שתף קטע נבחר

 

יותר מהיר מהצופרים: צה"ל משיק אפליקציית התרעות

צה"ל זנח טכנולוגיה ישנה ועבר לאפליקציה מודרנית שתשלח התרעות לפי מיקום. מהיום גם באייפון

 

 

אנימציה באפליקציה ()
אנימציה באפליקציה

 

אחרי שנים של ניסויים והשקעות של מיליוני שקלים, צה"ל זונח את השיטה המיושנת להתרעות לסלולר שנכשלה ומשיק אפליקציה. בשבוע האחרון האפליקציה הייתה זמינה לבעלי מכשירי אנדרואיד, והחל מהלילה היא תהיה זמינה גם לבעלי אייפון.

 

האפליקציה החדשה של פיקוד העורף תשגר התרעה על כל שיגור של רקטות או טילים, בהתאם למיקום כדי למנוע התרעות שווא. האפליקציה החינמית, כמובן, נחשבת לאמינה בהרבה מה"סל-ברודקאסט" שנכשל, והיא מחוברת ישירות לצה"ל.

 

להורדת האפליקציה למכשירי אנדרואיד - הקליקו

 

המשמעות היא שהאפליקציה תשלח התרעה מהר יותר, לפחות ביתרון של שנייה אחת, לעומת האזעקה שתישמע בצופרים. בפיקוד העורף אף מציינים כי לפני מספר שבועות זיהו "יתרון" של 4 שניות בהתרעה שסיפקה האפליקציה החדשה בשיגור רקטה מצפון הרצועה למועצה האזורית שער הנגב, ביחס להתרעה שהופצה באפליקציית צבע אדום - שאינה צה"לית.

 

האפליקציה החדשה, שפותחה על ידי חברת טלדור הישראלית בשיתוף חברת אוגילו, מספקת גם הנחיות לאוכלוסיה בנושא התגוננות מרעידות אדמה, הוראות כלליות בחירום ולפי אזורי מגורים, ואף הוראות מיידיות בישובי קו עימות במידה שקיים חשש לחדירת מחבלים. יחד עם זאת, עולה השאלה מדוע מלכתחילה לא נבחרה האפליקציה כאופציה הסלולרית המועדפת למתן התרעה.






 

קצין בכיר בצה"ל הודה היום כי הוחלט להפסיק את הניסיונות לפתח מערכת התרעה בסלולר על בסיס טכנולוגיית הסל ברודקאסט האוטומטית, זאת אחרי שורה של בעיות וכשלים שהתגלו בתום 4 שנים של ניסויים, תרגילים ומאמצים שבהם הושקעו לפי הערכות מיליוני שקלים.

 

בעשרות התרגילים בנושא שערך צה"ל בשנים האחרונות קיבלו חלק מהאזרחים הודעות התרעה, לעיתים עשרות אם לא מאות פעמים. חלק מהיצרנים וחברות הסלולר סירבו לפתח את הטכנולוגיה, מה שגרם למשרד התקשורת להתערב רגולטיבית ולהשקיע מאמצים שבסופו של דבר התבררו כמיותרים.

 

כעת ינסו בפיקוד העורף להמשיך במטרת העל הקשורה לשיפור ההתרעה לאזרח: מיקוד מקסימלי של אזורי התרעה, עד לרמת הרחוב או השכונה, כדי לאפשר המשך שגרה לרוב האוכלוסייה בזמן שמשוגרת רקטה לאזור מיושב מסוים.

 

כיום יש 255 אזורי התרעה ברחבי הארץ. ממשרד התקשורת נמסר בנושא כי "משרד התקשורת קידם את הכנסת מערכת ההתרעה לכשירות מבצעית כשדאג להקל בדרישות הרגולטוריות והנחה את היצרנים להטמיע את דרישות המערכת. משרד התקשורת איננו מכיר את עניין הוצאת מערכת ההתרעה מכשירות מבצעית, אך אם המערכת אכן הוצאה מכשירות מבצעית, משרד התקשורת ידאג להוציא את התיקונים שערך מרישיונות החברות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים