חקירה נגד מפעל: "החזיק חומרים מסוכנים ליד בתים"
במשרד להגנת הסביבה אמרו כי בעקבות מבצע האכיפה שנערך השבוע נפתחה חקירה פלילית נגד מפעל בנשר, הנמצא סמוך לאזור מגורים, שבו נמצאו חומרים מסוכנים ומפגעים סביבתיים הקשורים לפינוי פסולת תעשייתית. ליקויים נמצאו ב-24 בתי עסק נוספים
במסגרת המבצע נבדקו למעלה מ-130 עסקים המחזיקים בחומרים מסוכנים. ב-25 עסקים נמצאו חומרים מסוכנים ללא היתר רעלים או שנמצאו בהם ליקויים בתנאי החזקת החומרים המסוכנים. כנגד עסקים אלה יפתחו הליכים משפטיים, יוטלו עיצומים כספיים ויפתחו תיקי חקירה.
במהלך המבצע נערכו סיורי פיקוח פתע בעסקים המחזיקים בחומרים מסוכנים ונמצאים בסמוך למגורים או ריכוזי אוכולוסיה וקיימת סכנה לאזרחים מעיסוק בחומרים המסוכנים בניגוד לחוק ולהתקנות. כמו כן, הגיעו אנשי המשרד לפיקוח בעסקים שבהם עושים שימוש בחומרים מסוכנים מחויבים בהיתר רעלים על-פי חוק ונבדק אם הם מקיימים את תנאי ההיתר.
באחד מסיורי הפיקוח שנערך במפעל באזור התעשייה בנשר ונמצא בסמוך לבתי מגורים נמצאו חומרים מסוכנים ומפגעים סביבתיים הקשורים לפינוי פסולת תעשייתית. ובנוסף התגלה כי היתר הרעלים של המפעל אינו בתוקף כבר יותר משנה. כנגד מפעל זה הוחלט לפתוח בחקירה פלילית.
במשרד להגנת הסביבה אמרו כי בסיור אחר שנערך במפעל העסק ביצור ושיווק של חומרים מדללי צבע בחוף שמן בחיפה התגלו מספר הפרות של היתר הרעלים - מאות חביות של חומרים מסוכנים הונחו מחוץ למפעל על ציר ראשי תוך סיכון האוכלוסיה ובניגוד לכללים. בנוסף, בניקוז המפעל נדגמו חומרים מסוכנים שעלולים לפגוע במקורות מים. כנגד מפעל זה הוחלט על הטלת עיצום וחלק מהליקויים שנמצאו תוקנו במקום.
מנכ"ל המשרד להגנת הסביבה, ישראל דנציגר, שהוביל את המבצע באזור
מפרץ חיפה, אמר: "נמשיך לפעול בנחישות נגד כל מי שמסכן את אזרחי ישראל. המבצע אליו יצאנו השבוע הוא חלק ממהלך רחב להגברת הפיקוח והאכיפה מול כל גורמי הזיהום, לא נאפשר לאף בעל מפעל או עסק לסכן את בריאות האזרחים".
המבצע שנערך השבוע הוא המבצע הארצי השני שעורך השנה המשרד והוא חלק מסדרה של מבצעי אכיפה ארציים שיצאו לדרך במהלך השנה לבדיקת כל מקורות של זיהום סביבתי.