איראן בראש: שיא בהוצאות להורג בעולם זה 25 שנה
בדו"ח שפרסם ארגון זכויות האדם "אמנסטי אינטרנשיונל" עולה כי ב-2015 הוצאו להורג 1,634 בני אדם - הכי גבוה מאז 1990. רוב ההוצאות להורג בוצעו בשלוש מדינות: איראן (977), פקיסטן (יותר מ-320) וסעודיה (158). וארה"ב?
בשנת 2015 בוצעו ברחבי העולם 1,634 הוצאות להורג - המספר הגבוה ביותר מאז 1990. כך מסר היום (יום ד') ארגון זכויות האדם "אמנסטי אינטרנשיונל" בדו"ח השנתי שפרסם. כמעט 90 אחוזים מההוצאות להורג בוצעו בשלוש מדינות: איראן, סעודיה ופקיסטן.
עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ
הוצאה להורג מטלטלת את יחסי סעודיה-איראן
ארגון זכויות האדם מסר שמספר ההוצאות להורג בשנה שעברה גבוה ככל הנראה בהרבה מזה שידוע בשל היעדר נתונים ממספר ההוצאות להורג שהתבצעו בסין. "המספר של הוצאות להורג שידועות עלה ביותר מ-50 אחוזים בהשוואה ל-2014. ההתפתחות הזו מרגיזה ומדאיגה", אמר אוליבר הנדריץ', מומחה לעונש מוות בשלוחה של "אמנסטי" בגרמניה.
מס' ההוצאות להורג בסין - סוד מדינה
בארצות הברית הוצאו להורג בשנה שעברה 28 בני אדם - המספר הנמוך ביותר מאז 1991.
על פי ההערכות, סין מובילה בעולם במספר ההוצאות להורג בשנה עם כמה אלפי בני אדם שמוצאים להורג. עם זאת, הנתון המדויק נחשב לסוד מדינה, לפי ארגון "אמנסטי", ולכן לא ניתן לדעת במדויק כמה אנשים נשלחו לגרדום במדינה הקומוניסטית.
דובר משרד החוץ הסיני, לו קאנג, נשאל על הדו"ח של "אמנסטי" והשיב שארגון זכויות האדם מפרסם לעתים קרובות הצהרות "לא הוגנות" בנושא סין שאינן אובייקטיביות.
"לכן אין לנו עניין להתבטא בקשר לזה", אמר דובר משרד החוץ בתדריך לעיתונאים בבייג'ינג.
ארגון "אמנסטי" מסר גם שהמדינות שמוציאות לפועל את עונש המוות נמצאות לראשונה במיעוט. עד סוף 2015, לפי הארגון, יש כיום בעולם 102 מדינות שלא מטילות עונש מוות עבור כל סוגי הפשעים. לשם השוואה, ב-1996 עמד מספר המדינות על 60 בלבד. לפי "אמנסטי", פיג'י, מדגסקר, הרפובליקה של קונגו וסורינאם ביטלו ב-2015 את עונש המוות בשטחן.