שתף קטע נבחר
 

7 צמחי מרפא שיגרמו לך להפסיק לנחור בשינה

רבים סובלים מנחירות, אבל לא יודעים איך להיפטר מהתופעה המעיקה. למה מופיעות הנחירות ואיזה צמחים יכולים לעזור לכם לישון בשקט?

אנשים רבים סובלים מנחירות במהלך השינה ובני זוגם אף סובלים יותר. למה זה קורה לנו ומה אפשר לעשות כדי להצליח לישון בשקט?

 

ישנן דרגות חומרה לנחירות וסיבות מגוונות – חלק מהסיבות דורשות התערבות רפואית וחלקן ניתן לפתור באמצעות צמחי מרפא טבעיים בלבד.

 

קיראו עוד על נחירות

בלי ניתוח: 7 דרכים להפסיק לתמיד את הנחירות

פריצת דרך: מכשיר הנשמה זעיר להפסקת דום נשימה ונחירות

הנחירות מפריעות לישון: מה יעזור למנוע?

 

הסיבות שדורשות התערבות רפואית הן:

היצרות דרכי מעבר האוויר באף, בלוע ובגרון. בנוסף להיצרות, גם רפיון בשרירי הפה בזמן השינה עלול לגרום לכך. בזמן שינה הלשון צונחת כלפי הלוע ומייצרת חסימה חלקית של מערב האוויר ומכאן שרשרת תגובות שיוצרת את הנחירות.

 

שינויים אנטומים במבנה מעברי האוויר, בעיקר באף, בחייך הרך ובענבל עשויים גם הם להוביל לנחירות.

 

במצבים אלו יש צורך בהתערבות רפואית ובדרך כלל צמחי מרפא אינם מספיקים. יחד עם זאת, ישנן מגוון סיבות לנחירות שעליהן צמחי מרפא ישפיעו לטובה ויסייעו:

 

אלרגיות נשימתיות ואסטמה.

השמנה באופן כללי ולחץ של שומן על דרכי הובלת האוויר.

עישון.

תזונה שאינה מתאימה כמו עודף בצריכת מוצרי חלב המביא ליצירת ליחה קבועה וגודש.

צריכת אלכוהול.

גודש באף וחסימה לחייתית ובצקתית של דרכי הנשימה.

חרדות ומתח המכווצים את דרכי הנשימה.

יובש יתר ברקמת הפה ובחלל הפה המשפיע על גירוי והיווצרות נחירות.

 

לתופעת הנחירות השפעה שלילית רחבה על היכולת של הגוף לנוח ולמלא מצברים. נחירות פוגעות באיכות השינה ומצב זה לאורך זמן עשוי להוביל לירידה בחיוניות, השפעה על מצב הרוח, החלשה של מערכת החיסון, יציאה מאיזון הורמונלי, עליית ייצור הורמוני הדחק בגוף ועוד.

 

טיפול טבעי לנחירות. צמחי מרפא (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
טיפול טבעי לנחירות. צמחי מרפא(צילום: shutterstock)

 

אז איך ניתן להתמודד עם הנחירות באמצעות צמחים טבעיים?

להלן כמה צמחים שעשויים להפחית ולמתן את תופעת הנחירות:

 

1. אקליפטוס

החלק בו נשתמש בצמח האקליפטוס הוא טיפות של השמן האתרי. טיפותיו של השמן האתרי באקליפטוס מפחיתות גודש ולחות בדרכי הנשימה ופותחות את מעברי הנשימה למעבר אוויר חופשי.

 

למעט האקליפטוס, ישנם צמחים נוספים בעלי אפקט דומה שייסיעו להפחית גודש ולחות בדרכי הנשימה - שמן אתרי של האורן, שמן אתרי של מנתה, חליטה של פרחי סמבוק ועוד.

 

איך משתמשים? ההמלצה היא לטפטף כמה טיפות שמן אתרי של אקליפטוס על הכרית או להכניס למים במאייד חם מספר טיפות ולהפעיל בחדר בזמן השינה (יסייע למגוון בעיות נשימה נוספות ולא רק נחירות).

  

2. קלמנטינה

החלק בפרי הקלמנטינה שיסייע להפחית את הנחירות הוא קליפות הפרי - טריות או מיובשות. קליפות הקלמנטינה מתאימות במיוחד לייבוש ליחה וגודש אשר יסייע לפתיחת מעברי האוויר בזמן השינה. צמח נוסף מומלץ הוא שורש האסטרגולוס שבנוסף לאיכות המייבשת שלו, הוא גם אנטי אלרגי.

