עושים סדר עם שקדים ירוקים
שום ירוק, שקדים ירוקים ובצל ירוק - סלט ירוקים עסיסי וטעים שיכול לקבל מקום של כבוד על שולחן הסדר
סלט לימוני של שקדים ירוקים
עונתם של השקדים הירוקים ממש בראשיתה וזה השלב שבו הם נאכלים בשלמותם, קליפה והכל. אחר כך ילכו ויתקשו בהדרגה, יצריכו פיצוח וקילוף. עד אז כדאי לנצל אותם בתצורתם הבתולית ולפרוס מהם סלט פשוט, יפה ונגיס שמאוורר את החיך מתבשילים כבדים שבאים לפניו או אחריו. רעננות ופריכות אין קץ.
המרכיבים:
10-12 שקדים ירוקים פרוסים דק מאוד1/4 לימון טרי, פרוס וחתוך לקוביות קטנות עם הקליפה
3-4 עלי שום ירוק, קצוצים קטן (אם אין לא נורא)
3-4 עלי בצל ירוק, קצוצים קטן
מיץ מחצי לימון סחוט טרי
קורט מלח גס
1 כף שמן זית
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל החומרים בעדינות בעזרת הידיים. מגישים בערימה. אני פיזרתי למעלה פרחים של שום בר. אפשר לפזר פרחי חרדל בר שגדלים גם בשטחי בור עירוניים ואפשר גם בלי.
- לכל הטורים של מיכל וקסמן
- לבלוג האוכל
של מיכל וקסמן, מחברת רבי המכר "ארוחת ילדים" ו"טעמים ראשונים"
סלט לימוני של שקדים ירוקים
צילום: מיכל וקסמן
מומלצים