ראש עיריית קריית שמונה חשוד בקבלת שוחד
שוחד תמורת מינוי מקורב לראש עיר, והטבות תמורת הקמת קניון: ראש העירייה ניסים מלכה ומנכ"ל העירייה אשכול שוקרון נחקרו בחשד לשוחד, מרמה והפרת אמונים וקבלת תרומות לא חוקיות. ראש עיריית קלנסווה לשעבר נידון ל- 20 חודשי מאסר בעוון קשירת קשר לפשע, סחיטה וקבלת שוחד
עוד ראש עיר מסתבך בפלילים: היום (ד') הותר לפרסום כי ראש עיריית קריית שמונה, ניסים מלכה, נחקר בחשד לקבלת שוחד ומרמה והפרת אמונים. בתום החקירה הוא נשלח לחמישה ימים במעצר בית והורחק ל-15 ימים מהעירייה. גם מנכ"ל העירייה אשכול שוקרון נחקר בחשד לקבלת תרומות אסורות, וגם הוא נשלח למעצר בית והורחק מהעירייה.
החקירה, המתנהלת ביחידה הארצית לחקירות הונאה, נוגעת למערכת הבחירות בשנת 2013. על פי החשד, קבלנים וגורמים העובדים עם העירייה העבירו תרומות בסך עשרות אלפי שקלים. מהחקירה הסמויה עלה חשד כי ראש העירייה לא דיווח על תרומות אלה, ומאוחר יותר לאחר שנבחר פעל לקדם את ענייניהם.
ראשון הנחקרים היה המנכ"ל שוקרון, שנחקר בשבוע שעבר בחשד שלא דיווח על התרומות. שלשום זומן גם ראש העירייה מלכה לחקירה של כמה שעות, ועלה חשד לגבי מעורבותו של בנו בקמפיין שערך. בחקירתו קשר עצמו לאירועים, אך טען כי מעולם לא קיבל שוחד מאיש ולא קידם את ענייניהם של אחרים בתמורה לכסף. החקירה עצמה נוגעת לקבלת שוחד, מרמה והפרת אמונים וקבלת תרומות לא חוקיות. בנוסף לכך עלה חשד כי לאחר שהחקירה הפכה גלויה, ניסו גורמים בעירייה, לרבות שני החשודים, לשבש את הליכי החקירה.
בסך הכול נחקרות בימים אלה שלוש פרשיות עיקריות שעלו בשנה האחרונה גם על שולחן המועצה בקריית שמונה. הראשונה היא חשד לשוחד, שהוצע לכאורה לחבר מועצה כדי שיתמוך במינוי מקורבו של ראש העיר לתפקיד עוזרו האישי. פרשיות נוספות קשורות להטבות שמקבלים מקורבים בתחומי הרישוי והבנייה - הקלות לאולם אירועים שפועל ללא רישיון. פרט למלכה ולשוקרון, נחקרו אישי ציבור ברשויות שכנות החשודים במעורבות בפרשיות השונות.
סנגורו של מלכה, עו"ד אבי חימי, מסר כי הוא כופר בכל החשדות: "מדובר בקומץ של חורשי מזימות שכל מטרתם להדיח אותו מתפקידו. ראש העירייה ימשיך לשרת את תושבי העיר בהצלחה, והוא סומך על משטרת ישראל שתגיע לחקר האמת".
ראש עיריית קלנסווה - לכלא
בית משפט המחוזי מרכז גזר היום 20 חודשי מאסר בפועל על ראש עיריית קלנסווה לשעבר, מחמוד חדיג'ה. הוא ומקורבו ד"ר יוסף מרעי, רופא שיניים, הורשעו בעבירות קשירת קשר לפשע וסחיטה באיומים. ראש העירייה הורשע גם בקבלת שוחד מקבלן.
השניים רצו לאכוף את מרותו של ראש העירייה על חבר מועצת העיר שנחשב "מרדן", ולכן צילמו אותו עם אישה שנפגשה איתו בהנחייתם, ואז סחטו אותו ואיימו כי יחשפו את התמונות בפני אשתו. הם זוכו מעבירות איומים וראש העיר זוכה מעבירת תקיפת עובד ציבור. במשפט אמר חדיג'ה כי הוא "מתחרט על כל מעשה לא ראוי".
השופטת ורדה מרוז פסקה: "הנאשמים רקמו בקפידה את תוכניתם. ראש העיר הכין את האישה לקראת המשימה, סיפק לה טלפון מיוחד למימושה, קנה את לבה ובתוך כך ניצל את חולשותיה באורח מחפיר, לשם השגת התכלית אשר לשמה נועדה תוכניתו".
בשנים האחרונות הודחו מתפקידם כמה וכמה ראשי עיריות והועמדו לדין. כך למשל ראש עיריית רמת השרון יצחק הוכברגר. בית המשפט הטיל עליו קלון לאחר שהורשע בעבירות מרמה והפרת אמונים. שישה חודשי מאסר שנגזרו עליו ירוצו בעבודות שירות. ראש עיריית בת ים שלומי לחיאני החל לרצות עונש מאסר לאחר שהורשע בהסדר טיעון בעבירות של הפרת אמונים בגין קבלת המחאות כהלוואה מעובדי עירייה. צבי בר, ראש עיריית רמת גן, נשלח לחמש שנות מאסר וחצי, לאחר שהורשע בעבירות של שוחד, הלבנת הון, הפרת אמונים ושיבוש הליכי חקירה.