שתף קטע נבחר

 

יהודים נגד נשיאת התאחדות הסטודנטים בבריטניה: "מפחידה ומסוכנת"

בחירתה של מאליה בועטיה, שקראה להיאבק בישראל ומסרבת לגנות את דאעש, לתפקיד הבכיר מדאיגה יהודים וישראלים שלומדים בממלכה. "זו נראית כמו התחלה של מדרון חלקלק שיהיה מסוכן לכולם", סיפר אחד הסטודנטים. "זה מפחיד, נדלקה לנו נורה אדומה"

 

מאליה בועטיה

מאליה בועטיה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

סטודנטים יהודים וישראלים שלומדים בבריטניה לא מצליחים להישאר אדישים נוכח בחירתה של מאליה בועטיה ביום רביעי האחרון לתפקיד נשיאת התאחדות הסטודנטים במדינה. בועטיה בת ה-28, המוסלמית הראשונה שנבחרה למלא את התפקיד, מוכרת בבריטניה בשל שורה של התבטאויות קשות. בין היתר הצהירה שהיא בעד מאבק פלסטיני חמוש בישראל וסירבה לגנות את דאעש מחשש ל"איסלאמופוביה".

 

סם שינדלר-גלאס, סטודנט יהודי בן 19 מלונדון שלומד היסטוריה באוניברסיטת וורוויק ומתפקד גם כנשיא התא היהודי-ישראלי של האוניברסיטה, אמר כי "בחירתה של מאליה מפחידה אותי באופן אישי, וגם סטודנטים יהודים אחרים. בנוסף, העובדה שכמעט 400 חברים בכנס של התאחדות הסטודנטים הצביעו עבורה מעידה על כך שרוב נציגי הסטודנטים מתעלמים מהקול היהודי. נותר לנו רק לקוות שמאליה תילחם באנטישמיות באותה הנחישות שבה היא נלחמה באיסלאמופוביה, אך נוכח התבטאויותיה בעבר זה נראה דבר בלתי סביר".

"בחירתה מפחידה אותי באופן אישי". סם שינדלר-גלאס ()
"בחירתה מפחידה אותי באופן אישי". סם שינדלר-גלאס

בועטיה אמרה, בין היתר, במאמר שצוטט ב"דיילי מייל" כי אוניברסיטת בירמינגהאם היא "מפקדה ציונית של ההשכלה הגבוהה בבריטניה" בשל הדומיננטיות הרבה של "פעילים ציונים" בה . כמו כן, טענה שהפלסטינים צריכים לצאת למאבק חמוש נגד ישראל וטרפדה גינוי רשמי של התאחדות הסטודנטים לארגון "המדינה האיסלאמית" (דאעש), מחשש שזה יהווה "עילה למלחמה ולאיסלאמופוביה".

 

בשבוע שעבר הכחישה בועטיה שהיא אנטישמית, אחרי ש-57 בכירים יהודים אמרו שהם מודאגים מהתבטאויותיה. "מאוד לא נוח לי עם הרמיזות שאני אנטישמית", אמרה, והבהירה כי מבחינתה אין קשר בין התנגדות לפוליטיקה הציונית להתנגדות ליהודים.

 

סם שינדלר-גלאס אומר כי "לא רק שהיא לא הגיבה כראוי לחששות שעלו בעקבות התבטאויותיה, היא פשוט הכחישה את עמדותיה האנטישמיות. זאת למרות שסטודנטים יהודים שנחשפו אליהן אמרו בפירוש שמדובר באנטישמיות".

 

בהודעה שפרסמה התאחדות הסטודנטים היהודים בבריטניה (UJS) לאחר בחירתה של בועטיה נכתב כי "ההתאחדות גאה בהיסטוריה הארוכה של יחסים חיוביים עם התאחדות הסטודנטים של בריטניה. כעת עם בחירתה של בועטיה אנו מקווים שהיחסים הללו יישמרו. אני מצפים שהיא תוביל ארגון שנאבק באנטישמיות, בהתבטאויות נגד מדינת ישראל ובניסיונות לשלול את זכותם של היהודים להגדרה עצמית".

