שתף קטע נבחר

 

אסיר "ביקר" אחרי מותו אצל רופא הכלא

מסמכים רפואיים שהעביר שירות בתי הסוהר למשפחת אסיר שהתאבד מעוררים תמיהה: כיצד בדק רופא את האסיר בכלא פעמים רבות לאחר שזה כבר הלך לעולמו? שב"ס: מערכת המחשב ישנה והזינה נתונים בטעות

"תחיית המתים" בשירות בתי הסוהר. במהלך איסוף מסמכים לקראת תביעה גילו בני משפחתו של אסיר, ששם קץ לחייו בכלא, כי יקירם "ביקר" כמה פעמים אצל רופא לאחר מותו.

  

אמרה טמיסגין היה אסיר בכלא הדרים כאשר ב-24 בספטמבר 2009 החליט לשים קץ לחייו ותלה את עצמו בתאו. שש שנים לאחר המקרה שכרו בני משפחתו את שירותיו של עורך הדין נתנאל בירן כדי להגיש תביעת פיצויים נגד שירות בתי הסוהר על כך שלטענתם התרשל בשמירה על יקירם.

 

בעקבות בקשת הסנגור, לפני כמה שבועות העבירו בשב"ס את תיקו הרפואי המלא של טמיסגין. לתדהמת המשפחה הטפסים הרפואיים הגיעו ריקים וללא פיסת מידע אחת לגבי תוכן הטיפולים שקיבל אמרה. אך זו לא הייתה הבעיה היחידה. מעיון בדו"חות הרפואיים של שב"ס התברר כי לטענתם המנוח ביקר אצל רופא בשירות בתי הסוהר ימים רבים לאחר מותו. 

להגדלת התמונה - הקליקו

להגדלת התמונה - הקליקו

עו"ד נתנאל בירן ()
עו"ד נתנאל בירן

כך למשל שלושה ימים אחרי מותו הוא ביקר אצל רופא, ותחת סיבת הביקור נכתב: "בקשת האסיר". אותו רופא קיבל את המנוח גם חמישה ימים לאחר מותו, שבע פעמים באותו היום מהשעה 08:36 ועד השעה 16:08. לשיא הגיעו הדברים כשבשב"ס ניפקו גם דו"ח ביקור רופא שוב על פי בקשת האסיר, שבעה ימים לאחר מותו בשעה 18:26.

 

"מכיוון שברור (לפחות לנו) שהמנוח לא ביקש להיבדק לאחר מותו", כתב עורך הדין בירן, "כמו שברור שהמנוח לא עבר בדיקות לאחר מותו כשהוא קבור עמוק באדמה – בניגוד למה שנרשם 'אסיר נוכח' הרי שמדובר בהתנהלות רשלנית, במקרה הטוב, ומכוונת להסתיר בזדון, במקרה הרע".

 

משב"ס נמסר בתגובה: "מבדיקת הטענות והחומרים שברשותנו, ובדגש על כך שעבר זמן רב מהאירוע, עולה כי ככל הנראה מערכת המחשוב בגרסתה הישנה גרמה לכך שבכניסה לכרטיס הרפואי הוזנו נתונים בצורה אוטומטית או כברירת מחדל. בתוכן המסמכים לא מופיעים פרטים נוספים המפורטים בדרך כלל ועל כן ניתן להסיק כי מדובר בתקלה טכנית בלבד. מאז שודרגה המערכת ואנו תקווה כי מקרים כאלה לא נִשנים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים