"15 שניות התרעה מפצמ"ר? לא שיפור מהפכני"
מערכת הביטחון האריכה בכ-10 שניות את ההתרעה מפני נפילות בעוטף עזה, אבל ראש מועצת שער הנגב לא מתרגש: "זה לא דרמטי כמו כיפת ברזל"
שיפור מערכת ההתרעה לתושבי עוטף עזה נותן מעתה טווח של 15 שניות לתפוס מחסה, במקום 4-3 שניות שהיו עד עתה. כך פורסם הבוקר בגלי צה"ל. האם מדובר במהלך דרמטי? ראש המועצה האזורית שער הנגב אלון שוסטר מצנן את ההתלהבות, ובראיון לאולפן ynet הוא אומר היום (ב'): "לא הייתי מגדיר את המהלך הזה, שעובדים עליו בשנה-שנתיים האחרונות, מהפכני. הוא חשוב ומשמעותי אבל זה לא כמו כיפת ברזל שמאיינת את האיום".
אחת המסקנות שהתקבלו בסיום מבצע צוק איתן היא שאיום הפצמ"רים הוא הקטלני ביותר. לפיכך החלו בצבא ובחברות הביטחוניות במאמצים לפתח את מערכת התרעה כדי לקצר את הטווח. הכוונה אינה בהכרח שיהיו 15 שניות התרעה בכל ירי,
אבל בכל זאת יינתן לתושבים ביישובים סמוכי גדר - מקו הגבול עד 4.5 ק"מ - עוד זמן כדי לתפוס מחסה.
"הייתי בקשר עם מערכות הביטחון במשך 15 השנים האחרונות, והפיצוח של הזמן הקצר מדי כנגד מרגמות הוא בהחלט מהנושאים שמעסיקים אותנו", מוסיף שוסטר. "אני רוצה לציין שיש תחום שלם שאין בו התקדמות ולא צפויה בו התקדמות בשנים הקרובות וזה יירוט או כיפת ברזל נגד מרגמות. זאת יכולה להיות התפתחות דרמטית".
- עברו שנה וחצי מאז צוק איתן. המבצע שיבש את החיים, אבל האזור מתחדש ואפילו מגיעים תושבים חדשים.
"אנחנו נמצאים בתקופה הטובה ביותר שהאזור הזה ידע מעודו. אני נכנסתי לתפקיד קרוב מאוד לתקופה שבה החלו לירות עלינו, בשנת 2001/2, ומספר התושבים בשער הנגב, כמו במועצות השכנות, גדל מאז בכ-50%. אנחנו כרגע נמצאים במצב שבכל היישובים יש צמיחה דמוגרפית. אני בקיבוץ מפלסים, הצלם שמולי מקיבוץ כפר עזה. בקיבוץ נחל עוז יש תנופה של קליטת משפחות לאחר שחלק עזבו. חשוב להם להיות כאן, הם רוצים להיות כאן".