נשיא התאחדות המלונות נגד משרד התיירות: "מוכרים את ישראל בגימיקים, זו לא הדרך"
ערב פתיחת יריד התיירות הגדול בעולם שייערך בברלין, מותח נשיא התאחדות המלונות אלי גונן ביקורת על החלטת משרד התיירות "למכור" את ישראל ביריד התיירות ITB באמצעות דראג קווין, בירה וחופשות מוזלות בתל אביב - כפי שפורסם ב-ynet: "אלה כל מיני גימיקים שאני לא מאמין בהם, זו לא הדרך". המציגים הישראלים ביריד: "עם הטרור באירופה, שחיטת אנשים בטורקיה ובעיית הפליטים, מצבנו יחסית טוב ואת זה נשדר"
עשרות אנשי תעשיית התיירות בישראל יגיעו הבוקר (ג') ליריד התיירות ITB שייפתח בברלין במטרה לנסות לשדר עסקים כרגיל ולקיים קשרים עם עמיתים כדי להחזיר את התיירים לישראל. על רקע הנתונים שמצביעים כי התיירות בישראל נסוגה כמה שנים לאחור ומספר לינות התיירים נמצא בשפל, ינסו אנשי ענף התיירות להסביר כי עם כל מה שמצטייר בעולם, ישראל היא אי של שפיות.
עם זאת, יש מי שהדרך בה בחר להציג משרד התיירות את ישראל לעולם, לא מוצאת חן בעיניו. נשיא התאחדות המלונות, אלי גונן, אומר ערב היריד כי הוא מתקשה לדעת איך בדיוק למכור את ישראל ביריד התיירות.
"מנסים למכור ביריד כל מיני גימיקים שאני לא מאמין בהם וזו לא הדרך למכור את ישראל. לומר שאני מדוכא מהמצב? התשובה היא לא. אבל לא מבין איך מצד אחד מבקשים מהמלונאים לשדר אופטימיות ולומר שהכל בסדר ומצד שני לצעוק כל הזמן שבירת תיירות הנופש של ישראל, אילת, נמצאת בקריסה. זה לא ממש שידור של אופטימיות", אמר גונן וציין כי גם לתקופה הקרובה מצב ההזמנות עדיין נמוך.
שמואל מרום, יו"ר לשכת מארגני תיירות נכנסת, תולה את התקווה הישראלית בתיירים הצליינים, היהודים, אנשי העסקים וגם ישראלים שגרים בחו"ל שבאים לביקורי מולדת. "התיירות לישראל במצב סטטי. על פי התוכניות היינו אמורים להיות עכשיו עם חמישה מיליון תיירים. זה כישלון שאנחנו לא, אבל בסופו של דבר המספרים לא צנחו לממדי קטסטרופה והם עומדים במקום.
"אחרי 'צוק איתן' ומה שקורה היום, אנחנו עדיין אי של יציבות בעולם המטורף הזה. אצלנו לא שוחטים אנשים ברחובות כמו בטורקיה ואין לנו פליטים שנהרגים בדרך לאירופה, כך שאני די מאושר שאנחנו נמצאים איפה שאנחנו נמצאים ולא מתחת לזה".
לקראת פתיחת היריד בברלין פנה מנכ"ל לשכת מארגני תיירות נכנסת, יוסי פתאל, למנכ"ל משרד התיירות, אמיר הלוי, בבקשה להגביר את הבאתם של מקבלי החלטות מחו"ל וסוכנים שכבר עבדו עם ישראל לסיורים בישראל. לדבריו, בימים שבהם המזרח התיכון סובל מתדמית בעייתית ומשברים כלכליים פוקדים את מדינות המקור לתיירות לישראל, פעילות ממוקדת בקרב מקבלי החלטות היא מפתח להבטחת ההתאוששות של התיירות הנכנסת לישראל בשנת 2016.