מיצובישי הודתה ברמאות - המשטרה פשטה על המשרדים
משטרת יפן פשטה על משרדי יצרנית הרכב מיצובישי, בעקבות הודאת היצרנית כי זייפה נתוני צריכת דלק ביותר מ-600 אלף מכוניות במהלך השנים
מיצובישי הודתה ברמאות, משטרת יפן פשטה על משרדיה. ההודאה בדבר זיוף נתוני תצרוכת דלק במאות אלפי מכוניות במהלך שנים, שלחה את משטרת יפן לפשיטה מלאה על משרדי יצרנית הרכב מיצובישי בעיר אוקאזאקי, ופעילות הייצור במפעל הסמוך הופסקה. עוד אתמול הגדירו מקורות רשמיים בממשלת יפן את הפרשה כ"חמורה באופן קיצוני", וחשפו כי הורו ליצרנית להגיש דו"ח מלא על הפרשה עד ה-27.4.
אתמול (ד') הודתה מיצובישי כי זייפה נתוני תצרוכת דלק בלמעלה מ-600 אלף מכוניות, במטרה להציגן כחסכוניות יותר מכפי שהן במציאות. נשיא מיצובישי, טטסורו אייקוואה, פתח בהתנצלות ואמר כי הפרשה דווחה למשרד התחבורה היפני, וכי החברה "מביעה את התנצלותה הכנה. נרד לשורש הבעיה ונגלה מדוע ההתנהלות השגויה הזו אירעה", אמר. בעקבות החשיפה צנחו מיד מניות היצרנית ב-15%. היום מדווח בכלי תקשורת כי הירידה נמשכת, והגיע לכ-20%.
מיצובישי היא כיום יצרנית הרכב השישית בגודלה ביפן, ומבדיקה ראשונית שביצעה עלה כי זויפו נתוני תצרוכת הדלק בב-625 אלף מכוניות מארבעה דגמי מיני הנמכרים בשוק היפני בלבד. לפי החברה, הסיבה לנתונים המוטעים היא "חישוב מוטעה של משקל המכונית". אלא שטענה זו אינה נתפסת בקרב מומחים כסבירה. בשלב זה מדובר אמנם בכלי רכב שנמכרו רק ביפן, אבל כבר אתמול אמרה מיצובישי כי היא בודקת האם קיים כשל דומה גם בדגמים הנמכרים מחוץ ליפן.
כדא להזכיר בהקשר זה שב-2004 התגלה כי מיצובישי הסתירה תקלת ייצור אשר גרמה להתנתקות גלגל פתאומית באמצע נסיעה, והייתה אחראית למספר תאונות דרכים קטלניות. ארבע שנים מוקדם יותר הודתה מיצובישי כי לא דיווחה כנדרש לממשל היפני על תלונות לקוחות במשך תקופה של לא פחות משלושה עשורים. לפי הערכות מומחים, הפרשה הנוכחית עלולה לעלות ליצרנית סכום עתק בקנסות ופיצויים, כולל ליצרנית הרכב ניסאן לה סיפקה מיצובישי מכוניות, והייתה זו שגילתה את דבר התרמית.
המחדל של מיצובישי מצטרף לשורה של ארוכה של פרשות בנושא שינוי ושיפור נתוני תצרוכת דלק ופליטת מזהמים, המבטאים את הצורך של היצרנים לעמוד בתקנות מחמירות ולייצר יתרון תחרותי באתגר הגדול ביותר של תעשיית הרכב בשנים האחרונות. בחודש ספטמבר האחרון התגלה כי קונצרן פולקסווטגן התקן ביותר מ-10 מיליון מכוניות מתוצרתו ששווקו בכל העולם, תוכנת המאפשרת להקטין באופן זמני את פליטת המזהמים, אם מחשב ניהול המנוע מזהה כי מתבצעת במכונית בדיקה שכזו.
ברשימה המפוקפקת ניתן למנות גם את יונדאי וקיה ,ששילמו לממשל האמריקאי קנס של 350 מיליון דולר על הטעיה בנתוני תצרוכת דלק, וגם את פורד שיחידת ההנעה ההיברידית שלה הייתה בעלת נתוני צריכה גבוהים מהמוצהר.