העליון קובע: כך נתפרה עלילת אונס
בית המשפט העליון קבע: היחצ"ן מוטי מורל בנה "תוכנית זדונית" שהדביקה לאדם אונס שלא ביצע, עורכת הדין רוני אלוני-סדובניק סייעה להוציא אותה לפועל. מגישות תלונות השווא חויבו לשלם פיצויים
הצדדים בפרשה הכירו כשהיו חברים בקבוצה סגורה ללימודי פילוסופיה. עו"ד דניאל עזב את הקבוצה בשלב מסוים, וכמה שנים לאחר מכן התגלע סכסוך בינו לבין אחת הנשים שהיו שותפות באותה קבוצה. הסכסוך הוביל לפתיחת הליכים משפטיים, ובדיוק באותה תקופה הוגשו נגדו ארבע תלונות בגין אונס על-ידי נשים שהיו חברות באותה קבוצה.
התלונות במשטרה נסגרו, אולם אז הגישו המתלוננות תביעות אזרחיות. גם אלה נדחו, תוך שנקבע כי התלונות היו שקריות והוגשו בחוסר תום לב תוך הוצאת לשון הרע. בית המשפט גם קבע כי הנשים יפצו את עו"ד דניאל בסכום כולל של 1.3 מיליון שקלים.
בחודש ינואר 2011, סמוך להגשת התביעות האזרחיות, הגיעו הנשים למשרדו של יועץ התקשורת מוטי מורל, והגו שם תוכנית שמטרתה לגרום לעו"ד דניאל להפסיד במשפטים נגד אותן נשים. לצורך זה נערכה "תוכנית הנאנסות", שבמסגרתה פורטו צעדים שונים שיש לנקוט לשם השגת היעדים.
באותו זמן פנתה עו"ד רוני אלוני סדובניק, שייצגה חלק מאותן מתלוננות, ללשכת עורכי הדין בבקשה להשעות את דניאל מהלשכה ולמנוע ממנו לשמש כעורך דין.
שופט בית המשפט העליון יצחק עמית קבע כי "פנייה זו אינה יכולה לחסות תחת הגנת תום הלב. היא נועדה לפגוע בשמו ובמעמדו של עו"ד דניאל". עוד קבע השופט: "ניכר בבירור כי המתלוננות שימשו אך ורק אמצעי לשם השגת המטרה התדמיתית במסגרת תוכנית הפעולה של משרד יחסי ציבור מוכר וידוע, שמופעל על ידי לקוחות בעלי עניין. התוכנית היא זדונית ופסולה מעיקרה".
השופט עמית סיכם כי "כמעט כל פרט בפרשה מלמד על 'תפירה' של תלונות יש מאין", אך הפחית את הפיצויים לעו"ד דניאל ל-550 אלף שקלים. לא התקבלו תגובותיהם של מורל ועו"ד אלוני סדובניק.