שתף קטע נבחר
 

הנפט זינק ב-6.6% למחיר של 39.7 דולר לחבית

נתון המלאים הסיטונאיים הראה ירידה מפתיעה של 0.5% בחודש פברואר. מניית ענקית האופנה גאפ התרסקה ב-13.9% אחרי נתוני מכירות מאכזבים לחודש מרץ. בסיכום שבועי ירדו דאו ג'ונס ו-S&P 500 ב-1.2%, ואילו נאסד"ק החסיר 1.3%

23:00 - המסחר בניו יורק ננעל הערב ביציבות. דאו ג'ונס ו-S&P 500 הוסיפו 0.2% בעוד נאסד"ק ננעל בעלייה של 0.1%. בסיכום שבועי ירדו דאו ג'ונס ו-S&P 500 ב-1.2%, ואילו נאסד"ק החסיר 1.3%.

 

21:40 - החוזים העתידיים על הנפט מסוג WTI סוגרים את יום המסחר בזינוק. מחיר החבית עומד על 39.7 דולר, קפיצה של 6.6%.

 

20:50 - מחיר הזהב ירד היום ב-0.5% וסגר את יום המסחר על 1,243.8 דולר לאונקיה.

 

20:05 - מספר אסדות הקידוח בארה"ב ירד ב-8 החודש ועומד על 354. כך עולה מנתוני בייקר יוז.

 

19:00 - מסכים ירוקים עם סיום המסחר בבורסות אירופה. דאקס בגרמניה עלה ב-1%, פוטסי הבריטי הוסיף 1.1% וקאק הצרפתי התחזק ב-1.4%. בינתיים נחלשות העליות בוול סטריט, כאשר נאסד"ק נסחר סביב רמות הפתיחה, ואילו דאו ג'ונס ו-S&P 500 מוסיפים 0.4%.

 

17:25 - נתון המלאים הסיטונאיים הראה ירידה מפתיעה של 0.5% בחודש פברואר, לעומת צפי לירידה של 0.1%. במקביל, נתון המלאים לינואר עודכן לירידה של 0.2%, במקום עלייה של 0.3%. ירידת המלאים הסיטונאיים מאותתת על צמיחה נמוכה ברבעון הראשון - כאשר היצרנים השונים מפחיתים את הייצור כדי להימנע ממלאי גבוה מדי.

 

16:30 - המדדים בוול סטריט פתחו את המסחר בעליות. דאו ג'ונס עולה ב-0.4%, S&P 500 מוסיף 0.5% ואילו נאסד"ק מתחזק ב-0.7%.

 

טוויטר הודיעה על מינויים חדשים בדירקטוריון - יו ג'ונסון, סמנכ"ל כספים בפפסיקו, ומרתה פוקס, מייסדת אתר נסיעות וחברת קריוקי.

 

13:10 - החוזים העתידיים על המדדים בוול סטריט מצביעים על עליות עם פתיחת המסחר היום. זאת, לאחר ירידות בולטות שנרשמו במסחר בניו יורק אתמול. אתמול ירד S&P 500 ב-1.2% וחזר לטריטוריה השלילית מתחילת השנה. נאסד"ק איבד 1.5% ודאו ג'ונס החסיר 1%.

 

בשעה 20:05 שעון ישראל יפורסם מניין אסדות הקידוח לפי חברת בייקר יוז, נתון שיכול להשפיע על המסחר בנפט. הנתון הקודם שפורסם היה 362 אסדות קידוח.

 

אתמול ניסתה יו"ר הפד, ג'נט ילן, לאושש את האמון בשוקי המניות למרות מגמת העלאת הריבית, והחששות למיתון מתקרב. ילן אמרה כי אין בועה בשווקים האמריקאיים, וכי הכלכלה בארה"ב מתקדמת לדעתה לכיוון חיובי למרות חולשה בצמיחה העולמית.

 

מניות במרכז

גוגל שוקלת להגיש הצעה לרכישת עסקי הליבה של יאהו העומדים כעת למכירה, כך פרסמה הלילה סוכנות הידיעות בלומברג מפי מקור המקורב לנושא. החברה טרם התייחסה רשמית לדיווח, ובשלב זה לא ידועים פרטים נוספים. דירקטוריון יאהו אוסף בימים אלו הצעות מחיר, על פי הערכות מעשרות חברות שהביעו עניין לרכוש חלקים מסוימים מנכסיה, כאשר התאריך האחרון למסירת ההצעות הוא יום שני בעוד שבוע וחצי, ה-18 באפריל.

 

 

ענקית האופנה הגלובלית גאפ דיווחה אתמול על נתוני מכירות מאכזבים. החברה דיווחה על ירידה של 3% במכירות בסניפים זהים של המותג גאפ בחודש מרץ, על ירידה של 6% בחנויות המותג אולד נייבי ועל קריסה של 14% במכירות סניפים זהים של בננה רפאבליק בחודש מרץ. מניית גאפ ירדה ב-4% אתמול, ומאבדת 3% נוספים במסחר המוקדם.

 

11:20 - הבורסות באירופה נסחרות היום (ו') בעליות, על רקע עלייה במחירי הנפט והסחורות. עם זאת, הזהב יורד ב-0.6%. מדד הבנצ'מרק האזורי סטוקס אירופה 600 עולה ב-0.5%, לרמה של 330.24 נקודות במסחר הבוקר בלונדון, ועוזר לצמצם את שיעור הירידה השבועית הרביעית ברציפות שלו, שיעמוד על 0.9%. באסיה ננעל המסחר במגמה מעורבת, כשניקיי והאנג סנג טיפסו ב-0.5% ומדד שנגחאי הסיני איבד 0.8% מערכו

 

מניות חברות הכרייה והבנקים מובילות את העליות. באסיה, מטבע הין היפני נחלש מעט לאחר שכבר טיפס לשיא של שנה וחצי, ועזר למדד טופיקס בטוקיו לשוב לעליות. "הין לקח לסין את התפקיד כיריב העיקרי של הבורסות", אומר סאם טוק מבנק ANZ בניו זילנד. "הוודאות היחידה היא שחוסר הוודאות יישאר".

 

השבוע הזהירו בקרן המטבע הבינלאומית מהצמיחה העולמית ויו"ר הקרן כריסטין לגארד אף ציינה כי הארגון עלול להוריד את תחזית הצמיחה. בשבוע הבא סין תפרסם שורה של נתונים כלכליים, כולל נתוני האינפלציה והייצוא לחודש מרץ, וכן יתפרסמו מדד המחירים לצרכן באירופה והמכירות הקמעונאיות בארה"ב.

 

נפט מסוג WTI עולה ב-3.3% לרמה של 38.5 דולר לחבית, על רקע ההערכות כי רוסיה והמדינות החברות באופ"ק יגיעו להסכמה על הקפאת הייצור בפגישתן ב-17 באפריל בדוחא, זאת לאחר שבכווית טענו כי ניתן יהיה להגיע להסכם גם בלי התמיכה של איראן. ירידה מפתיעה במלאי הנפט בארה"ב עזרה גם כן לעלות את המחירים.

 

הבורסות באסיה

8:40 - הבורסות באסיה נסחרות הבוקר (ו') במגמה מעורבת, לאחר שאתמול בלילה נרשמו ירידות בארה"ב, על רקע החששות סביב הצמיחה העולמית והיעילות של מדיניות הבנקים המרכזיים. מדד דאו ג'ונס סגר אתמול בירידה של קרוב ל-1%, ואילו מדד S&P 500 נחלש ב-1.2%.

 

מדד ASX 200 האוסטרלי הצליח לצמצם חלק מההפסדים ונסחר כעת בירידה של 0.4%. ביפן, מדד ניקיי 225 עולה בכ-1%, מדד האנג סנג בהונג קונג מאבד 0.4%. הירידות נרשמות גם בסין, שם מדד שנגחאי המשולב נופל ב-0.6%.

 

"יש פה מגמה ברורה של בריחה מסיכונים", אומר ריי אטריל מנשיונל אוסטרליה בנק. "חשש מוגבר מכך שהמדיניות של הבנקים המרכזיים תפגע ברווחיות של הסקטור הפיננסי, הוא ככל הנראה הגורם המרכזי", הוסיף. ביום שני נפתחת עונת הדיווחים של תוצאות הרבעון הראשון של השנה, ולדברי אטריל, הבנקים צפויים לחשוף כי חוו התחלה גרועה לשנה.

 

היין נותר ברמתו הגבוהה ביותר מול הדולר מאז אוקטובר 2014. הדולר נסחר כעת ברמה של 108.77 ין. אולם, האנליסטים מזהירים כי הייסוף בין יפגע בעסקים ובכלכלה היפנית. כתוצאה מכך, מניית טויוטה נופלת ב-1.10%, ובדומה סוני מפסידה 1.2%. "תמרורי האזהרה צריכים לעלות במשרד האוצר היפני", טוענת קאת'י לין, מנהלת מסחר המט"ח בחברת ניהול הנכסים BK. "אך ממה שאנחנו שומעים מהממשלה היפנית עולה שהם עדיין לא מוכנים להתערב בשוק המט"ח כדי להוריד את שווי המטבע".

 

מחירי הנפט עולים, כשהחוזים העתידיים בארה"ב נסחרים בעלייה של 1.7% לרמה של 37.9 דולר לחבית ונפט מסוג ברנט נסחר ברמה של 39.9 דולר לאחר שעלה ב-1.2%

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים