צפו: החובשים לומדים להציל חיי אדם - גם באפליקציה
בית הספר לרפואה צבאית, בה"ד 10, רענן את קורס החובשים ומשלב טכניקות הוראה חדשניות הכוללות סרטונים, אנימציות תלת ממדיות באפליקציה חדשה
קורס חובשים הדור הבא: הם אמונים על חיי אדם ועוברים הכשרה מפרכת בבית הספר לרפואה צבאית, בה"ד 10. אבל קורס החובשים של היום הוא לא מה שהיה פעם, ומשלב טכנולוגיות ממוחשבות, סרטוני וידאו ואנימציה תלת ממדית, הכל כדי להטמיע בחובש העתידי את החומר בצורה טובה יותר, מרתקת וגם מהנה.
הרעיון לשילוב הטכנולוגי של התכנים הנלמדים בקורסי חובשים, החל קצת לפני מבצע צוק איתן, אז הוקם מדור טכנולוגיות ייעודיות להדרכה - טי"ל. המדור הזה החל לערוך סרטוני וידאו הכוללים שיעורים המומחשים באנימציות והדגמות, ויועדו לחובשים שרוצים לחזור על החומר הנלמד פעם נוספת או להתכונן לשיעורים הבאים.
הסרטונים הועלו ליוטיוב, נפתחו גם לקהל הרחב ושימשו את החניכים בקורסי החובשים גם בסופי שבוע, כשביקשו לעבור על התכנים פעם נוספת. וההצלחה הייתה מסחררת: חוות הדעת מהחובשים בקורסים היו חיוביות, והציונים בבחינות אף הראו רף עלייה הולך וגובר עם הצפייה בסרטונים.
האפליקציה מדמה את הטיפול בשטח
כעת החליטו במדור ט"יל ללכת צעד אחד נוסף, ופיתחו אפליקציה חדשה, "בטיפול" שמה, המדמה את טיפול החובש בשטח. "הרעיון המקורי היה לעשות מעין טמגוצ'י", מספר סמל אלון שרעבי, האנימטור בבה"ד 10, "הרעיון עבר אדפטציות שונות והתפתח למרפאה וירטואלית בתוך האפליקציה, שהחובש הוא חלק ממנה. החובש יכול לעצב את עצמו, את היחידה שלו, וככל שהטיפול שהוא מבצע מוצלח יותר, הוא יכול לקנות אביזרים למרפאה".
סגן רועי דגן, רמ"ד טי"ל מספר: "באפליקציה שפיתחנו יש מעל 70 תרחישים המכסים את כל החומר לפי רמות. כל חובש מטפל במיתאר, ולאחר שסיים רמת טיפול מסוימת הוא מתקדם לרמה הבאה".
האפליקציה כוללת גם מידע רב הנדרש לחובש לצורך הטיפול, והוא מאפשר למשתמש המתרגל להיות חלק מהתרחיש. האפליקציה תהיה בקרוב זמינה גם לציבור הרחב, בחנויות האפליקציות של אפל וגוגל.
"יש לנו פידבקים מאוד טובים מהשטח", מספר דגן, החניכים מוכנים יותר, בקיאים יותר בחומר ובעבודה השוטפת ומציינים שהשתפרו בזכותה".