הסיוט הכפול של ניר מעוז: "עלילה מטורללת"
שוטרים הגיעו לביתו של ניר מעוז, שאחיו דניאל רצח את הוריהם, ודרשו ממנו להגיע לבית המשפט. מאוחר יותר התברר שעציר המיודד עם אחיו מנסה לטפול עליו עלילה. השופט התנצל, אבל מעוז זועם: "למה לא בודקים קודם?"
ניר מעוז עבר תקופה נוראה ורצופת סבל: אחיו התאום רצח את הוריהם והאשים אותו במעשה הנורא, אבל הסיוט של ניר נמשך. שוטרים הגיעו באחרונה לביתו בשעת בוקר מוקדמת והורו לו להתייצב בבית המשפט. רק מאוחר יותר התברר שאסיר שהיה עם אחיו דניאל בכלא וטען בעילום שם שראה את ניר יוצא מבית הוריו ביום הרצח, פנה למשטרה וטען שניר מטריד אותו ומאיים עליו.
הטרגדיה המשפחתית הזו התרחשה בשנת 2011 כאשר גופותיהם של בני הזוג נורית (60) ונח (64) מעוז התגלו בביתם בשכונת רמות בירושלים. החקירה העלתה שהם נדקרו בסכין. בנם דניאל מעוז, כיום בן 33, נעצר בחשד שרצח אותם. באותה תקופה הוא היה נתון בחובות כבדים בגלל הימורים, ועלה חשד כי רצח את הוריו כדי לרשת את רכושם – ולכסות את החובות.
מהרגע שנעצר הכחיש דניאל את החשדות נגדו, ומאוחר יותר אף הטיל את האשמה על אחיו התאום ניר. דניאל טען כי היה בדירה בזמן האירוע, ואף נאבק באחיו ניר במטרה למנוע ממנו לרצוח את הוריהם. עורך דינו אף טען בפני התקשורת כי טביעות אצבעות שנמצאו בזירת הרצח שייכים לניר, ולא לדניאל. הטענות הללו גרמו לאח ניר כאב עצום, זאת בנוסף לשבר בעקבות מות הוריו. בסופו של דבר דחה בית המשפט את כל טענותיו של דניאל, הרשיע אותו ברצח הכפול וגזר עליו שני מאסרי עולם.
אבל בכך לא נגמר העינוי של ניר. אחיו המשיך לרדוף אותו ולנסות להטיל עליו את האשמה. בעודו נתון בכלא יצר דניאל קשר עם עציר אחר, רוני בן־ארבון. מחקירת המשטרה עולה כי לבקשת דניאל זייף בן־ארבון מכתב מעד ראייה אנונימי כביכול, ושלח אותו לשופט מבית המשפט המחוזי בירושלים. בן־ארבון טען, בעילום שם, כי ראה את ניר מעוז יוצא מבית הוריו בלילה שבו בוצע הרצח.
בעקבות חקירה שנפתחה עלה חשד שמדובר בקנוניה מצד דניאל. ואכן, לפני כשנה וחצי הוגשו נגד בן־ארבון ונגד דניאל מעוז כתבי אישום בגין בידוי ראיות ושיבוש מהלכי משפט. טחנות הצדק עובדות לאט, ומשפטם של השניים מתנהל בינתיים באיטיות, בעיקר משום שבן־ארבון לא התייצב לחלק מהדיונים. בימים אלה הוא איננו במעצר, ומתהלך חופשי.
בתוך כך הגיש ניר תביעת לשון הרע על סך 200 אלף שקל נגד השניים. את המחיר ל"חוצפתו" שילם כנראה בשבוע שעבר: יום אחד, סמוך לשעה שש בבוקר, שמע דפיקות רמות על דלת דירתו. כשפתח אותה נדהם לראות מולו שוטרים ואלה זימנו אותו להגיע למחרת לדיון בבית המשפט.
בדיון התברר לו כי בן־ארבון טען שהוא מטריד אותו ומאיים עליו, וכי פנה לבית המשפט בבקשה שיוציא צו אשר ימנע ממנו להטריד אותו. בן־ארבון טען כי ניר אסף עליו מידע וחיבל בכלי הרכב שלו, אך לא הציג ראיות התומכות בטענתו. למרות זאת זימן בית המשפט את ניר לדיון דחוף בעניין זה. בסופו של דבר דחה שופט השלום דוד גדעוני את בקשתו של בן־ארבון, ואף הורה לו לשלם לניר מעוז הוצאות משפט בסך 750 שקל.
"זומנתי לבית משפט להשיב לטענה הזויה", סיפר ניר ל-ynet על החוויה הקשה הנוספת שעבר. "השוטרים העירו אותי בדפיקות חזקות על הדלת כאילו הייתי אחרון העבריינים ונתנו לי זימון לדיון למחרת בבית משפט. השופט אמנם הבין שמדובר בעלילה מטורללת ואפילו התנצל על האופן שבו זומנתי, אבל זה לא מניח את דעתי. דבר כזה לא היה צריך לקרות מלכתחילה. שלוש וחצי שנים עברו מאז שבן־ארבון בדה ראיות ושיבש את משפט רצח הוריי, ובמקם להישלח לכלא הוא מסתובב חופשי ומנצל את הזמן לטפול עלילות חדשות.
"אסור שבית המשפט ישמש כלי שרת בידי עבריינים כמוהו שמבינים את המסר וחוזרים לפגוע בנפגעים ללא מורא. אני מקווה שהדיון בתיק בידוי הראיות יסתיים במהרה, ושבית המשפט לא ימשיך לתת יד לניסיונות של בן־ארבון לגרור את ההליכים. אני מצפה ממערכת המשפט להגן עליי, כנפגע העבירה".
ד"ר דנה פוגץ, ממרכז נגה בקריה האקדמית אונו, המייצגת את משפחת מעוז: "מי שחושב שהסבל של קרבנות עבירה מסתיים ביום שהפוגע בהם נכנס לכלא טועה. המקרה הזה מראה כמה הסבל יכול להימשך גם בתוך מערכת המשפט. בן־ארבון נאשם שהוא צוחק על מערכת המשפט וכעת הוא משתמש בה כדי לנסות לפגוע שוב בניר ומשבש את חייו. במקום שמערכת המשפט תסייע לנפגעי העבירה היא מערימה על קשייהם".