שתף קטע נבחר

 

שנה לרעש האדמה: נפאל לא מנסה להשתקם

ב-25 באפריל 2015 רעדה האדמה בנפאל. אלפים נהרגו באסון, עיירות וכפרים שלמים נחרבו. שנה אחרי ההרס נותר על כנו: מיליונים עדיין חיים באוהלים או בפחונים ולא מקבלים את הכסף שהובטח להם. אף פרויקט שיקום עדיין לא יצא לדרך. הסיבה למחדל פחות כלכלית, ויותר בירוקרטית

קטמנדו אחרי הרעש (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
קטמנדו אחרי הרעש(צילום: gettyimages)
 

רעידת האדמה הקשה שהייתה בנפאל אשתקד החריבה עיירות וכפרים במרכז המדינה. כמעט שנה אחר כך ההרס נותר על כנו. המדינה בקושי מתקדמת בבנייה מחודשת ובשיפוץ מאות אלפי בתים, בתי ספר ובניינים ממשלתיים, וכן כ-600 מבנים היסטוריים, כולל מקדשים בודהיסטים והינדואים.

 

כמעט מיליון ילדים נותרו ללא בית ספר ללמוד בו. מיליוני כפריים נאלצו לשהות מאז באוהלים או בפחונים. עד כה לא אישרה סוכנות השיקום הממשלתית אף לא פרויקט אחד. חלק מהאזרחים כבר החלו לבנות מחדש את בתיהם בעצמם, אבל רובם עדיין מחכים  - או בגלל שהם חוששים לעבור על תקנות הבנייה במדינה, או בגלל שהם עדיין מקווים לקבל את האישורים הממשלתיים הנחוצים. רבים מהם עדיין חיים במקלטים מאולתרים.

 

"זה היה הבית שלנו במשך השנה האחרונה וזה נראה כאילו שאנחנו הולכים להישאר כאן זמן ארוך. כל מה שאנחנו שומעים זה שהממשלה הולכת לתת לנו כסף לבנות מחדש את הבתים שלנו, אבל מתי זה הולך לקרות?", אומר קשאר נריאן, חקלאי שחי עם משפחה בת שמונה נפשות בפחון בפרברי קטמנדו. "הילדים שלנו חולים ואין לנו כסף, עבודה או ממשלה שהולכת להציל אותנו".

 

הנפאלים אחרי הרעש    (צילום: רויטרס)

הנפאלים אחרי הרעש    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:


לליטפור בנפאל, השנה ואשתקד (צילום: AP) (צילום: AP)
לליטפור בנפאל, השנה ואשתקד(צילום: AP)
 

מקדשים עתיקים בקטמנדו שממתינים לשיפוץ (צילום: AP) (צילום: AP)
מקדשים עתיקים בקטמנדו שממתינים לשיפוץ(צילום: AP)
 
בקטפור בפרברי קטמנדו, עכשיו ואחרי הרעש. ההריסות פונו, השיפוץ לא הגיע (צילום: AP) (צילום: AP)
בקטפור בפרברי קטמנדו, עכשיו ואחרי הרעש. ההריסות פונו, השיפוץ לא הגיע(צילום: AP)

חלק בנו בתים מאולתרים בעצמם (צילום: AFP, MATTHIEU ALEXANDRE ) (צילום: AFP, MATTHIEU ALEXANDRE )
חלק בנו בתים מאולתרים בעצמם(צילום: AFP, MATTHIEU ALEXANDRE )

 (צילום: AFP, MATTHIEU ALEXANDRE ) (צילום: AFP, MATTHIEU ALEXANDRE )
(צילום: AFP, MATTHIEU ALEXANDRE )

עיר אוהלים שהוקמה אחרי רעידת האדמה (צילום: EPA ) (צילום: EPA )
עיר אוהלים שהוקמה אחרי רעידת האדמה(צילום: EPA )

הממשלה מיהרה להבטיח שתסייע לאזרחיה לאחר רעידת האדמה ב-25 באפריל שבה נהרגו יותר מ-9,000 בני אדם. שנה אחר כך רק משפחות בודדות במחוז דולקה (מהמקומות שנפגעו בצורה הקשה ביותר ברעש) התחילו לקבל כסף. כל אחת מהן קיבלה 50 אלף רופי (467 דולר), התשלום הראשון מתוך 200 אלף רופי שהבטיחה הממשלה לכל משפחה שביתה נהרס ברעידת האדמה.

 

חוסר ההתקדמות בשיקום המדינה לא נובע מסיבות כלכליות. נפאל קיבלה עד כה תרומות של 4.1 מיליארד דולר. הבעיה, כך אומרים גורמים ממשלתיים ועובדי

הסיוע, היא בירוקרטיה מפותלת במיוחד ותפקוד גרוע של הממשלה. "איבדנו עכשיו תורם שרצה לתת 400 אלף דולר", מספר נציג אונסק"ו בנפאל. "נראה שהכול נחסם בגלל שיש פרוצדורות ממשלתיות ארוכות מאוד". אונסק"ו השיגה תרומות בסך 1.8 מיליארד דולר לשיקום המבנים שנהרסו בנפאל, כסף שעדיין לא נעשה בו שימוש.

 

בשנה האחרונה סובלת נפאל מאי יציבות פוליטית. חוקה חדשה אושרה וחברי ממשלה התחלפו. לקח לנפאל כמעט תשעה חודשים להקים מחלקה שתטפל בשיקום המדינה בעקבות הרעש. חוק נפאלי שדורש שבמכרזים ממשלתיים יזכה מי שהציע את ההצעה הנמוכה ביותר מהווה בעיה נוספת.

 

בחלק מהרשויות המקומיות שהתייאשו מלהמתין לעזרה ממשלתית התחילו לעשות את הדברים בעצמם. הן מגייסות תרומות וקוראות לתושבים לעזור בשיקום. תושבי בקטפור התגייסו לשיפוץ מקדש הינדי מהמאה ה-17. לא ברור כמה השיפוץ יעלה. "קשה מאוד להסתכל על הנזק שנגרם למורשת שלנו", אומר אחד המשפצים בבקטפור. "אז פשוט החלטנו להתחיל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים