שתף קטע נבחר
 

הפיטורים באינטל: מותו של המחשב האישי?

פיטורי הענק באינטל מעירים (שוב) את השאלה המתבקשת: האם המחשב האישי נמצא בימיו האחרונים? המספרים מראים שכן, הדעות של המומחים חלוקות והשאלה הגדולה - האם גל הפיטורים בחברות המיחשוב יימשך

הודעת הפיטורים המפתיעה של אינטל מהלילה, לפיה תפטר ברחבי העולם כ-12 אלף עובדים ומן הסתם ייתכן שחלקם יהיו ישראלים, אולי הפתיעה חלק מאיתנו אבל מומחים בתחום המחשוב טוענים שהם כלל לא הופתעו וזה למעשה היה רק עניין של זמן עד שבועת המחשוב האישי תתרוקן, לפחות באופן חלקי, מהאוויר שמילא אותה בשנים האחרונות.

 

ומה אומרים בישראל?    (צילום: עידו ארז)

ומה אומרים בישראל?    (צילום: עידו ארז)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

אין זה סוד שמכירות הסמארטפונים והטאבלטים עולות מדי שנה בשיעורים אקספוננציאלים, בזמן שמכירות המחשבים האישיים הולכת ודועכת מדי שנה. הסיבה לכך די מובנת, אם לפני יותר מחמש שנים מכשירי הסמארטפון לא היו חזקים מספיק לשמש ככלי עבודה למשתמשי המחשב הקלים - אלו שהיו צריכים מחשב אישי כדי לשלוח ולקבל מיילים חשובים מדי פעם או לגלוש ברשת כדי לדלות מידע חשוב.

 

כיום, את כל הדברים הללו ואפילו הרבה יותר ניתן ליישם לא רק בטאבלט פשוט, אלא אפילו בסמארטפון פשוט וממוצע וזה בדיוק הנתח אותו איבד וממשיך לאבד שוק המחשבים האישיים. כך, למשל, למרות הכנסות כלליות של 13.8 מיליארד, חטיבת המחשוב האישי של אינטל חוותה ירידה דרמטית של כמעט 14 אחוזים מהרבעון הקודם עם הכנסות של 7.5 מיליארד דולר בסך הכול. חטיבת הדאטה סנטרים של חברת הענק ירדה אף היא בשיעור של 7 אחוזים מהרבעון הקודם והנתונים הללו מדברים בעד עצמם.

 

פס יצור במפעל של אינטל ()
פס יצור במפעל של אינטל

 

בשוק העולמי התמונה לא שונה בהרבה והשוק חווה ירידות במכירות המחשבים האישיים כבר שנה רביעית ברציפות, ובשנה האחרונה היקף המכירות ירד ביותר מ-10 אחוזים והיקף ההכנסות ירד בשיעור דומה. לפי מכון המחקר IDC, אגב, שוק המחשבים האישיים שגלגל ב-2015 סכום של כ-200 מיליארד דולר, יאבד עוד כ-25 מיליארד דולר עד שנת 2018. כל זאת מבלי לתת את הדעת על אפל (מחשבי מקינטוש) שהנתונים שלה דווקא מראים שיפור מדי רבעון ואולי בלעדיה, המספרים היו אף גרועים יותר.

 

בשוק הסמארטפונים המגמה שונה לגמרי. שנת 2015 הייתה שנת שיא עבור מכירות הסמארטפונים בעולם עם מספר מדהים של מיליארד וחצי מכשירים שנמכרו ואשר מהווים עליה של יותר מעשרה אחוזים מהשנה הקודמת. המספרים הללו מספרים סיפור שלא התחיל היום והסוף שלו למעשה די ידוע, אבל אף אחד לא מוכן להתחייב על כך ובטח שאין לו תאריך יעד.

אינטל בקריית גת (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
אינטל בקריית גת(צילום: הרצל יוסף)

 

אנשי מפתח בשוק המחשוב מאמינים עדיין שהשוק הזה עדיין לא מת ואף רחוק מכך, מייקל דל, נשיא ומייסד חברת דל, נשאל לפני מספר חודשים את השאלה שמופיעה בכותרת הכתבה ועל כך הוא השיב שהמכירות בחברה שלו לא רק שלא יורדות, אלא אף עולות. "כשתשלח את הילדים שלך לאוניברסיטה, האם תשלח אותו רק עם סמארטפון?" שאל דל שאלה שהוא לא באמת חיכה לתשובה עליה. "אם אתה רוצה לתת לאנשים כלים שהם צריכים על מנת להפוך ליעילים יותר, אתה נותן להם PC. אולי גם סמארטפון, אבל המחשב הוא החשוב מבין השניים", הוסיף דל.

 

פרשנים נוספים באתרי טכנולוגיה בחו"ל מנסים להסביר את הירידה באופן אחר, לטענתם מערכת ההפעלה החדשה של מיקרוסופט, הווינדוס 10, עדיין לא הופצה בצורה מלאה בקרב כל משתמשי

 הווינדוס בעולם ועל פי הסברה שלהם, ברגע שזה יקרה, לקוחות רבים בעולם, בעיקר לקוחות עסקיים ירכשו מחשבים חדשים כדי להתאים את עצמם לשדרוג מערכת ההפעלה.

 

נתון אחד שמאוד מעניין בתחום הזה והוא רלוונטי גם לגבי התוכניות של חברת אינטל לעתיד הקרוב, הוא העלייה במכירות של מחשבי ה-1in2, המחשבים שהופכים לטאבלט עם ניתוק המסך או היפוכו. אחד התחומים שאינטל משקיעה בהם הרבה לאחרונה וכך גם עולה מההודעה שפרסמה החברה היום לצד עניין הפיטורין. ייתכן שזהו קרש ההצלה של ענף המחשוב האישי וייתכן מאידך שמגמת הירידה תיעצר מאיזו שהיא סיבה שאנחנו לא מודעים אליה עדיין, בכל מקרה ההערכה היא שגל הפיטורין בענף הכולל לא ייעצר באינטל.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
אינטל. תפטר 12 אלף עובדים
צילום: רויטרס
מומלצים