שתף קטע נבחר

 

הבמאי סירב לקרוא למחבלים "טרוריסטים", האלמנה מחרימה את הסרט על טבח מינכן

"מינכן: סיפור פלסטיני", סרטו של נאסרי חג'ג' מלבנון, מבקש להציג את הגרסה הפלסטינית לאירועי טבח הספורטאים הישראלים במינכן 1972. עם זאת, ל-ynet נודע כי הוא פנה לאלמנתו של מרים המשקולות יוסף רומנו. מכיוון שהתנתה את השתתפותה בכך שהרוצחים יכונו טרוריסטים, נגנז הראיון

 

מתוך הסרט "מינכן" של סטיבן שפילברג

מתוך הסרט "מינכן" של סטיבן שפילברג

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

הסרט הדוקומנטרי "מינכן: סיפור פלסטיני" שעל הקרנתו הצפויה בפסטיבל קאן דיווחנו כאן לראשונה אתמול (ג') מתיימר להציג את נקודת המבט של הפלסטינית על טבח הספורטאים באולימפיאדת מינכן 1972. עם זאת, מסתבר כי הבמאי נאסרי חג'ג' ביקש להביא לסרטו גם את הזווית הישראלית. ל-ynet נודע כי לפני כשנה פנה חג'ג' לאילנה רומנו - אלמנתו של המשקולן יוסף רומנו שנרצח במהלך אותו אירוע טרור - והציע לה להשתתף בפרויקט שלו.

 

אילנה רומנו ותמונת בעלה יוסף שנרצח במינכן (צילום: דנה קופל) (צילום: דנה קופל)
אילנה רומנו ותמונת בעלה יוסף שנרצח במינכן(צילום: דנה קופל)

רומנו התנתה את השתתפותה בכך שהמחבלים יקראו טרוריסטים ולא "לוחמי חופש", אולם חג'ג' סירב להתחייב לכך. בדיעבד הבמאי הלבנוני ממוצא פלסטיני העדיף לכנות את המרצחים "לוחמי חופש" בתיאור סרטו. "שמונה לוחמי חופש פלסטינים תקפו את הכפר האולימפי במינכן ולקחו 11 ספורטאים ישראלים כבני ערובה", נכתב בטקסט המלווה את הפרויקט שיוקרן תחת שיוך לאומי פלסטיני באירוע מיוחד של קולנוע ערבי בשוק הסרטים של קאן, אך לא כחלק מהתוכנית הרשמית של הפסטיבל.

 

במהלך השיחה בין רומנו לחג'ג' שהתקיימה כאמור לפני כשנה, רומנו אף אסרה על הבמאי לעשות שימוש בשיחות שערכו ולשבצן בתוך הסרט, שיכלל במסגרת של פסטיבל הקולנוע אבו דאבי בתוך שוק הסרטים בקאן. היא איימה עליו שאם יפעל בניגוד לרצונה, לא תהסס לפנות לערכאות משפטיות.

 

נאסרי חג'ג' עם יאסר ערפאת. "לא הסכמנו, אבל אהבנו", כתב בפייסבוק (צילום מתוך פייסבוק) (צילום מתוך פייסבוק)
נאסרי חג'ג' עם יאסר ערפאת. "לא הסכמנו, אבל אהבנו", כתב בפייסבוק

חג'ג' הוא קולנוען ותיק שגדל במחנה הפליטים עין אל חילווה בלבנון, שם הכיר את עפיף חמיד, אחד מחברי כנופיית הטרור שתקפה בכפר האולימפי במינכן. הוא למד באוניברסיטת מידלסקס בלונדון, וכבמאי יצר כבר שני סרטים שעוסקים בזכרון הפלסטיני. בסרטו הראשון "Shadow of Absence" מ-2007 תיעד מצבות של פלסטינים ברחבי העולם הערבי, בניסיון להמחיש את גלותם של הפליטים שנולדו כולם בארץ ישראל ונפוצו לכל עבר. סרטו השני "As The Poet Said" מ-2009 עוסק במשורר הפלסטיני מחמוד דרוויש.

 

ב"מינכן: סיפור פלסטיני" חג'ג' מבקש לבדוק "למה המבצע הזה יצא לדרך?" ומציין כי: "הסרט יהיה היצירה הדוקומנטרית הפלסטינית הראשונה על האירוע הזה, ותשפוך אור על עובדות רבות חדשות, מסמכים ואנשים שהיו מעורבים". עוד הוא מספר: "הסרט מתחיל במחנות הפליטים עין אל חילווה ושאתילה, משם הגיעו רוב חברי הקבוצה, וממשיך אל המדינות בהן הם התאמנו למבצע הזה. שמונה סרטים נעשו על אירועי מינכן, אבל אף אחד מהם אינו פלסטיני או ערבי. רציתי להציג את הגרסה הפלסטינית לסיפור הזה, שהיא לא בהכרח נטולת ביקורת כלפי המבצע עצמו וההשלכות שלו".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום מתוך פייסבוק
במאי הסרט נאסרי חג'ג'
צילום מתוך פייסבוק
לאתר ההטבות
מומלצים