הטלק גרם לסרטן: ג'ונסון אנד ג'ונסון תפצה חולה ב-55 מיליון דולר
בפעם השלישית נקנסת חברת ג'ונסון אנד ג'ונסון בעשרות מיליוני דולרים, תחת האישום שתכשיר הטלק, הנמכר גם בישראל, גרם לסרטן השחלות. בפני החברה עומדות עוד מאות תביעות דומות
סכנה בטלק: חברת ג'ונסון אנד ג'ונסון תשלם לחולת סרטן השחלות פיצויים בסכום של עשרות מיליוני דולרים, לאחר שבית המשפט קבע כי היא חלתה כתוצאה משימוש בטלק. מדובר בתביעה שלישית בה נקנסת החברה בעשרות מיליוני דולרים.
במשפט שנמשך 3 שבועות, חייב בית המשפט במיזורי את החברה לשלם פיצויים על סך 55 מיליוני דולרים, לאישה שלקתה בסרטן השחלות, וכי נטען כי הסיבה לכך היתה השימוש שעשתה בטלק באיברים האינטימיים.
דוברת החברה טענה כי פסק הדין סותר 30 שנות מחקר התומכים בבטיחות הטלק הקוסמטי. החברה מתכוננת לערער על גזר הדין ותמשיך להגן על בטיחות מוצריה, אמרה הדוברת קרול גודריץ'.
בחודש פברואר האחרון פסק חבר מושבעים בבית משפט במדינת מיזורי פיצויים של 72 מיליון דולר למשפחתה של אישה שמתה מסרטן השחלות כתוצאה מהשימוש בטלק לתינוקות מתוצרת ג'ונסון אנד ג'ונסון. פסק הדין קבע כי החברה תשלם למשפחתה של ג'קלין פוס המנוחה את סכום העתק.
ג'ונסון אנד ג'ונסון עומדת בפני מאות תביעות נוספות הטוענות כי במטרה להאיץ את המכירות, היא נמנעה מלהזהיר את הצרכנים כי מוצרי הטלק שלה עלולים לגרום לסרטן.
השתמשה בטלק יותר מ-35 שנים
פוקס, שחיה בבירמינגהם, אלבמה, סיפרה כי השתמשה באבקת טלק לתינוק במשך מעל ל-35 שנים. לפני שלוש שנים היא אובחנה כסובלת מסרטן השחלות., ומתה באוקטובר האחרון בגיל 62.
לדברי עורכי הדין של משפחת המנוחה, חבר השופטים מצא כי חברת ג'ונסון אנד ג'ונסון אחראית להונאה ולרשלנות. הקראת פסק הדין נמשכה כארבע שעות, בתום שלושה שבועות של משפט.
עורך הדין של המשפחה, ג'רה ביסלי, אמר במסיבות עיתונאים כי החברה "ידעה כבר משנות השמונים אודות הסיכונים, וכי שיקרה לציבור".
חברת ג'ונסון אנד ג'ונסון אמרה בתגובה: "אנו חשים אחריות לבריאותם ובטיחותם של הצרכנים, ואנו מאוכזבים מתוצאות המשפט. אנו מבקשים להביע תנחומים למשפחת המנוחה אך מאמינים כי בטיחותם של מוצרי הטלק נתמכים בידי מאות עדויות מדעיות".
תביעה קודמת כבר קבעה: הטלק גרם לסרטן
בחודש אוקטובר 2013 חבר המושבעים בדרום דקוטה כבר מצא כי תובעת אחרת, דיאן ברג לקתה בסרטן השחלות בעקבות השימוש בטלק
מתוצרת החברה. עם זאת, הוא לא פסק נזקים לטובת הנתבעת.
בעבר עלו טענות דומות על הקשר בין אבקות טלק לבין סרטן השחלות, בעקבות עדויות כבר משנות השבעים על מספר מקרי סרטן שחלות בקרב נשים שהשתמשו בטלק לרחיצת האיברים האינטימיים. חלק מהסברות העלו כי האבקה מכילה רעלנים המאיצים את התפתחותם של תאים סרטניים בצוואר הרחם ובשחלות.
מחברת ג'ונסון אנד ג'ונסון נמסר בתגובה: "הטלק בו אנו משתמשים במוצרינו ברחבי העולם, נבחר בקפידה ועומד בסטנדרטים הגבוהים ביותר של איכות, ניקיון ועמידה בתקנים. מוצרי הטלק של ג'ונסונס אינם מכילים אסבסט. החלטת חבר המושבעים שניתנה לאחרונה בארצות הברית מנוגדת לעשרות שנים של מחקרים מבוססים המוכיחים את בטיחותו של טלק כרכיב קוסמטי במוצרים רבים. יחד עם רגשות הצער שאנו חשים עבור המשפחה התובעת, אנו מתנגדים בתוקף לתוצאות המשפט".