שתף קטע נבחר

 

טראמפ דוהר, סנדרס הפתיע במישיגן ורוביו התרסק עם 5% במיסיסיפי

ארבע מדינות הצביעו הלילה בבחירות המקדימות בארה"ב: אף שפיגר בסקרים הצליח הסנאטור היהודי מוורמונט להפתיע במדינת מישיגן ולגבור על מזכירת המדינה לשעבר קלינטון, שרשמה מצדה ניצחון גדול במיסיסיפי. בצד הרפובליקני: טראמפ ממשיך לדהור עם ניצחונות במישיגן, מיסיסיפי והוואי, קרוז ממשיך לתת לו פייט ומי שממשיך לקרוס הוא הסנאטור מפלורידה רוביו

חטף מהלומה רצינית. רוביו (צילום: EPA) (צילום: EPA)
חטף מהלומה רצינית. רוביו(צילום: EPA)

 

החזקים מתחזקים, הפייבוריט לשעבר מתרסק: הבחירות המקדימות במרוץ לנשיאות ארצות הברית התקיימו אתמול (יום ג') בארבע מדינות אצל הרפובליקנים ובשתי מדינות אצל הדמוקרטים. המדינה הראשונה שתוצאות הבחירות בה פורסמו, מיסיסיפי, שבה הצביעו שתי המפלגות, סיפקה לא מעט דרמה.  

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

אצל הרפובליקנים, איל הנדל"ן דונלד טראמפ השיג ניצחון גדול במדינה עם 53 אחוזים, תוצאה שהקנתה לו 24 צירים מתוך 40 שעמדו לחלוקה. הסנאטור מטקסס טד קרוז הגיע שני עם 36 אחוזים (13 צירים), אבל הנתון הדרמטי שהגיע ממיסיסיפי הוא תבוסתו הקשה של הסנאטור מפלורידה מרקו רוביו, שהגיע רביעי עם 5 אחוזים בלבד מהקולות. הקדים אותו מושל אוהיו ג'ון קייסיק עם 8 אחוזים מהקולות. אצל הדמוקרטים ניצחה מזכירת המדינה לשעבר הילרי קלינטון בקלות את הסנאטור מוורמונט ברני סנדרס עם 82 אחוזי תמיכה לעומת 16 אחוזים. קלינטון גרפה 32 צירים מתוך 41 שעמדו לחלוקה ויריבה 5 צירים.

 

ממשיך לדהור. טראמפ (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
ממשיך לדהור. טראמפ(צילום: רויטרס)

גם במדינת מישיגן היה מצבו של רוביו רחוק מלהיות מזהיר והוא הגיע רק למקום הרביעי עם 9.3 אחוזים. טראמפ הגיע גם במדינה זו למקום עם 36 אחוזים (25 צירים) ואחריו קרוז עם 24.9 אחוזים (17 צירים) וקייסיק עם 24.3 אחוזים (17 צירים). הרפובליקנים הצביעו גם באיידהו ובהוואי. באיידהו רשם קרוז ניצחון עם 45 אחוזים מהקולות (14 צירים) וטראמפ הגיע למקום השני עם 28 אחוזים (10 צירים). רוביו הגיע למקום השלישי (15.9 אחוזים) וקייסיק לרביעי (7.4 אחוזים). בהוואי רשם טראמפ ניצחון נוסף עם 45 אחוזים, קרוז הגיע למקום השני (31 אחוזים), רוביו לשלישי (11 אחוזים) וקייסיק לרביעי (9 אחוזים).

 

אצל הדמוקרטים נרשם קרב צמוד ביותר במישיגן שבסופו הפתיע סנדרס את כולם לאחר שפיגר בסקרים במדינה זו וניצח בהפרש קטן - 49.9 אחוזים (65 צירים) לעומת 48.2 אחוזים לקלינטון (58). מתוצאות ההצבעה עלה כי סנדרס היהודי זכה לרוב גדול של תמיכה בשכונות המוסלמיות של מישיגן.

מישיגן שלו. סנדרס (צילום: MCT) (צילום: MCT)
מישיגן שלו. סנדרס(צילום: MCT)
 

ניצחונו של סנדרס במישיגן מאפשר לו להישאר רלבנטי ביותר במרוץ הדמוקרטי לנשיאות וגם נותן כיסוי להצהרותיו כי הדרך עדיין ארוכה וכי יש לו סיכוי לנצח את קלינטון, שכרגע מובילה בסקרים וגם במספר הצירים שאספה לזכותה.

 

טראמפ: "כל אדם שתקף אותי נפל"

הכלכלה עמדה בראש סדר העדיפויות בקרב המצביעים הרפובליקנים במישיגן ובמיסיסיפי. שמונה מתוך עשרה מצביעים אמרו שהם מודאגים מהכיוון שאליו צועדת הכלכלה האמריקנית. כך עולה ממדגמי יציאה שבוצעו על ידי מכון המחקר "אדיסון" עבור סוכנות הידיעות AP ורשתות טלוויזיה אמריקניות. בקרב הדמוקרטים, שמונה מתוך עשרה מצביעים בשתי המדינות אמרו שהמערכת הכלכלית בארה"ב מיטיבה עם העשירים ולא עם כל האמריקנים.

 

למרות ניסיונות הממסד הרפובליקני לבלום את טראמפ ולמנוע את בחירתו למועמד המפלגה לנשיאות, המיליארדר השנוי במחלוקת לא עוצר לרגע ורשם כאמור הישג גדול עם ניצחון בשלוש מדינות לעומת אפס מדינות של יקיר הממסד רוביו. "כל אדם שתקף אותי נפל", אמר טראמפ מפלורידה.

 

נושף בעורפו של טראמפ. קרוז (צילום: MCT) (צילום: MCT)
נושף בעורפו של טראמפ. קרוז(צילום: MCT)

מצבו של רוביו בכי רע והוא בונה רבות על ההצבעה ב-15 בפלורידה, מדינת הבית שלו על 99 הצירים שלה. אם גם שם לא יצליח לנצח - ועל פי הסקרים האחרונים טראמפ גובר עליו גם במדינה זו - הוא ייאלץ לבחון את המשך דרכו במרוץ הרפובליקני לנשיאות. גם מצבו של קייסיק לא מזהיר וגם הוא מצפה להצבעה ב-15 במרס, אך לא בפלורידה אלא במדינת הבית שלו אוהיו על 66 ציריה. להבדיל מההצבעות עד כה, בפלורידה ובאוהיו שיטת הבחירות היא "המנצח לוקח הכול" - כלומר, המתמודד שמגיע למקום הראשון יגרוף את כל הצירים במדינה, בשעה שעד כה חולקו הצירים בין המועמדים באופן יחסי.

 

לאחר פרסום התוצאות הלילה עומד מספר הצירים של קלינטון על 1,221 ושל סנדרס על 571. טראמפ מוביל אצל הרפובליקנים עם 446 צירים, קרוז עם 347 צירים, רוביו עם 151 וקייסיק עם 54 צירים.

 

מספר הצירים הנדרש כדי לזכות במועמדות הרפובליקנית לנשיאות הוא 1,237. בצד הדמוקרטי, מספר הצירים הנדרש כדי לזכות במועמדות לנשיאות הוא 2,383.


פורסם לראשונה 09/03/2016 04:00

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים