שתף קטע נבחר

 

שרשרת שלום: נפרדו מהפועלים הפלסטינים במפעל

מאות עובדי סודהסטרים ברהט נפרדו בדמעות מ-74 עמיתיהם הפלסטינים, שנאלצו לעזוב לאחר שתוקף אישורי העבודה שלהם פג. "תשמרו על ספינת השלום", אמר לחבריו עלי, תושב השטחים. מנכ"ל החברה: "הבירוקרטיה הישראלית פיטרה את שגריריה המצטיינים בעולם"

 

בסודהסטרים נפרדים מעובדים פלסטינים    (צילום: רועי עידן)

בסודהסטרים נפרדים מעובדים פלסטינים    (צילום: רועי עידן)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

נפרדים בפרחים מהעובדים הפלסטיניים. סודהסטרים, היום (צילום: ישראל יוסף) (צילום: ישראל יוסף)
נפרדים בפרחים מהעובדים הפלסטיניים. סודהסטרים, היום(צילום: ישראל יוסף)

מאות יהודים, פלסטינים, נוצרים ובדואים, עובדי מפעל סודהסטרים שברהט, נפרדו היום (ב') מ-74 עובדיה הפלסטינים של החברה ביום עבודתם האחרון, באמצעות שרשרת סולדריות אנושית ויצירת סמל השלום. הסיבה לפרידה: ממשלת ישראל החליטה שלא להאריך להם את אשרות העבודה.

 

לפני כשנתיים, לאחר שהיה מוקד להתקפות בלתי פוסקות מצד אנשי תנועת ה-BDS המובילה את החרם נגד ישראל, עבר מפעל סודהסטרים ממישור אדומים לרהט שבנגב. המעבר פגע קשות בעובדים הפלסטינים, שנזקקו לאישורי כניסה לישראל. מספרם, שעמד במישור אדומים על 500, הלך והצטמק, ותוקף האשרות הזמניות שקיבלו פג היום למרות מערכת לחצים שהפעילה החברה והמנכ"ל שלה, דניאל בירנבאום, להמשך העסקת העובדים.

 

עובדי המפעל נפרדו מעמיתיהם הפלסטינים, עובדים ומנהלים, אשר שימשו שגרירי הסברה נגד ה-BDS בעולם, באמצעות שרשרת אנושית, יד ביד, המביעה סולידריות, אחווה ודו-קיום.

 

"לא האמנתי שנגיע למצב הזה עד הרגע האחרון. גם עכשיו אני חושב שנעבור את זה", אמר נביל בשאראת, תושב רמאללה. "אנחנו היום נפרדים מהמפעל ומכם, אבל נפרדנו עם תוצאה. הזמן שבילינו במפעל לא הלך סתם. זה מראה לנו ששש השנים שבילינו יחדיו לא היו סתם. אנחנו מאמינים שיבוא יום וכולנו נהיה יחד, כמו עכשיו". לאחר מכן פנה נביל באנגלית לתקשורת הזרה ואמר: "אני רוצה שיראו מה הם מפסידים".

עובדי סודהסטרים נפרדים (צילום: קופטפיקס- צילום אוויר) (צילום: קופטפיקס- צילום אוויר)
עובדי סודהסטרים נפרדים(צילום: קופטפיקס- צילום אוויר)
 

 (צילום: ישראל יוסף) (צילום: ישראל יוסף)
(צילום: ישראל יוסף)

 (צילום: ישראל יוסף) (צילום: ישראל יוסף)
(צילום: ישראל יוסף)

עלי ג'עפאר, תושב השטחים, פנה לעובדים ואמר: "אני רוצה שתשמרו על ספינת השלום. באף מקום לא ראיתי דברים כאלה. תשמרו זה על זה. התרחקנו מכם היום, אבל אתם אצלנו בלב. בחיים לא נשכח אתכם". מוסא תוואם, עובד נוסף שנפרד מהחברה, הוסיף: "הרגו אותנו. כולנו בכינו - על החבר'ה שאיבדנו והעבודה שאיבדנו. אחלה חבר'ה היו לנו. עכשיו אנחנו עוזבים".

 

הנדי, פלסטינית שנפרדה היום מהמפעל, פרצה בבכי עם עלייתה לאוטובוס. חברותיה בכו אף הן. "למה הממשלה מתנהגת כך?", שאלה שורוק אלקירנאווי מרהט. עבדאללה סלימאן, תושב הכפר הפלסטיני עזריה, התחתן רק לפני כשבוע. הוא נפרד מדמעות מחבריו לעבודה, שהרימו וזרקו אותו באוויר ולאחר מכן העניקו לו פרחים.

 

דוד בן לולו, עובד המפעל שמתגורר בבאר שבע, לקח קשה את עזיבת העובדים הפלסטינים: "זו הרגשה לא נעימה. זה קשה. אלה אנשים שעבדו איתנו קרוב. אנחנו בקשר איתם כל הזמן. מעציב מאוד שהם עוזבים. הממשלה הייתה צריכה לתת את אישורי העבודה לגופו של עניין. אם היו רוצים, אפשר היה לפתור את זה".

 

מנכ"ל סודהסטרים: "בנינו אי של שלום והוכחנו שאפשר לחיות ביחד"

מנכ"ל החברה דניאל בירנבאום אמר לעובדים הפלסטיניים בעת שליווה אותם לאוטובוסים כי הוא ימשיך להילחם עבורם. הוא אמר: "סודהסטרים מניחה בגאווה דגל כחול-לבן במיליוני מטבחים ב-45 שווקים ברחבי העולם. 74 עובדינו הפלסטינים הם חלק מאי של דו-קיום ואחווה, שבו יהודים, פלסטינים, בדואים ונוצרים עובדים בתנאים שווים, כתף אל כתף, ומפריכים את שקרי ה-BDS".

 

"עצוב ומאכזב שהבירוקרטיה הישראלית פיטרה את שגריריה המצטיינים בעולם, וסיפקה תחמושת ל-BDS, בו בזמן ששגרירויות ישראל בעולם עשו שימוש רשמי בעדויותיהם של אותם עובדים ממש.

נמשיך להיות תעשייה ישראלית גלובלית גאה ונמשיך במאבקנו לתיקון המצב", הוסיף בירנבאום.

 

לעובדים אמר: "בנינו כאן אי של שלום והוכחנו שאפשר לחיות ביחד, זה לא צריך להיגמר היום. תדעו שיש לכם חבר שקוראים לו דניאל, ולי יש חברים שקוראים להם עלי, ג'עפאר ומחמד. תהיו שגרירים של שלום. אל תאמינו שאנחנו חייבים לשנוא זה את זה. בבניינים הללו אנחנו מייצרים כל יום שלום ולכן אני נלחם בשביל זה, ולא מוכן לוותר".

 

"אל תיתנו לשנאה להיכנס ללב. אל תכעסו על החייל במחסום. זה הבן שלי. הבן שלי ניתאי. והבן שלי לא ישנא את הבן שלך. לא כל פלסטיני הוא מחבל. לא צריך לשנוא. אנחנו כולנו בני אדם. אני מבקש מכם לעולם לא לוותר, גם אם ממשלת ישראל ויתרה על הסיכוי לחיות ביחד".

 

"ידיעות אחרונות" ו-ynet יערכו ועידה מיוחדת בנושא המאבק ב-BDS בהשתתפות נשיא המדינה, שרים, חברי כנסת ודמויות מפתח מתחומי התרבות, הכלכלה, האקדמיה והמשפט מישראל ומהעולם. הוועידה תתקיים ביום שני, 28 במרס 2016, בבנייני האומה בירושלים. לפרטים נוספים והרשמה

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ישראל יוסף
נפרדים. סודהסטרים, היום
צילום: ישראל יוסף
מומלצים