החלליות הקטנות של הוקינג יחפשו חיים בחלל
המיליארדר הרוסי יורי מילנר והאסטרופיזיקאי המפורסם סטיבן הוקינג הודיעו על שליחת המוני חלליות קטנות למערכת השמש אלפא קנטאורי - שם יחפשו חיים בעוד 20 שנה. הוקינג אופטימי: "כנראה יש מישהו שם". החלליות יונעו באמצעות לייזר
המשקיע המצליח ביותר בעולם ברשתות חברתיות גייס את האסטרופיזיקאי המפורסם סטיבן הוקינג ואת מייסד פייסבוק מארק צוקרברג כדי לסייע לו עם תוכנית עתידנית שמטרתה - למצוא חיים אחרים בחלל החיצון בעזאת אלפי חלליות מזעריות.
החלליות, שיופעלו בידי אנרגיה מתוך לייזר ענק שבסיסו יהיה בכדור הארץ, יטוסו במהירות של כחמישית ממהירות האור. היעד שלהם יהיה כוכב לכת עם אפשרות לקיום חיים. עד כה לא נמצא כל כוכב לכת כזה באלפא קנטאורי, אך מומחים גורסים כי ייתכן כי כוכב לכת כזה מתחבא לו במערכת הכוכבים הזו.
ה"קאץ'" בפרויקט הוא שלכלי הטיס המדוברים ייקח כ-20 שנה להגיע למערכת הכוכבים, שבה הם יבצעו תצפיות שונות וישלחו את הנתונים בחזרה לכדור הארץ. מסיבה זו אין ערובה לכך שהפרויקט אכן ינחל הצלחה.
במסיבת עיתונאים נשאל הוקינג האם הוא מאמין שימצאו חיים במסגרת הפרויקט. הוא הודה כי הסיכוי קטן, אך הוסיף: "כנראה יש מישהו שם". אחד מראשי הפרויקט אמר למשל כי אם קיים כוכב לכת תשיעי במערכת השמש - אז החלליות הזעירות יעברו לידו ויוכלו להעביר עליו נתונים.
"החללית הזעירה תיראה יותר כמו חלק מהטלפון הנייד שלך עם מעין מפרש אור שקוף ודק מאוד", הסביר פיט וורדן, המנהל הקודם מרכז המחקר "איימס" של נאס"א, שמוביל את הפרויקט. בראיון לכלי תקשורת בארה"ב הסביר וורדן כי חללית קונבנציונלית וגדולה יותר שתכיל את אלפי ה"ננו-חלליות" תישלח לחלל ותשגר אותם בזה אחר זה.
אם החלליות המזעריות אכן יגיעו למערכת הכוכבים ויצליחו באיסוף הנתונים, עדיין ייקח לפחות ארבע שנים עד שהמידע יגיע בחזרה לכדור הארץ. במסיבת העיתונאים לא פסלו שחלליות זעירות שנשלחו על-ידי חייזרים עוברות ליד כדור הארץ.
המיליארדר הרוסי יורי מילנר פועל יחד עם הוקינג. בחודש יולי אשתקד הודיע
מילנר כי יממן תוכנית חדשה לסקירת השמיים בחיפוש אחר סימנים לחיים על כוכבים אחרים. ההודעה על הפרויקט היום מגיעה כשנה לאחר ההכרזה כל הפרויקט הקודם של מילנר והוקינג, Breakthrough Listen, שמטרתו לסרוק אותות רדיו מחיים אחרים בחלל. "אני מרגיש שכבני אדם יש לנו מחויבת לגלות את התשובה לשאלה הזו", הסביר מילנר בשנה שעברה. "יש לנו את הציוד. יש לנו מהנדסים. אנחנו יכולים לכתוב תוכנה מתאימה".
מילנר, שבעבר היה דוקטורנט בפיזיקה במוסקבה לפני שעבר לארה"ב ב-1990, הוא אחד מבין קומץ "טייקוני טכנולוגיה" שמשקיעים את זמנם וכספם למטרת חקר החלל. הוא ידוע בשל השקעותיו הנבונות, לרבות ברשת החברתית פייסבוק וחברת הסמארטפונים הסינית Xiaomi.