שתף קטע נבחר
 

9 עצות שיעשו אתכם מיליונרים בגיל 30

אל תחסכו רק בשביל לחסוך, אל תהססו לממן את עתידכם מכספם של אחרים, חכו עם קניית שעון היוקרה וכוונו ל-10 מיליון, לא למיליון אחד בלבד. טיפים ממיליונרים שעשו את הונם במו ידם

להיות מיליונר לפני גיל 30 זה אפשרי, גם בלי להמציא את פייסבוק הבאה או לזכות בלוטו. על מנת לעזור לכם להגיע לאותו מספר קסם של מיליון שקל (או דולר) נזיל בחשבון בנק, אתר Business Insider אסף 9 עצות מאנשים שהפכו למיליונרים בגיל צעיר.

 

1. התמקדו ברווח

"בסביבה הכלכלית של היום אי אפשר לחסוך את דרככם אל המיליון", כותב גרנט קארדון, שבגיל 21 היה שקוע בחובות, ובגיל 30 כבר הפך במו ידיו למיליונר.

 

לדבריו, "הצעד הראשון הוא להתמקד בהגדלת ההכנסה ואז לחזור על כך. ההכנסה שלי היתה 3,000 דולר לחודש ותשע שנים לאחר מכן היא 20,000 דולר לחודש. התחילו לעקוב אחרי הכסף, וזה יאלץ אתכם לשלוט בהכנסה ולזהות הזדמנויות".

 

קל אמנם להגיד "תרוויחו יותר כסף", אבל קשה ליישם את ההמלצה בפועל. עם זאת, לרוב האנשים יש הזדמנויות. שוק העבודה מציע מגוון אפשרויות ליצירת הכנסה נוספת מהצד, וקיימות אפשרויות ליצירת הכנסה פאסיבית או פרויקט צדדי, במקביל לעבודה במשרה מלאה.

 

2. חסכו על מנת להשקיע, לא בשביל לחסוך

קארדון כותב כי הסיבה היחידה לחיסכון כסף להשקיע אותו. אם תשימו את הכסף שאתם מרוויחים בחשבונות השקעה סגורים ולא נזילים, תהיה לכם מוטיבציה להמשיך ולהגדיל את ההכנסה הקיימת כדי לחיות. "עד היום, לפחות פעמים בשנה, אני מרושש לחלוטין משום שאני תמיד משקיע את העודפים במקומות שאין לי גישה אליהם", כותב קארדון.

 

המפתח בהעברת הכסף להשקעה הוא להפוך את ההעברה לאוטומטית. כך לעולם לא תצטרכו לראות את הכסף שאתם מקצים להשקעה, ותלמדו לחיות בלעדיו.

 

3. בקשו עזרה

"בנקודה מסוימת בעסק שלי, לא הייתי יכול לצמוח עוד, עד שלא גייסתי מספר אנשי מפתח", כותב דניאל אלי, איש עסקים ומרצה שהפך למיליונר בתוך פחות מחמש שנים, בגיל 24.

 

"לבקש עזרה זה לא הצד החזק שלי, אך גרמתי לזה לקרות. תוך מספר חודשים היו לי עורך דין, עורך, מאמן אישי, שף במשרה חלקית, ועובדים נוספים. בהתחלה זה עלה לי הרבה, אבל בסופו של דבר ההחלטה הזו עזרה לי להגיע לרף המיליון. רוב האנשים לא מגייסים עזרה בגלל האגו שלהם".

"80% מיום העבודה מוקדש לקריאה". וורן באפט (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
"80% מיום העבודה מוקדש לקריאה". וורן באפט(צילום: gettyimages)
 

החלטה שכזו היא מעבר לגיוס של אנשי מפתח. סטיב סיבולד, מיליונר שהרוויח את הונו בעצמו, כותב בספרו "כיצד אנשים עשירים חושבים", כי העשירים לא מפחדים לממן את העתיד שלנו מכיסם של אנשים אחרים.

 

4. היו החלטיים

"נסו להימנע מעייפות של קבלת החלטות", כותב טאקר יוז, שהפך למיליונר בגיל 22. "תשומת לב היא משאב יומי סופי ויכול להיות צוואר בקבוק על פרודוקטיביות. כדאי לשמור על הכוח המנטלי שלנו על ידי קבלת החלטות אותן ניתן להפוך בקלות, ולתכנן פעולות חוזרות בהן ניתן לבצע משימות פשוטות על טייס אוטומטי. אני יודע מה אני לובש לעבודה ואיפה אני אוכל ארוחת בוקר בכל יום בשבוע הבא. ואתם?".

 

5. אל תשוויצו - פשוט תהיו שם

"לא קניתי את שעון היוקרה הראשון שלי או רכב היוקרה שלי עד שהעסק וההשקעות שלי לא רשמו מכפילים משמעותיים מבחינת תזרים הכנסה", כותב קארדון, "עדיין נהגתי בטויוטה הישנה שלי כשהייתי כבר מיליונר".

 

6. דעו מתי לקחת סיכונים

"חייבים לקחת סיכונים בשביל להגיע למיליון הראשון", כותב אלי. "נטילת סיכונים דורשת הרבה אמונה בעצמכם ובאחרים, אבל היא חייבת להיעשות. אמונה היא לדעת שמה אתם רוצים יקרה בסופו של דבר כל עוד אתם מאמינים בכך. תאלצו לבצע זינוקים משמעותיים בחיים שלכם, לפעמים אפילו מבלי לדעת לאן הם יובילו. עם זאת, זה ישתלם ברגע שתגיעו לצד השני, גם אם שרפתם גשר אחר או שניים בדרך".

 

אי אפשר להתעשר עם תחזיות נמוכות – העשירים והמצליחים ביותר חושבים בגדול ומשחקים בשביל לנצח.

 

7. השקיעו בעצמכם

יוז כותב: "קראו לפחות 30 דקות ביום, הקשיבו לפודקאסטים רלוונטיים בזמן נהיגה וחפשו מנטורים במרץ רב. אתם לא צריכים להיות רק מומחים בתחום שלכם, אלא גאונים בעלי עומק שיכולים לדבר על כל נושא, פיננסי, פוליטי או ספורט. צרכו ידע כמו אוויר ותשאפו ללמוד מעל לכל".

 

וורן באפט, למשל, מעריך כי 80% מיום העבודה שלו מוקדש לקריאה.

 

8. עבדו על יחסי האנוש שלכם

בניית הון דורשת קסם ויחסי אנוש בדיוק כפי שהיא דורשת יכולת אסטרטגית.

 

"רוב האנשים מעבדים את העבודה שלהם ומפספסים הזדמנויות גדולות בחיים בעקבות יחסי אנוש", אומר היל. כפי שכתב המיליארדר מארק קיובאן במאמר באתר Enterpreneur: "אנשים שונאים להתנהל עם אנשים שהם מגעילים. תמיד קל יותר להיות נחמד מאשר להיות מגעיל. אל תהיו מגעילים".

 

"בדרך שלי למיליון, למדתי שיחסי אנוש הם המאפיין החשוב ביותר", כותב אלי. "צריך ללמוד איך להתנהל עם אנשים באסרטיביות. להיות מוכנים להכל".

 

9. כוונו ל-10 מיליון, לא למיליון

"הטעות הפיננסית הגדול ביותר שעשיתי היתה לא לחשוב מספיק בגדול", כותב קארדון, "אני מעודד אתכם לכוון ליותר ממיליון. אין מחסור בכסף על כדור הארץ, רק מחסור באנשים שלא חושבים מספיק בגדול".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
צילום: Shutterstock
צילום: איי פי
וורן באפט
צילום: איי פי
מומלצים