עמוד הקלון של קצב: כיתוב על מעשיו בבית הנשיא
בגן הפסלים בבית הנשיא הוסיפו לאחרונה כיתוב ליד כל פסל של נשיא שכיהן במשרה הרמה. ליד פסלו של קצב ציינו את עבירת האונס שבגינה הורשע, את ההתפטרות מהמשרה הרמה ואת גזר הדין. עורך דינו של קצב: לא יוגש ערעור
בית הנשיא הציב לאחרונה עמוד ליד פסלו של הנשיא לשעבר משה קצב, ובו כיתוב שלפיו קצב הורשע בעבירות מין ומרצה עונש של שבע שנות מאסר.
הקהל הרב שהגיע ביום העצמאות לבית הנשיא לקבלת החיילים המצטיינים
ולאירוע המוזיקלי "כל ישראל מירושלים" היה עד לעמוד הקלון של הנשיא לשעבר, ליד פסלו בגן הפסלים של המשכן.
בגן הפסלים מוצבים פסלים של דיוקנאות נשיאי ישראל לדורותיהם. האחרון והחדש שבהם הוא של שמעון פרס, שגם הוא השתתף באירוע. לצדו ניצב פסלו של משה קצב. מאחורי הפסלים הוצבו באחרונה עמודים גדולים ועליהם פרטים היסטוריים ומידע אישי על אודותיהם.
כאשר הוצבו העמודים החליט נשיא המדינה ראובן ריבלין שסיפורו של קצב יובא במלואו ויכלול גם את החלק האחרון והעגום בקריירה שלו, שבו הורשע בעבירת אונס ונידון לשבע שנות מאסר בפועל.
בשלט נכתב באנגלית, עברית וערבית, כי בשנת 2007 הוא התפטר מתפקידו עקב הגשת כתב אישום נגדו בגין ביצוע עבירות מין, וכי ב-2011 נידון על ידי בית המשפט המחוזי לשבע שנות מאסר בפועל ופיצוי כספי.
עוד בתקופת כהונתו של פרס הוחלט שלא להסיר את פסלו של קצב מגן הפסלים וגם לא את תמונתו מתמונת הנשיאים במבואה של בית הנשיא. פרס חשב שלא נכון לשכתב את ההיסטוריה. ריבלין הסכים עם הגישה והותיר את התמונה וגם את הפסל. הבוקר (א') הודיע עורך דינו של קצב, ציון אמיר, כי מרשו לא יגיש ערעור לבית המשפט המחוזי בלוד על החלטת ועדת השחרורים שלא לקצר לו שליש מעונשו. באופן אירוני גורלו של קצב נמצא כעת בידיו של ריבלין: בקשת החנינה שלו הוגשה לנשיא בשבוע שעבר.
"היו לו התלבטויות קשות לאורך כל התקופה", אמר עורך הדין אמיר. "מדובר בהחלטה שמחייבת הגשת ערעור. אני אישית תמכתי בהגשת ערעור משום שחשבתי שההחלטה של הוועדה היא החלטה שגויה מהיסוד ודחקתי בו שיערער. גם היום בבוקר עשיתי כל מאמץ לערער נגד ההחלטה אך לצערי כוחותיו לא עמדו לו להילחם בהחלטה. מצער שאדם לא יוכל להילחם על חייו. מערכת שלמה דחקה אותו לייאוש, כולל קמפיין מאורגן שהילך אימים על מקבלי ההחלטות. חבל שהדרך של האיום ניצחה את האדם הקטן והביאה אותו להרים ידיים ולהיכנע".