שתף קטע נבחר

 

אקדמיית הטרור: אוניברסיטת אל-קודס באבו דיס מצמיחה מחבלים

מחבל שביצע פיגוע דקירה, תא טרור שתכנן לבצע פיגועי התאבדות והנחת מטענים, הפרות סדר המוניות וטקסים לזכר מחבלים רוצחים. הכירו את קן הטרור של המוסד האקדמי

 

הפרות סדר של סטודנטים באבו דיס

הפרות סדר של סטודנטים באבו דיס

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

אוניברסיטת אל-קודס, שבה לומד הדור הבא של הרופאים והאקדמאים הפלסטינים במדעי החברה והרוח, הפכה באינתיפאדה השלישית לקן טרור שמצמיח מחבלים שנשלחים לבצע פיגועים קשים.

 

מוהנד חלבי, המחבל שביצע את פיגוע הדקירה הראשון בגל הטרור הנוכחי ורצח שניים, היה סטודנט למשפטים באוניברסיטת אל-קודס. הוא הפך מאז לאחד מסמלי ההסלמה עבור הפלסטינים. במקביל, במהלך חודשי ההסלמה הראשונים היו באוניברסיטה הפרות סדר המוניות. סטודנטים ניסו למוטט בפטישים את גדר ההפרדה הסמוכה לאוניברסיטה והתעמתו כמעט באופן יומיומי עם לוחמי מג"ב.

 

מעבדת החבלה שהתגלתה באבו דיס    (צילום: דו"צ)

מעבדת החבלה שהתגלתה באבו דיס    (צילום: דו"צ)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הסטודנטים מעורבים כאמור באופן פעיל במאמץ הטרור. חלק מחברי חוליית אבו דיס, שהקימה מעבדת נפץ בכפר לביצוע פיגועי התאבדות והנחת מטענים נגד ישראלים - ונחשפה בסוף השנה שעברה - היו סטודנטים בקמפוס המרכזי באבו דיס שבמזרח ירושלים. שב"כ חשף בשיתוף צה"ל והמשטרה תשתית טרור רחבה של חמאס שפעלה בכפר, ותכננה לבצע פיגועי התאבדות בישראל.

 

במסגרת הפרשה נעצרו 25 פלסטינים - רובם סטודנטים מהאוניברסיטה. בחקירתם בשב"כ עלה כי בראש החוליה עמד אחמד גמאל מוסא עזאם, בן 24 מיאסוף-קלקיליה, שגויס כמה חודשים לפני כן על-ידי פעילי חמאס ברצועת עזה להקמת תשתית צבאית שתבצע פיגועי תופת נגד יעדים ישראלים.

 

חוליית אבו דיס. רבים מחבריה סטודנטים באוניברסיטה (צילום: תקשורת שב"כ) (צילום: תקשורת שב
חוליית אבו דיס. רבים מחבריה סטודנטים באוניברסיטה(צילום: תקשורת שב"כ)

מעבדת הנפץ שנחשפה באבו דיס (צילום: דובר צה"ל) (צילום: דובר צה
מעבדת הנפץ שנחשפה באבו דיס(צילום: דובר צה"ל)

מייצרים מטעני חבלה (צילום: תקשורת שב"כ) (צילום: תקשורת שב
מייצרים מטעני חבלה(צילום: תקשורת שב"כ)

נערכים לפיגועי תופת (צילום: תקשורת שב"כ) (צילום: תקשורת שב
נערכים לפיגועי תופת(צילום: תקשורת שב"כ)
החוליה נחשפה כשכוחות של גדוד שקד מגבעתי ולוחמי גדוד רם גילו מעבדת חבלה באבו דיס, וחנות ברמאללה שסיפקה לה את החומרים הכימיים לייצור מטעני החבלה. לאחר מכן החלו לוחמי יחידת דובדבן והימ"מ בפשיטות על בתי חברי החוליה שנעצרו לחקירת השב"כ. אחמד עזאם היה בקשר שוטף עם מפעיליו ברצועת עזה והוכשר על ידם לשמש מומחה לייצור חגורות נפץ ומטעני חבלה. בהתאם להנחיות שהועברו לעזאם, הוא גייס כמה פעילים נוספים הלומדים עמו באוניברסיטת אבו דיס, לטובת רכישת חומרים לייצור חומר נפץ, השכרת דירות, גיוס מתאבדים והחדרתם לישראל.

 

בין המגויסים לתשתית היו גם שני סטודנטים שלמדו באוניברסיטת אבו דיס וגויסו על-ידי עזאם, מתוך כוונה לנצל את יכולת התנועה החופשית שלהם. הבולט מביניהם הוא חאזם זיאד עמראן סנדוקה, כבן 22 מהעיר העתיקה בירושלים. הוא גויס לצורך רכישת חומרים ואיסוף מידע אודות יעדים אפשריים לפיגוע, וכן לצורך הכנסת מפגעים וחומרי נפץ לתוך תחומי הקו ירוק. במהלך החקירות בשב"כ אותרה מעבדת חבלה שמוקמה בדירה ששכר אחמד עזאם באבו דיס. בבדיקות של החומרים והציוד שנתפסו במקום עלה כי מדובר במעבדה שהייתה מוכנה לייצור חומרי נפץ מסוגים שונים בכמות משמעותית. חלק מהחומרים נרכשו בחנויות בישראל וברמאללה, והתחקות אחר הרוכשים הביאה למעצר נוספים.  


מהומות באבו דיס. הסטודנטים משתתפים (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מהומות באבו דיס. הסטודנטים משתתפים(צילום: AFP)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

 

אוניברסיטת אל-קודס נוסדה בשנת 1984. בנוסף לקמפוס המרכזי באבו דיס יש לה שלוחות גם בשכונות המזרח ירושלמיות שייח ג'ראח, בית חנינא ובעיר העתיקה. שלוחה נוספת של האוניברסיטה נמצאת ברמאללה. באוניברסיטה לומדים 13 אלף סטודנטים ממזרח ירושלים ומהגדה המערבית.

 

סטודנטים מהאוניברסיטה קיימו גם אירועי הוקרה להוריהם של מחבלים שביצעו פיגועים בחודשי ההסלמה ונהרגו, בדומה לטקסים "כמו-צבאיים" שקיימו תאי סטודנטים איסלאמיים בשנים האחרונות לאות הוקרה למחבלים ולמשפחותיהם.

 

לפני כחודשיים התקיימה שם פעילות להנצחתו של המחבל בהאא עליאן, שביצע את פיגוע הירי והדקירה יחד עם בלאל ראנם באוטובוס בארמון הנציב באוקטובר. האירוע התקיים בחסות "המועצה העליונה לספורט ונוער" שהיא גוף רשמי ממשלתי של הרשות הפלסטינית. באירוע השתתפו כ-2,500 סטודנטים שיצרו שרשרת אנושית לזכר השהידים. בבחירות לאגודת הסטודנטים באוניברסיטה ניצח תא פתח, אולם התאים האיסלאמיים המזוהים עם חמאס והג'יהאד האיסלאמי החרימו את הבחירות. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
מהומות באבו דיס. ארכיון
צילום: רויטרס
מומלצים