מזכ"ל האו"ם דיבר על כיבוש בסהרה המערבית - והרתיח את המרוקנים
באן קי מון הפך לאויב העם במרוקו לאחר שביקר בחבל הארץ השנוי במחלוקת שסופח למרוקו והגדיר אותו כשטח כבוש. התקשורת יצאה למתקפה והציבור יצא להפגין תוך שהוא לועג לשמו ומכנה אותו "פוקימון". גם מול שבדיה פרץ משבר שכמעט ומנע פתיחת סניף איקאה
סערה בסהרה המערבית או המרוקנית. מזכ"ל האו"ם, באן קי מון, הפך בימים האחרונים ל"אויב המדינה" עבור אזרחי מרוקו והנהגתה. לאחרונה קיים מזכ"ל האו"ם ביקור בסהרה המערבית, חבל הארץ השנוי במחלוקת מזה עשרות שנים, והגדיר אותו כלא פחות מ"שטח כבוש" בזמן שהם רואים אותה כ"מרוקנית לכל דבר". הצהרתו של באן קי מון הוציאה את מרוקו מכליה. כלי התקשורת פתחו בקמפיין מגמתי ומושחז. הפרלמנט והממשלה (בגיבויו של המלך, מוחמד השישי) פתחו במתקפה חזיתית נגדו והציבור החל לצאת להפגנות נגד מזכ"ל האו"ם שאף ספג עלבונות אישיים ולא עניינים כשכונה "פוקימון", "דונקימון", "מאנקימון" ושאר שמות גנאי.
בחודשים האחרונים ניכר כי המאבק בין הצדדים מתנהל במלוא עוזו במגרש הבינלאומי ולא בשטח עצמו. זה התחיל, לדוגמה, עם משבר דיפלומטי בין שבדיה למרוקו אחרי שראש ממשלת שבדיה הודיע כי בכוונתו להכיר בעצמאות של רפובליקה סהרה המערבית והדמוקרטית ואף התקיימה פגישה עם נציגים מטעם חזית הפוליסריו.
ארגוני זכויות אדם בינלאומיים מותחים ביקורת חריפה על התנהלותה של מרוקו בסהרה המערבית ומאשימים אותה בהפרות נגד זכויות אדם בדמות מעצרים לא חוקיים של נשים ועוד. זו אולי הסיבה לכך שמרוקו מנסה לשווק את עצמה לא אחת כלפיי חוץ כאחת מהמדינות הערביות והאיסלאמיות שמובילות בחופש ביטוי.
הסיפוח עורר מלחמת גרילה של אותה חזית שנתמכת על ידי אלג'יריה השכנה נגד השלטונות במרוקו, התכתשות שהסתיימה בהפסקת אש בתחילת שנות ה-90. מאז מנסה הקהילה הבינלאומית והאו"ם בפרט לנסות ולהביא להסדרה בין הצדדים באמצעות משאל עם על גורל השטח, אולם אף אחד מהם לא מוכן להתפשר בייחוד מרוקו ובשנים האחרונות פרצו לא אחת עימותים בין הצדדים בחבל הארץ הענקי (266 אלף קמ"ר) שטומן בחובו גם משאבי טבע חשובים, מה שמקשה על מרוקו לוותר עליו.