שתף קטע נבחר

תביעה ב-220 מיליון שקל: הבנקים מפלים סטודנטים מבוגרים

העולם שייך לצעירים? בקשה לתביעה ייצוגית כנגד חמשת הבנקים הגדולים בטענה שהם מעניקים הטבות בחשבון סטודנט רק עד גיל 35. התובעים: "זו אפליה מחמת גיל". סכום התביעה: 220 מיליון שקל

אחרי הכתבה שפורסמה ב ynet מגיעה גם בקשה לתביעה ייצוגית. לבית המשפט המחוזי בתל אביב הוגשה בימים האחרונים תביעה ובקשה להכיר בה כייצוגית כנגד חמשת הבנקים הגדולים – פועלים, לאומי, דיסקונט, מזרחי-טפחות והבינלאומי, בטענה כי הם מפלים לרעה סטודנטים מבוגרים.

 

  • רווחי הבנקים בשנת 2015 גדלו ל-8.24 מיליארד שקל

 

על פי כתב התביעה, שהוגשה על ידי סטודנטית בת 51, היא ביקשה לפתוח חשבון בבנק ולקבל את ההטבות הניתנות לסטודנטים וכוללות פטור מעמלות עו"ש וכן הטבות נוספות. היא סורבה על ידי הבנק בטענה שההטבות ניתנות רק עד גיל 35 ולכן היא אינה זכאית להן.

 

נציין ברקע הדברים כי הבנקים מציעים שלל הטבות, מתנות והלוואות כדי למשוך את הלקוחות הצעירים. מבחינתם של הבנקים ,ההטבות שעיקרן פטור מעמלות העו"ש, פטור מדמי כרטיס אשראי והלוואות בתנאים נוחים, נועדו לגייס את מי שעתידים להיות לקוחות משמעותיים עבור הבנק.

 

החשבון הוא פשוט - המציאות מוכיחה כי יש מעט ניידות בין הבנקים. סטודנט שפתח חשבון, כנראה יישאר עם אותו חשבון באותו בנק לאורך שנים. בשלב הראשון אולי הבנק "יפסיד" עליו, אולם כשהכנסתו תגדל וההטבות בעמלות יופסקו במרוצת השנים, הבנק יקבל עוד לקוח מניב.

 

על פי הרציונל הזה, הבנקים מגבילים את ההצטרפות לחשבון סטודנט לגיל מסוים , לרוב סביב גיל 35.

 (באדיבות אגודת הסטודנטים בר אילן) (באדיבות אגודת הסטודנטים בר אילן)
(באדיבות אגודת הסטודנטים בר אילן)
 

התובעת, באמצעות עו"ד רענן בשן, ביקשה , כאמור, להפוך את התביעה לייצוגית בגין "כלל הסטודנטים שהופלו מחמת גילם בהשוואה לסטודנטים צעירים יותר ונמנע מהם לקבל הטבות לסטודנטים בשבע השנים האחרונות".

 

לטענת התובעים מדובר באפליה מחמת גיל שהינה אסורה על פי חוק. "הסטודנט הלא צעיר שסורב על ידי הבנק להיכלל בתוכנית סטודנטים, נמנע מלקבל את ההטבות והוא נאלץ לשלם כספים רבים עבור עמלות הלוואות וכו' בשיעור של מאות שקלים בשנה, כאשר חברו הצעיר החובש יחד איתו את אותו ספסל לימודים אינו נדרש לשלם", נכתב בתביעה.

 

התובעים מציינים כי פנו לפני הגשת התביעה לכל הבנקים בנושא אך זכו, לדבריהם, לתשובה רק משני בנקים וגם זו היתה לקונית ולא רצינית.

 

על פי דרישת התובעים, יש לתת פיצוי בסך כ 1,000 שקל עבור כ- 19 אלף סטודנטים בגין הנזק הממוני ובנוסף עוד 10,000 שקל לכל סטודנט בגין עגמת הנפש, הטרטור ו"פגיעה בכבוד האדם". סך הכל דורשים התובעים סכום של 219 מיליון שקל.

 

ת.צ. 26151-02-16


פורסם לראשונה 02/03/2016 13:35

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים