שתף קטע נבחר

 

גילויים חדשים על חטיפת נטשה קמפוש

שוטר שנרצח, התאבדות שלא הייתה – וחשד לרשת סחר בילדים שסיפקה את צורכיהם הפדופיליים של עשירי אוסטריה: סיפורה המחריד של הילדה שנחטפה בווינה, נאנסה והוחזקה 8 שנים במרתף, חוזר לכותרות באירופה

עשר שנים אחרי בריחתה של נטשה קמפוש מהמרתף שבו הוחזקה כשבויה ואולצה לשמש שפחת מין, פרשת חטיפתה חוזרת לכותרות באירופה בעקבות גילויים חדשים וספקות שעולים בכתבה בנושא שפורסמה במגזין הגרמני "דר שפיגל".

 

קמפוש האוסטרית, נזכיר, הייתה ילדה בת 10 כשנחטפה בדרכה לבית הספר בווינה במרס 1998 על-ידי וולפגנג פריקלופיל בן ה-44. במשך שמונה שנים היא הוחזקה בתא סודי שבנה במרתף מתחת למוסך שלו. הוא היכה ואנס אותה והפך אותה למעשה לשפחת מין, עד שבאוגוסט 2006, בגיל 18, היא ניצלה רגע שבו הוסחה דעתו וברחה. שעות אחר-כך נמצא פריקלופיל דרוס ומת על מסילת רכבת, ונטען כי התאבד.

נטשה קמפוש אחרי בריחתה מהשבי (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
נטשה קמפוש אחרי בריחתה מהשבי(צילום: רויטרס)

קמפוש בילדותה, לפני שנחטפה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
קמפוש בילדותה, לפני שנחטפה(צילום: רויטרס)

אלא שכעת טוענים חוקרים עצמאיים שבדקו את הפרשה לליקויים בחקירה, ומעלים את האפשרות כי פריקלופיל ממש לא היה המעורב היחידי בחטיפה. הטענות עלו במסגרת חקירה עצמאית שהזמין אחיו של חוקר בכיר במשטרת אוסטריה שנמצא ירוי בשיאה של חקירה שניהל סביב נסיבות חטיפתה של קמפוש. ליד איש המשטרה ההוא נמצא מכתב התאבדות, אבל החוקרים שהזמין אחיו סבורים כי בפועל הוא נרצח – "משום שידע יותר מדי". זמן קצר לפני רציחתו סיפר השוטר לאח כי במסגרת בדיקתו סביב פרשת נטשה קמפוש הוא "עלה על משהו גדול".

 

הטענות החדשות הן שלפריקלופיל, החוטף של קמפוש, היה קשר לרשת נרחבת של סחר בילדים, ששירתה בין השאר כמה מעשירי אוסטריה. שאלות גדולות במיוחד אופפות את ארנסט הולצפפל, שותפו לעסקים של החוטף פריקלופיל, שתועד נפגש איתו זמן קצר לאחר בריחתה של קמפוש. לאורך כל השנים שעברו מאז בריחתה של קמפוש טען הולצפפל כי לא ידע על החטיפה, וכי חשב שפריקלופיל הזעיק אותו להיפגש עמו בדחיפות אחרי הבריחה משום שהמשטרה רדפה אחריו בגין נהיגה בשכרות. אבל בהמשך שינה הולצפפל את גרסתו וטען כי פריקלופיל סיפר לו על החטיפה והשבי של קמפוש. הוא הסביר את הצגת הגרסה הראשונה שלו בכך שחשש שיקשרו אותו בטעות לחטיפה.

סימנים של תסמונת שטוקהולם. קמפוש (צילום: AP) (צילום: AP)
סימנים של תסמונת שטוקהולם. קמפוש(צילום: AP)

במרוצת השנים התברר כי במהלך תקופת השבי של קמפוש ביקר הולצפפל כמה פעמים בבית שבו היא הוחזקה. הוא טען כי פגש אותה רק פעם אחת ושפריקלופיל הציג אותה אז בפניו כ"מכרה" וכי היא נראתה לו במצב רוח טוב, אבל אחרי בריחתה מהשבי תועדו יותר מ-100 שיחות טלפון בין הולצפפל לבין קמפוש (שאגב, גילתה סימנים של תסמונת שטוקהולם ובכתה על גופתו של החוטף שלה אחרי שנהרג).

 

החוקרים העצמאיים שנשכרו טוענים כעת כי ייתכן שפריקלופיל לא התאבד אלא נרצח ואז הונח על פסי הרכבת כדי שהדבר ייראה כהתאבדות, וכי החקירה סביב מותו התנהלה באופן רשלני. נשיא בית המשפט העליון בווינה שעסק רבות בפרשה טוען גם הוא כי כלל לא בטוח שפריקלופיל התאבד, ויש טענה שכתב היד במכתב ההתאבדות

שנמצא לידו דומה יותר לזה של הולצפפל. ב"סאן" הבריטי ציינו כי אחרי ההתאבדות-לכאורה של פריקלופיל הותר להולצפפל להיכנס לבית הזוועות, ולפי האשמות הוא סילק משם מחשבים ותמונות של קמפוש.

 

בספר שפרסמה קמפוש לפני שנים אחדות היא דיברה על יותר מאנס אחד שתקף אותה במהלך תקופת השבי. בנוסף, ילדה שהייתה עדת הראייה היחידה לחטיפה סיפרה כי ראתה שני גברים מכניסים את קמפוש לרכב ולא אחד. היא טענה כי המשטרה לא התייחסה ברצינות לטענתה זו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
נטשה קמפוש לפני חטיפתה
צילום: רויטרס
מומלצים