 

איתמר רשקובסקי, ישראלי שגדל בלונדון ולומד כעת פוליטיקה ויחסים בינלאומיים באוניברסיטת מנצ'סטר, אומר כי הוא "בהלם, אבל לא לגמרי מופתע מהבחירה בבועטיה לנשיאת ההתאחדות. האנטישמיות באירופה אף פעם לא נזדקקה לעידוד מיוחד כדי לפרוץ. אני לא מפחד ממה שבועטיה תעשה, יותר מפחידה אותי העובדה שהתאחדות הסטודנטים בחרה באדם כזה לעמוד בראשה".

 

"לא לגמרי מופתע". איתמר רשקובסקי ()
"לא לגמרי מופתע". איתמר רשקובסקי

"זה לא ראוי שמי שמייצג את הסטודנטים מול הממשלה הוא אדם שמסרב לגנות את דאעש בטענה שזה עלול לגרום לאיסלאמופוביה, אבל שמח לעשות דמוניזציה לישראל באופן קבוע ולעודד טרור פלסטיני. מה שהכי מדאיג בעיני זה שזה קורה במדינה שתמיד הייתה מקום יחסית בטוח עבור היהודים. זו נראית כמו התחלה של מדרון חלקלק, שיהיה מסוכן לכולם ולא רק ליהודים".

 

סופי ג'קסון (19) מלונדון, שגם היא סטודנטית להיסטוריה באוניברסיטת וורוויק, אמרה כי "הסירוב העקבי להפריך טענות אנטישמיות שמיוחסות לה או לומר בבירור שדעותיהם וצרכיהם של הסטודנטים היהודים הם לגיטימיים כמו אלו של כל מיעוט אתני אחר מדליק נורה אדומה אצל סטודנטים רבים, ולא רק בקרב אלו היהודים. הייתי רוצה לשמוע אותה מצהירה שהיא תומכת גם בסטודנטים היהודים ומבטיחה שהיא תהיה מחויבת עבורם ותילחם באנטישמיות באותו אופן שבו היא מחויבת למיעוטים האחרים שאותם היא מייצגת באופן אישי".

 

"מדליק נורה אדומה". סופי ג'קסון ()
"מדליק נורה אדומה". סופי ג'קסון

מגזין הסטודנטים האינטרנטי "The Tab" דיווח כי בועטיה זכתה לתמיכתו של ועד יחסי הציבור המוסלמיים בבריטניה (MPACUK), שידוע באמירותיו האנטישמיות שהביאו לחסימתו מהתאחדות הסטודנטים – אותו גוף שבועטיה עומדת בראשו כעת.

 

נגד השואה בוועידת הסטודנטים הבריטים

נגד השואה בוועידת הסטודנטים הבריטים

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

"מדובר בגוף שהתבטא בגנות השואה", סיפר רשקובסקי. עובדה זו מדאיגה במיוחד נוכח ועידת ההתאחדות שהתקיימה בברייטון בשבוע שעבר, שבה דנו הנציגים בצורך להמשיך לציין את יום השואה. אחת הדוברות בוועידה טענה שאין סיבה לציין את יום השואה, משום שיש מקרים אחרים של רצח עם שאותה ההתאחדות לא מציינת – טענה שזכתה לתשואות ומחיאות כפיים סוערות מצד הקהל.

 

"מקווה להתבדות". ג'ורדן ג'ייקובס ()
"מקווה להתבדות". ג'ורדן ג'ייקובס

לדברי רשקובסקי, "המשפחות של יהודים רבים בבריטניה הן משפחות של ניצולי שואה, ולכן זיכרון השואה עדיין טרי אצלנו. הידיעה שיש מי שמנסים לבטל את הלגיטימיות של אירועי הזיכרון היא סטירה מצלצלת. זה כואב, משום שזה אומר שמי שמייצגים אותנו כסטודנטים לא מוכנים להכיר במה שעברנו".

 

עוד אמר כי עצם הדיון בנושא בוועידה "מראה איך סטודנטים יהודים נאלצים להתמודד עם איומים בלתי פוסקים על הזהות וההיסטריה שלהם. זה לא משהו שמגיע רק מבן אדם אחד".

 

לדבריו של ג'ורדן ג'ייקובס בן ה-21 מלונדון, שלומד משפט אירופאי באוניברסיטת וורוויק, "האירועים בוועידת ההתאחדות האחרונה הם מטרידים מאוד. יש תחושה אמיתית שטובת הסטודנטים היהודים אינה עומדת בראש סדר העדיפויות של ההתאחדות. אני מקווה להתבדות".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים