שתף קטע נבחר
 

השניצל שלכם לא כשר: רבנים קוראים למהפכה

לטענות המוכרות על "צער בעלי חיים" נוספות טענות אודות פגמים גנטיים, הפוגמים הלכה למעשה את כשרותם: "מוצאים המון כסף על אתרוג מהודר, ועל כשרות מהודרת", אומר ראש בית המדרש במכון הגבוה לתורה. "בתעשיית המזון הגענו לשלב שבו כולם רואים שהעסק קורס. כבר אי אפשר לטאטא את זה מתחת לשטיח"

 

 

העולם האורתודוכסי קורא תיגר על כשרות הבשר בעידן הגידול התעשייתי: בכנס שנערך באוניברסיטת בר אילן, והוקדש לנושא – יצאו רבנים נגד "היד הקלה" של נותני הכשרויות לבשר ומוצריו. לטענות המוכרות על "צער בעלי חיים" – איסור מהתורה – נוספו טענות אודות פגמים גנטיים בבעלי החיים, הפוגמים הלכה למעשה את כשרותם.

 

<<הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו  >> 

 

ראש בית המדרש במכון הגבוה לתורה, הרב שבתי רפפורט, סובר כי כלל מערך הכשרות צריך לצאת לחשיבה מחודשת: "אנשים בבני ברק מוצאים המון כסף על אתרוג מהודר, ועל כשרות מהודרת. יכול להיות שהם יתחילו לראות שהכשרות לא מהודרת, ואולי זה הכל", הוא אומר ל-ynet ו"אורות - טלוויזיה יהודית".

 

קראו עוד בערוץ היהדות :

 

"כאשר אתה עושה דבר שאתה מבין שהוא לא תקין בגידול של הבהמה, אז אתה אומר רגע, אם הוא לא תקין אז הוא משפיע על הבריאות של הבהמה, ואם כך - אולי הבהמה טרפה? כבר אי אפשר לטאטא את זה מתחת לשטיח".

 

אז כיצד אמור לנהוג האדם הדתי מעתה? האם הבשר שהוא צורך כשר למאכל?

 

"בכל דור יש איזושהי תנועת הקצנה, האומרת: הגענו למבוי סתום, ואנחנו לא יכולים להמשיך הלאה. ככה נוצרת מהפכה, אפילו מהפכה שקטה. אני חושב שבתעשיית המזון הגענו לקטע הזה שכולם רואים שהעסק קורס מבחינת מה שמתקבל על הדעת, ולכן זה בדיוק הזמן להתחיל לחשוב על כיוונים חדשים".

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רועי שפרניק, חזית לשחרור בעלי חיים
קטימת מקור, עיוותים גנטיים
צילום: רועי שפרניק, חזית לשחרור בעלי חיים
מומלצים