטרית ענפה במגוון רחב של נושאים. זה לא מוצא ביטוי בתקשורת. דברים כמו החזרת הגופות, זה מעניין. היום אני מטפל בכך ששבעה פועלי בניין נהרגו בחודש ינואר וצריך לעשות משהו כדי למנוע את ההרג הבא. אז זה לא מקבל שום הד בתקשורת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים