שתף קטע נבחר

 

חופשה משפחתית שנמשכה 10 שנים

צביקי וענת עשת נסעו לחופשה משפחתית קצרה עם שני ילדיהם הקטנים באינדונזיה, ומצאו את עצמם מגיעים לניו זילנד ונשארים שם עשר שנים. מה גרם להחלטה הספונטנית ואיך הילדים הסתדרו? על כך בסרט דוקומנטרי שישודר במוצ"ש בערוץ 1

כשהחיים מקבלים טוויסט בעלילה: צביקי וענת עשת החליטו לקחת את ילדיהם יוני ואורי (שנתיים ושלוש) לחופשה משפחתית בבאלי, אי אקזוטי באינדונזיה. בדרך השתנו הדברים והם לא הגיעו ליעד המתוכנן, אלא לקרייסטצ'רץ' בניו זילנד, עם כוונה לטייל ולחזור לארץ. הם לא הכירו את ניו זילנד אבל התאהבו ברגע שהגיעו, וכך מצאנו את עצמם באמצע חיים נשארים שם עשר שנים.

 

עוד בערוץ הורים:

לחזור הביתה ולספר לאמא שאני בן ולא בת

למה לעזאזל יש גוזיות לילדות בנות 8?

שי-לי ליפא מלמדת ילדים לאכול סופר-פוד

 

כבנו של אחד מצלמי האופנה הראשונים בישראל, מתנת יום ההולדת שקיבל צביקי עשת בגיל שש הייתה מצלמה שלא עזבה אותו מאז. עשת צילם בצורה מקצועית מגיל 12, ולאחר שנים של עיסוק בצילום סטילס פנה לעסקים שונים ושילב את הרקע היצירתי בהקמת עסקים שונים בארץ ובחו"ל. ענת, בת למשפחת מעצבי התכשיטים פדני, הייתה אדריכלית ומעצבת פנים. המעבר לניו זילנד הוליד בתוכה עיסוק מחודש בשאלת הזהות המקצועית, והיא החלה להתעמק בלימודי פסיכותרפיה גופנית. 

 

משפחת עשת - התאהבו ברגע בניו זילנד ( ) ( )
משפחת עשת - התאהבו ברגע בניו זילנד

- איך מקבלים כזו החלטה גדולה עם שני ילדים קטנים?

"החיים הנעימים והקלילים במקום" אומר עשת. "ניו זילנד הייתה טובה אלינו. הייתה לנו אפשרות לבנייה אישית ומשפחתית וחיבור לשקט המופלא ולטבע. אני עסקתי שם במסעדנות וענת עסקה בפסיכותרפיה. הילדים הסתגלו מהר מאוד לסביבה חדשה. החום והקרבה המשפחתית הם הדבר העיקרי החשוב להם, במקרה שלהם בגלל הקרבה בגיל היה להם קל מאוד לתמוך אחד בשני, והביחד בהתמודדות עם הסביבה החדשה היה הדבר שעזר להם יותר מכל. ברגע שלמדו את השפה אחרי שלושה חודשים הרגישו במקום הטבעי לחלוטין".

 

כל הכתבות שמעניינות הורים - בפייסבוק שלנו

 

- נשמע מושלם. היו גם קשיים?

"הקושי העיקרי היה להסתגל לסביבה זרה, לא לדבר בשפת אם והרגשת הזרות. בנוסף, ההתנתקות מכל מקורות התמיכה ולהתרגל לקצב הכל כך אחר ואיטי.

 

"מדובר בתהליך לא קל! אחד המשברים הקשים לאדם זה הגירה מהבית ואובדן הסביבה המוכרת, גם אם היא לא קלה. אם משפחה חושבת על שינוי כזה, אנחנו ממליצים לבחון טוב-טוב את ההחלטה ובסופו של דבר ללכת אחרי הקריאה של הלב. אם עושים את זה, צריך להיות סבלניים. לוקח לפחות שנתיים להרגיש 'בית'".

 

צביקי עשת: "הקושי העיקרי היה להסתגל לסביבה זרה" ( ) ( )
צביקי עשת: "הקושי העיקרי היה להסתגל לסביבה זרה"

- במה ניו זילנד טובה למשפחות מלבד הנופים המדהימים?

"ניו זילנד היא מקום מופלא למשפחות צעירות בחוויה של השקט, השלווה והשלום. לא מקום שנותן לך להרגיש זר. לא מקום דתי. מאוד חילוני עם דגש על כבוד לאדם ולטבע. ניו זילנד מאפשרת תחושת שלווה ושקט והרבה מקום לעשות את שלך עם נוחות עצומה בהתנהלות היום-יומית. קלות בלתי נסבלת של קיום. גן עדן!".

 

- התייחסתם לחוויה כצמיחה אישית ומשפחתית – במה זה בא לידי ביטוי?

"השקט והבדידות, המרחבים והאפשרות להיות לבד אפשרו לכל אחד מאיתנו להיכנס לתוך עצמו ולגלות את עצמו מחדש, וכמשפחה בסביבה זרה ניתנה לנו האפשרות להתרכז האחד בשני ובאהבה ללא ההשפעה הסביבתית המאסיבית שקיימת בתרבות הישראלית".

 

- ובכל זאת, אחרי עשר שנים החלטתם שהגיע הזמן לחזור לארץ

"הצורך של ענת בתחושת בית תמיד היה קיים. ההורים המזדקנים של ענת והרצון שהילדים יחוו את ישראל ואת עצמם כישראלים הובילו אותנו לבוא לישראל לשנת חופש שהפכה להיות חזרה. לילדים היה בסופו של דבר אחרי תקופה קצרה קל יותר להסתגל. ההחלטה לבוא הייתה החשובה בחיינו ובחייהם. הם זכו לחזור להיות ישראלים".

 

אז זהו, נשארים באופן קבוע בישראל?

"אנחנו פה!".

 

הסרט הדוקומנטרי "בעיטה לגן עדן" ישודר במוצ"ש (20 בפברואר) ב-22:00 בערוץ הראשון. צפו בקטע מהסרט:

 

מתוך הסרט "בעיטה לגן עדן"

מתוך הסרט "בעיטה לגן עדן"

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:







 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"כמשפחה בסביבה זרה ניתנה לנו האפשרות להתרכז האחד בשני"
מומלצים