 

איך משתמשים? יש לחלוט כף קליפות חתוכות של קלמנטינה לכוס מים, להשאיר במשך עשר דקות ולשתות. ההמלצה היא לשתות את החליטה לפני השינה.

 

3. חולינגאן (אלפינה)

החלק המתאים בצמח החולינגאן הוא השורש של הצמח. השימוש בשורש מסייע לסילוק ליחה באופן מיידי ולכן מומלץ להשתמש בו סמוך לשינה כדי להקל על הנשימה ולמתן את תופעת הנחירות במהלך השינה.

 

איך משתמשים? מגררים שורש של חולינגאן קלות עם פומפייה ושואפים את האוויר באזור הגרור. מה שיקרה זה שנתחיל להשתעל ותצא המון ליחה שהפריעה לנו.

 

4. קצח

הקצח הינו צמח שמתאים למגוון בעיות רפואיות ובמקרה של נחירות, ההמלצה היא להשתמש בזרעי הצמח מכיוון שבזרעי הקצח נמצא רכיב האנטול. שאיפה של האנטול מרחיבה את הסמפונות ומקלה באופן ניכר על מעבר האוויר.

 

כמו כן, הקצח מוכר כאנטי אלרגי ואנטי אסמטי. על פי המסורת, גם זו של הרמב"ם, זהו הצמח החשוב ביותר לטיפול בפתיחת מעברי נשימה.

 

איך משתמשים? יש להכניס זרעי קצח לתוך בד או מטפחת ולשפשף קלות את האף במשך מספר דקות לפני השינה. מכיוון שהאנטול נדיף, הוא יכנס לגוף וימנע היצרות של מעברי האוויר. ניתן גם להרתיח את זרעי הקצח בסיר ולשאוף את האדים. אפשרות נוספת היא להכניס מרתח קצח מסונן למאייד חם ולהפעילו במהלך הלילה.

 

5. כורכום

החלק החשוב והמשפיע בצמח הכורכום הוא אבקת השורש. במקרים בהם הנחירות הן על רקע יובש ברקמות הפה ובחלל הפה, המרירות של הכורכום תפעיל את בלוטות הרוק כך שתיווצר ליחה וריכוך של מעברי הנשימה המגורים.

 

על פי המסורת ההודית, במקום כורכום, ניתן להשתמש בחליטה של צמח אחר הידוע כמרחיב דרכי נשימה הנקרא בקופה מוניירי. המסורת התאילנדית לעומת זאת, ממליצה על שתיית מיץ פרי הנקרא מנגוסטיין.

 

איך משתמשים? מרתיחים 2 כפיות כורכות יחד עם כוס חלב לכמה דקות (החלב ידוע כמרכך ומרגיע בשל רכיב הטריפטופן המצוי בו), מקררים מעט, מוסיפים כפית דבש ושותים לפני השינה.

 

יעזור לנשום טוב יותר וכך לישון יותר טוב. כורכום (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
יעזור לנשום טוב יותר וכך לישון יותר טוב. כורכום(צילום: shutterstock)

 

6. גארסיניה

הקליפות במיובשות של הפרי לפני הבשלה מעלות את רמות הסרוטונין וגורמות לכבד לייצר פחות שומנים מפחמימות. הצמח מסייע לאיכות השינה, להורדה במשקל ושומר על תקינות כלי הדם ופגיעה אפשרית בהם בעקבות השמנה.

 

במצבים בהם השמנה משפיעה על היווצרות הנחירות, צמח הגארסיניה מסייע להורדת משקל ומקל על הלחץ שמפעיל השומן על דרכי מעבר האוויר.

 

איך משתמשים? מרתיחים כף של קליפות גארסיניה בכוס מים ושותים פעם ביום במשך חצי שנה באופן עקבי.

 

7. עוזרר

כדי לצמצם את הנחירות במהלך השינה מומלץ להשתמש בפרחים והעלים של צמח העוזרר. לפרחים והעלים בצמח יש השפעה משמעותית על תקינות לחץ הדם וזרימת הדם שעשויות לפגוע באיכות וטיב השינה.

 

מצב זה עשוי להוביל לנחירות שפוגעות עוד יותר באיכות השינה. צמח העוזרר ידוע גם כמרגיע ונוגד עוויתות.

 

איך משתמשים? יש לחלוט כפית לכוס מים ולשתות פעם ביום, מומלץ בשעות הערב, במשך מספר חודשים.

 

הכותב הוא עשבונאי, הרבליסט והבעלים של "חוות דרך התבלינים" בבית לחם הגלילית




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
לא ישנים בגלל הנחירות. איזה צמחים יעזרו
צילום: Shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים