שתף קטע נבחר

 

קלינטון בוועידת איפא"ק: כנשיאה, הדבר הראשון יהיה הזמנת נתניהו

המתמודדת הדמוקרטית המובילה דיברה בכנס של השדולה הפרו-ישראלית, וציינה את גולדה מאיר כמודל לאישה בראש מדינה: "ראינו את גולדה מאיר ואנחנו זוכרים אותה. אני שואלת את עצמי למה לקח לנו כל כך הרבה זמן"

 

קלינטון בוועידת איפא"ק

קלינטון בוועידת איפא"ק

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הילרי קלינטון, המתמודדת הדמוקרטית המובילה לנשיאות ארצות הברית, נשאה הערב (ב') נאום אוהד לישראל בוועידת איפא"ק בוושינגטון, שבו אמרה כי "הדבר הראשון שאעשה כנשיאה - אזמין את נתניהו לבית הלבן". היא אמרה כי ביטחון ישראל אינו נתון למשא ומתן והוסיפה שתתנגד לכל פתרון כפוי, כולל כזה שיגובש במועצת הביטחון של האו"ם.

 
קלינטון נזכרה בראשת הממשלה הישראלית: "ראינו את גולדה מאיר ואנחנו זוכרים אותה. אני שואלת את עצמי למה לקח לנו כל כך הרבה זמן", אמרה והתכוונה לכך שאישה תעמוד בראש מדינה. היא התייחסה גם לסוגיית החתירה לשלום במזרח התיכון: "ישראל והפלסטינים לא יכולים לוותר על תקווה לשלום על בסיס פתרון שתי מדינות. שני הצדדים צריכים לעשות צעדים בוני אמון".  

קלינטון בוועידת איפא"ק (צילום: AFP) (צילום: AFP)
קלינטון בוועידת איפא"ק(צילום: AFP)

 

קלינטון ציינה באוזני באי הוועידה הפרו-ישראלית כי "בזמן של כאוס במזרח התיכון, אמריקה צריכה ישראל חזקה שתגן על עצמה מפני אויביה כדי שתעבוד איתנו ונתמודד יחד עם האתגרים. אני מחויבת לשמור על עליונות הצבא הישראלי ולצייד את ישראל במערכות טילים חדשות". היא תקפה את דונלד טראמפ בלי להזכיר את שמו: "תשמעו ממועמד אחר היום ותראו מה זו מדיניות חדשה. אמריקה צריכה להיות מכובדת כמנהיגת העולם. ועל כן האלטרנטיבה בלתי מתקבלת על הדעת. ולא מתקבל על הדעת מתמודד שאומר היום שהוא ניטרלי, ומחר שהוא לא ניטרלי ומי יודע מה יגיד ביום שלאחר מכן. לא כל דבר ניתן למשא ומתן. ביטחון ישראל אינו ניתן למשא ומתן".
 
היא הבהירה: "אנחנו לא נהיה ניטרליים בעניין ישראל. הסיפור של ישראל הוא הסיפור שלנו כמדינה, וסיפורם של כל שוחרי החופש וההגדרה העצמית בעולם. ביחד, נעשה את אמריקה וישראל נהדרות עוד יותר. אנחנו חזקים ביחד והימים הטובים עוד לפנינו". היא שיבחה את מצעד הגאווה בתל אביב, "שהוא אחד המרהיבים בעולם".

 

בהתייחסה להסכם עם איראן, אמרה כי "ישראל והעולם בטוחים היום יותר בעקבות ההסכם עם איראן. אם איראן תפר את התחייבויותיה, ארצות הברית תפעל - ותפעל גם בכוח אם צריך. איראן עשתה פרובוקציה בניסוי הטילים הבליסטיים שעליהם נכתב שישראל צריכה להימחק מהמהפה. טילים אלו יכולים להגיע לישראל ולכוחות אמריקניים באזור. לכך צריכה לבא תגובה רצינית כולל הטלת סנקציות חדשות".

 

יו"ר האופוזיציה ח"כ יצחק הרצוג הופיע מוקדם יותר בוועידה לאחר פגישה ארוכה בינו לבין סגן הנשיא ג'ו ביידן, ואמר כי "אני לא מאמין שהסכם שלום מיידי בינינו לבין הפלסטינים נמצא מעבר לפינה אבל אסור לנו לאבד קשר עין עם חזון שתי המדינות. לשם כך אנחנו חייבים להשלים את גדר ההפרדה סביב גושי ההתיישבות, ולעשות הכול כדי להרגיע את המצב בינינו לבין הפלסטינים. בשביל זה אנחנו מוכרחים להילחם בטרור ללא פשרות. בלי לבטים, בלי מיצמוצים. בנוסף אנחנו חייבים לנוע לעבר הפרדה בינינו לבין הפלסטינים". הרצוג הדגיש כי הוא אינו מוכן להיות במצב שבו ניאלץ לבחור בין "יהודית" לבין "דמוקרטית", לכן "הפרדה בינינו לבין הפלסטינים היא כורח נחוץ ודחוף של המציאות".

 

גם שר הבינוי והשיכון, האלוף במיל' יואב גלנט, השתתף בוועידה. לדבריו, האיום החדש העומד בפני ישראל הוא הברית שנרקמה בין ידידותיה ואויביה של המדינה, אשר נלחמים זה לצד זה נגד אויב משותף – דאעש: "ישראל חולקת עם חלק מהמדינות שיטות לחימה, טכנולוגיות ומודיעין. אותן מדינות עשויות למצוא עצמן חולקות את המידע הזה בסופו של יום עם אויביה של ישראל, ובכך להביא לפגיעה בה״.

 

גלנט הוסיף: "ישראל מורגלת בלחימה בטרור, אך כאשר ארגון חיזבאללה יושב על גבול ישראל, וראשו בטהרן, האתגר הביטחוני מורכב יותר. על העולם לבודד את איראן, למרות האינטרסים המשותפים שאולי יש לו אתה בנקודת זמן זו, כדי למנוע את התעצמות הטרור בכל העולם וכדי למנוע את בידודה של ישראל".

 

בהכנת הכתבה השתתפה מורן אזולאי
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים