שתף קטע נבחר

 

המערכת שתתריע על דליפות מים ותחסוך לכם כסף

הכירו את "אקווה רימט" - החברה שפיתחה מערכת היכולה לזהות אירועי צריכת מים חריגים תוך דקות, ולהגיב מיידית בעדכון הלקוח ועצירת זרם המים. כל אלו מביאים לחסכון של בין 10% ל-20% בצריכת המים ומורידים את היקף ההוצאה על נזקי מים למינימום

בשיתוף AQUA-RIMAT

 

קשה לחשוב על משאב כלשהו שהצריכה שלו לא נמצאת בשליטתנו: אנחנו יודעים בדיוק כמה עולה ליטר דלק - עד רמת האגורה, מפתחים כל הזמן מודעות בנוגע לחסכון בצריכת חשמל ועוקבים באדיקות אחרי מחירי העגבניות. למה שלא נדע לעשות את זה גם עם צריכת המים שלנו? חברת AQUA-RIMAT (אקווה רימט), המנטרת ומנהלת את משק המים עבור בתים פרטיים, עסקים ורשויות מקומיות, מחזיקה בפתרון מתקדם שזוכה לביקוש מסביב לעולם. בזמן שהסטטיסטיקה אומרת שסביר יותר שתתבעו את חברת הביטוח שלכם בגין נזקי מים מאשר בגין פריצה לבית - אין מנוס מללמוד לנהל גם את המשאב החיוני הזה. החברה מפעילה את Flowless, אפליקציה מתקדמת לניהול משק המים של צרכן הקצה ישירות מהמכשיר הנייד.

 

 (צילום: הילה נועם)
(צילום: הילה נועם)

 

"לפני כמה שנים הבעלים של החברה חזר מחו"ל ומצא בריכה מקורה במרתף שלו", מספר ליאור הרץ, סמנכ"ל שיווק ומכירות ב"אקווה רימט", "מה שקרה זה שהתפוצץ לו צינור מחוץ לבית והמים חדרו למרתף. התוצאות של נזק כזה הן קודם כל הפגיעה בפנים המבנה, היה במרתף ריהוט יקר, ציוד, מחשבים, רצפת פרקט, רטיבות של הבטון ותקרת גבס שהתמוטטה, ומדובר על כ-200 אלף שקל. הנזק השני הוא החוב לחברת המים שעמד על כ-18 אלף שקל. אבל מעבר לכסף, הבית היה צריך לעבור שיפוץ ובסוף הוא נשאר עם רטיבות שקשה מאוד להיפטר ממנה. אחרי שזה קרה לו, הוא אמר 'אוקיי, אני צריך לקנות מכשיר שידאג שזה לא יקרה לי שוב', ופשוט לא מצא".

 (צילום: הילה נועם) (צילום: הילה נועם)
(צילום: הילה נועם)

 

זמן קצר לאחר מכן, בשנת 2011, הוא כבר הקים את "אקווה רימט", במטרה להציע פתרון חכם ומתקדם לניהול משק המים ולמניעת נזקים, שבעקבותיה הגיעה flowless. "הפתרון שאנחנו מציעים מורכב מכמה חלקים", מסביר הרץ, "אנחנו קודם כל עוקבים אחרי צריכת המים כך שהצרכן יודע בדיוק כמה קוב הוא מוציא ועל מה. מעבר לזה, אנחנו יודעים בזמן אמת אם יש צריכה חריגה ומעדכנים את הצרכן באמצעות אפליקציה ישירות לטלפון הסלולרי. בשלב השלישי, ברור לנו שלעדכן זה לא מספיק. במקרים רבים הצרכן נמצא רחוק מהנכס, לפעמים אפילו בחו"ל, ולכן יש לנו גם את היכולת לסגור את הברז הראשי ולמנוע לא רק את הנזק הפיזי, אלא גם את חשבון המים המנופח".

 

מה הבעיות הכי נפוצות במשקי מים פרטיים?

"גינות וחדרי שירותים הם הטראבל-מייקרים הכי גדולים. בגינה יש המון דליפות, הרבה פעמים הברז לא סגור עד הסוף ומערכת ההשקיה ממשיכה לטפטף כך שקשה אפילו להבין שמדובר בדליפה. גם בחדרי שירותים יש הרבה פעמים דליפות בניאגרה, המים זורמים ישר לביוב וקשה להבחין שיש בעיה בכלל. המקור השלישי הוא מסנני מים למיניהם, שעלולים לגרום לנזקי מים. בעצם, כל מה שמחובר לצינורות גמישים עלול לייצר נזק גדול מאוד".

 

מלבד הטיפול המיידי במצבים לא שגרתיים של נזקי מים, ב"אקווה רימט" גם מבטיחים כי ניטור משק המים מוביל לירידה של בין 10 ל-20 אחוזים בצריכה, ובכך הם גם מוזילים את החשבון בצורה משמעותית. בחודשים האחרונים, החברה החלה בהתקנת המערכת גם בארצות-הברית, ובקרוב תתחיל פיילוט גדול עבור חברת טכנולוגיה גדולה באירופה.

 

 (צילום: הילה נועם) (צילום: הילה נועם)
(צילום: הילה נועם)

 

"אין שבוע שאני לא מקבל פנייה מאיזשהו מקום בעולם", מגלה הרץ, "רק לפני חודש נפגשתי באופן אישי עם מושל טקסס. זו מדינה עם כלכלה מאוד מפותחת, אבל עם בעיה אקוטית של מים ואנרגיה והוא הגיע לישראל כדי לחפש פתרונות. הנושא של מים הוא מרכזי לא רק במדינות נחשלות, אלא גם בעולם המערבי. אנחנו מעוניינים לחסוך כי זה משאב שהולך ונגמר, ומצד שני ממשיך להתייקר כל הזמן ואנחנו רואים את זה בחשבונות החודשיים".

 

מערכת flowless מציעה גם פתרון ייחודי לעסקים: המוצר שלה מאפשר מעקב צמוד ממסך אחד - על כל הנכסים שבבעלות החברה. בבתי עסק גדולים, בנייני משרדים ומבנים רחבי ידיים - הפוטנציאל לדליפות מים הופך מרכזי יותר, וחיסכון ומניעת נזקי מים הם מהותיים לתפקוד העסק. "אנחנו עכשיו בסוף של פיילוט מאוד מוצלח עם רשת מזון גדולה, שסבלה מכמות דליפות בלתי נתפסת", אומר הרץ. "כשיש מים שזורמים בלי הפסקה זה עולה המון כסף, ולארגונים גדולים אין את היכולת לבצע מעקב על כל ברז שנפתח או צינור שדולף".

 

החברה הצעירה מחזיקה מהנדסים ואנשי פיתוח ישראלים בלבד, החל משלב הרעיון, דרך הפיתוח ועד לייצור שמתבצע במפעל במגדל העמק. הפיתוח של "אקווה רימט" זוכה לניקוד גבוה בתקינה של בנייה ירוקה, נחשב לאחד מעשר החברות החדשניות בישראל לפי "גלובס", וזכתה במקום הראשון בכנס European Utility Week כפיתוח חדשני בתחום הבתים החכמים.

 

אז איך זה עובד?

"פיתחנו מכשיר שיושב בארון מים או בסיס הצינור, יכול לתקשר באמצעות טכנולוגיה סלולרית (GSM)

 עם הלקוח ומתריע בזמן אמת במקרה של חריגה. נתקלנו בכל מיני בעיות שהיינו צריכים למצוא להן פתרון, למשל העובדה שבבתים פרטיים או בעסקים ארונות המים מרוחקים מהנכס. לכן לא יכולנו להסתפק בתקשורת מבוססת wi-fi, ועברנו לתקשורת סלולרית. אבל סלולרי פירושו חשמל, וידוע שמים וחשמל לא יושבים יחד באותו ארון, אז פיתחנו גם סוללה עם ניהול משטר אנרגיה, שצריך להחליף רק אחת לכמה שנים. נכון להיום, הפתרון שאנחנו מציעים הוא המתקדם ביותר בעולם בתחום הזה".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: הילה נועם
המערכת של אקווה רימט
צילום: הילה נועם
צילום: הילה נועם
ליאור הרץ
צילום: הילה נועם
מומלצים