שתף קטע נבחר

 

כיפת ענק מעל צ'רנוביל תחסום קרינה ל-100 שנה

יותר מ-40 מדינות תרמו להקמת כיפת הפלדה שתכסה את הכור, ובנייתה תושלם בסוף השנה: "השלבים המסוכנים והאתגרים הטכניים מאחורינו"

 

הכיפה מעל הכור    (צילום: רויטרס)

הכיפה מעל הכור    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

באמצע השטח המבודד והעצום בצפון אוקראינה נבנתה כיפה ענקית, שנועדה למנוע פליטת קרינה מהכור בצ'רנוביל במאה השנים הבאות.

 

יותר מ-50 אלף איש פונו בעקבות התאונה הגרעינית ב-26 באפריל 1986. במהרה נבה מעל הכור מבנה בטון שקיבל את השם "סרקופג" (ארון קבורה). בסוף 2010 החלו העבודות להקמת פתרון קבוע יותר.

הכיפה בצ'רנוביל (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הכיפה בצ'רנוביל(צילום: רויטרס)
 
 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
את הכיפה, New Safe Confinement, ניתן לראות ממרחק של קילומטרים. בהמשך השנה היא תופעל ותכסה באיטיות את כור מספר ארבע. תיבת הפלדה תחסום את הקרינה, ותאפשר פירוק בטוח של שרידי הכור. גובהה של הקשת 110 מטר ורוחבה 262 מטר.

 

"עברנו כבר כמה שלבים מסוכנים מאוד. תמיד יש חששות, אנחנו בני אדם, אבל לא נותרו לנו כבר אתגרים טכניים", אומר וינס נובאק, מנהל הבטיחות הגרעינית של הבנק האירופאי לשיקום ופיתוח. עלות הקמת הכיפה מוערכת ב-1.5 מיליארד אירו. יותר מ-40 ממשלות תרמו לפרויקט.

 

גם לאחר שהכיפה תכסה את הכור האזור שמסביב, ששטחו 2,600 קמ"ר (בערך הגודל של לוקסמבורג), יישאר בלתי מיושב וסגור למבקרים ללא אישור.

 

לקראת יום השנה ה-30 לאסון הפגינו בשבוע שעבר במרכז קייב אלו שהיו אחראים לנקות את האזור אחרי האסון. הם דרשו מהממשלה להכיר בהקרבתם ולפצות אותם בהתאם. "לפני שלושים שנה היינו צעירים, הצלנו את כדור הארץ מפיצוץ גרעיני. ועכשיו אף אחד לא צריך אותנו. פשוט אף אחד", אמרה אחת המפגינות, לידיה קרנצבה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
הכיפה מעל כור מספר ארבע
צילום: רויטרס
מומלצים