קלילות ומהירות - איך מכינים לחמניות לפסח
איך תשרדו את החג בלי לחם? נסו להכין לחמניות לפסח: מהירות הכנה ונחטפות כשהן יוצאות מהתנור
לחמניות לפסח עם שומשום
להכנת מתכון זה השתמשנו בקמח מצה גס (במקום בקמח דק, ככתוב במתכון), ואף שכחתי לקלות את השומשום (ככתוב במתכון), מה שלא הפריע לנו לקבל לחמניות פריכות וטעימות מאוד. אפינו את מחציתן כמות שהן - ואת מחציתן עם עלי רוזמרין קצוצים (ראו צילום).
ממתכון זה יצרנו כדורים וגם הזלפתי בעזרת שק זילוף: הכדורים סיפקו מראה אסתטי יותר, "לחמנייתי" יותר. התוצר המוזלף יצא נמוך מאוד, ולא דמה ללחמניות כי אם לחטיף מלוח, פחוס-משהו. כך או כך, קשה להפסיק לאכול מהלחמניות האלה, במיוחד כשהן טריות.
המרכיבים (ל-53-56 לחמניות קטנות):
750 מ"ל מים
10 גרם מלח
3 גרם פלפל שחור
120 מ"ל שמן זית
300 גרם קמח מצה טחון דק
50 גרם שומשום לבן, קלוי
6 ביצים מס' 1
אופן ההכנה:
- מבשלים מים, מלח, פלפל ושמן על אש גבוהה, עד לרתיחה.
- מוסיפים קמח מצה ושומשום בבת אחת ובוחשים נמרצות עד שהבצק שהתקבל נפרד מדפנות הסיר.
- מעבירים למיקסר המצויד בוו גיטרה ומערבלים עד לצינון (ויתרתי על שלב זה, ציננתי סתם כך, בחוץ).
- מוסיפים ביצים, בזו אחר זו, עד לקבלת בצק דביק. טועמים את העיסה ומוסיפים מלח או פלפל במידת הצורך.
- מחממים תנור ל- 170 מעלות.
- מכינים תבניות תנור, מרופדות בנייר אפיה.
- מעבירים לשק זילוף (מצויד בצנתר) ומזליפים בצורה הרצויה. לחילופין, משמנים את הידיים במעט שמן זית (או שמן אחר) ויוצרים כדורים קטנים. מניחים בתבנית התנור.
- אופים במשך 50 דקות לערך או עד לקבלת לחמניות מושחמות ויציבות.
מתכון של השף אורן גירון
לחמניות כשרות לפסח
צילום: אסף רונן
מומלצים